• BIST 9230.61
  • Altın 4300.953
  • Dolar 39.5214
  • Euro 45.4813
  • Bursa 32 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 29 °C

Cuma Namazı öncesi klima patladı

Cuma Namazı öncesi klima patladı
Bursa'da Nur Muhammed Camisinde Cuma Namazı öncesinde klimanın patlaması nedeniyle çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi.

Bursa'da Nur Muhammed Camisinde Cuma Namazı öncesinde klimanın patlaması nedeniyle çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi. Yangın cuma saatinden önce gerçekleşmesi muhtemel bir facianın yaşanmasını önledi.

Bursa Yıldırım ilçesi Selçukbey Mahallesi Ülker sokakta bulunan Nur Muhammed Ehli Beyt Camisinde Cuma namazı öncesinde klimanın patlaması sonrasında meydana gelen yangın, büyük hasara neden oldu.

Yaklaşık 20 yıldır hizmet veren cami kullanılamaz hale gelirken yaklaşık 100 bin liralık bir zararın meydana geldiği belirtildi. Caminin ikinci katında çıkan yangın özellikle halılar, süsleme ve hat yazıları ile kitaplara da büyük zarar verdi. Cuma namazı için camiye gelen cemaat ise büyük şaşkınlık yaşadı.

EN AZ 100 BİN LİRA ZARAR VAR

Cami görevlilerinden Malik Taştan, Cuma namazına hazırlanırken yangın çıktığını belirterek, "Cumadan önce gelip camiyi açıp, lambaları yaktım ve temizliğe başladım. Buraları temizledikten sonra inip aşağıyı temizlerken bir bayan dedi ki; "amca yangın var." Ben de cama bakınca dumanı gördüm ve hemen şalterleri indirdim ve doğalgazı kestim. İtfaiyeye ve emniyete haber verdik. İçeri girdim ama kendimi zor dışarı attım. Duman beni fenalaştırdı ve ben de ancak emekleyerek dışarı çıkabildim." dedi.

Olay yerine gelen itfaiyenin yangını söndürdüğünü anlatan Taştan, "Yangın klimanın patlamasından dolayı çıkmış, hasar büyük. En az 100 bin liranın üstünde hasar var camimizde. Devlet yetkililerimizden burayı gelip görmesini ve yardımlarını bekliyoruz. Camimizin yeniden, baştan dizayn olması lazım." şeklinde konuştu. Olayla ilgili tahkikata başlandı.

 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 100 milyon liralık vurgun böyle engellendi17 Haziran 2025 Salı 10:48
  • Kontrolden çıkan otomobil devrildi17 Haziran 2025 Salı 10:46
  • 'Kredi notunu yükselteceğim' diyerek dolandırdı17 Haziran 2025 Salı 10:43
  • Bursa'da LGS skandalı! Şimdi N'olacak?17 Haziran 2025 Salı 10:38
  • İznik’te LPG tankı patladı17 Haziran 2025 Salı 10:37
  • Bursa'nın dev şirketi konkordato ilan etti17 Haziran 2025 Salı 10:35
  • Sen misin su sıçratan!17 Haziran 2025 Salı 10:33
  • İnegöl Mobilya sanayinde yangın16 Haziran 2025 Pazartesi 11:27
  • 10 masaj salonuna baskın16 Haziran 2025 Pazartesi 11:24
  • “Doğancı Tüneli, Rant Tüneline Dönüştü”16 Haziran 2025 Pazartesi 11:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43