• BIST 9350.01
  • Altın 4305.917
  • Dolar 39.3772
  • Euro 45.4312
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Çok çarpıcı anket iddiası

Çok çarpıcı anket iddiası
Hayırlar ilk kez...
Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini de öngören anayasa değişikliğini içeren 6771 sayılı yasa, 20 Ocak'ta tartışmaların arasında TBMM'den geçti. Yasanın Cumhurbaşkanlığı'na onay için gönderilmesi yolunda TBMM Kanunlar Kararlar Başkanlığı'nda hazırlıklar yapıldı. Hatta son gün oylamasından bir gün önce yasa geçmiş gibi bütün teknik hazırlıklar tamamlandı. Yasanın “son okuması” da gerçekleştirildi. Böylece Genel kurul'dan geçtiği gün Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek şekilde hazırlıklar yapıldı.
TBMM başkanı'na vekâlet eden başkanvekili Ahmet Aydın, aynı zamanda Cumhurbaşkanı vekilliğini de sürdürdüğü günlerde yasayı Cumhurbaşkanlığı'na göndermek için bekledi. Cumhurbaşkanlığı ve AKP’nin bilgisi dahilinde kanunun kabul edilmesinin üzerinden 10 gün geçti. AKP kulislerinde referandum tarihinin 23 Nisan'a kadar uzanabilecek 3 pazarı işaret ettiği belirtiliyor. Öne çıkan tarih 16 Nisan, ancak tarihin 23 Nisan'a da sarkabileceği belirtiliyor. Yasanın bugün Cumhurbaşkanı'na gönderilmesi ve Cumhurbaşkanı'nın hemen onaylaması durumunda referandum tarihi 2 Nisan'a yetişebilecek. Ancak Cumhurbaşkanı 15 günlük inceleme süresini sonuna kadar kullanır, onaydan sonra başbakanlık da resmi Gazete'de yayım için 1-2 gün bekletirse referandum tarihi 23 Nisan'a kadar uzayabilecek. Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra yasanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren başlayacak 60 günlük sürenin sonundaki pazar gününde sandık kurulacağından, bu hafta referandum günü açısından belirleyici ve kritik bir hafta olacak.
 
CHP’Lİ ÖZEL: HAYIRLARI ARAŞTIRIYORLAR
 
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, anayasa değişikliği paketinin TBMM’de bekletildiğini belirterek, bunu AKP’nin yaptırdığı anketlerde ‘hayır’ oyunun yüksek çıkmasına bağladı. İlk kez, ‘hayır’ oylarının 6 puan öne geçtiğini savunan Özel, “Şimdi harıl harıl anket yaptırıyorlar. ‘Kararsızlar neden ‘hayır’ oyu kulanacaklar tarafına geçti’ diye bakıyorlar” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • FETÖ’nün ROKETSAN imamı yakalandı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:43
  • Dervişoğlu'ndan referandum çağrısı14 Haziran 2025 Cumartesi 11:30
  • Bitkisel zayıflama ilaçları sağlığınız için tehdit14 Haziran 2025 Cumartesi 11:26
  • "Sahte alıcı" çetesi çökertildi14 Haziran 2025 Cumartesi 11:22
  • Bir milyon öğrenci ter dökecek!14 Haziran 2025 Cumartesi 11:15
  • Yumurta üretiminde büyük düşüş!14 Haziran 2025 Cumartesi 10:57
  • Başkanvekili bankamatik memuru çıktı13 Haziran 2025 Cuma 11:45
  • AJet İran seferlerini iptal etti13 Haziran 2025 Cuma 11:30
  • 36 il merkezli yasa dışı bahis operasyonu13 Haziran 2025 Cuma 11:13
  • Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı13 Haziran 2025 Cuma 10:49
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43