• BIST 10081.24
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Çocuklar bu okulda farkındalık kazanıyor

Çocuklar bu okulda farkındalık kazanıyor
Bursa'nın en gözde anaokulu oldu

Türkiye’nin ilk 'Yetenek Geliştirme Programlı' anaokulu Neşe Erberk Bursa'da 2 şubesiyle çocuklara farkındalık kazandırmaya devam ediyor. Anaokulu alanında en büyük zincir eğitim kurumuna sahip olan Neşe Erberk Eğitim Kurumları, Türkiye genelinde 47, Bursa’da Dobruca ve Özlüce’de olmak üzere iki şubesiyle eğitimlerini sürdürüyor.

Bursa haber...     


Özellikle kavram sınıfları ile büyük bir çıkış yakalayan Neşe Erberk anaokulunda çocuklar, sanat sınıfı, bale, dans, drama sınıfı, anadili sınıfı, fen ve doğa sınıfı, mathazone sınıfı, oyun odası, bahçe gibi. Çocuklar her dersi ayrı bir sınıfta görerek eğitimlerine devam ediyorlar.



Psikolojik ve akademik raporlama yapılıyor

Klasik anaokulu anlayışından farklı bir konseptle ilerleyen Neşe Erberk okullarında, değerlendirme sistemi ile çocukların gelişim düzeyleri ve yetenek performansları bilimsel veriye dayalı olarak takip ediliyor.

Okul hakkında bilgi veren Neşe Erberk Okulları Bursa sorumlusu Ömer Kaya, "Okullarımız, klasik bir anaokulunda bir çocuk hemen hemen tüm gününü bir sınıfta geçiriyor. Bizde öyle değil. Bizde kavram sınıfları var. Yani sanat sınıfı, bale, dans, drama sınıfı, anadili sınıfı, fen ve doğa sınıfı, mathazone sınıfı, oyun odası, bahçe gibi. Çocuklar her dersi ayrı bir sınıfta görerek aktivitelerini yaparlar." dedi.



Ömer Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani klasik anaokulunda bir sınıfta köşeler varken, o köşeler bizde bir sınıftır. Ve çocuklar dolayısıyla daha ekipmanlı bir ortamda aktivitelerini yaparlar. Bir de her gittikleri sınıfta ayrı bir branş öğretmeni bulunur. Dolayısıyla branş öğretmeni ve sınıf öğretmeni daha çok gözlem yaparak, çocukların ilgi ve yetenek alanlarını keşfederler."




Kaya açıklamasında; " Bizim diğer okullardan bir diğer farkımız ise ‘Neşe Erberk Değerlendirme Sistemi’ ile çocukların gelişim düzeylerini ve yetenek performanslarını bilimsel veriye dayalı olarak takip etmemiz.
Q Psikoloji işbirliği ile; Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oktay Aydın’ın danışmanlığında Neşe Erberk Eğitim Kurumları için özel hazırlanan Yetenek Performans Raporu ile tüm eğitsel süreçlerimizin sonuçlarını ve çocuklara katkılarını analiz ediyor ve raporluyoruz.

Böylece çocukların baskın yeteneklerini ortaya çıkarıp, velilerimiz ile paylaşıyoruz. Ayrıca; çocuklarımızın gelişim alanlarını destekleyerek, onların hareket, bilişsel, dil, sosyal-duygusal ve özbakım alanlarıyla ilgili gelişimlerini ‘Neşe Erberk Eğitim Programları’ ile destekliyoruz. Eğitim anlayışı olarak ReggioEmilia Yaklaşımını benimsiyor, aynı zamanda Scamper, Gems, Stem, High Scoope ve Kodlama Çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.



Neşe Erberk Okulları Bursa sorumlusu Ömer Kaya, açıklamasında şu bilgileri verdi:

 "Mathazone sınıfımızda, matematiği eğlenceli bir oyuna dönüştürüyoruz. Çocukların keşif ve deneyimleme yoluyla matematiği yaşayarak, anlamlandırarak ve ilişkilendirerek öğrenmelerine fırsat yaratıyoruz. Yabancı öğretmenlerimiz ile haftada 10 ders Rotasyon programı dahilinde ve Türkçe programlar paralelinde aldığımız İngilizceyi ezber şeklinde değil, farkındalık ve kulak dolgunluğu şeklinde edindiriyoruz. Ayrıca, sınıflarımızda sınıf öğretmeni haricinde yardımcı öğretmenlerimiz de yabancı uyruklu. Müzik – Ritim Orff derslerimizde ellerimiz, ayaklarımız ve tüm bedenimizle koordinasyon kurmayı öğreniyor, ritim aletleriyle çocukların kendini ifade etmesine fırsat tanıyoruz. Drama ile çocukların sosyal ve duygusal yaşam alanlarını geliştiriyor, hayal güçlerini kullanmalarına teşvik ediyor, doğaçlama yöntemi ile duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilen bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Sanat ve seramik derslerimizde renklerle, seramik çamuru ile duygu ve düşünceleri şekillendirirken, ebru, kolaj, üç boyutlu çalışmalarla özgün çalışırken arkadaşları ile işbirliği yapmayı öğreniyor çocuklarımız. Ayrıca sanat derslerimizde geri dönüşüm malzemelerini kullanarak sıfır atık projesini zevkle destekliyoruz. Bale ve Modern Dans derslerimizde duruş, disiplin, grup ile hareket etmeyi öğreniyor, müzik eşliğinde çocukların bedenini daha doğru kullanmasını hedefliyoruz. Bunun yanında Hareket Koordinasyon derslerimiz ile küçük yaşta spor alışkanlığı kazandırırken, aynı zamanda çocuklarımıza vücutlarını doğru kullanmayı öğretiyor, takım çalışması ile kazanma ve kaybetme duygusunu geliştiriyoruz." 

 Neşe Erberk, Bursa'da 2 şubesiyle çocuklara farkındalık kazandırmaya devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yeşil sahada bıçaklı kavga29 Nisan 2024 Pazartesi 09:30
  • Eğlence merkezinde silahlı saldırı29 Nisan 2024 Pazartesi 09:20
  • Bursa'da tehlikeli taşımacılık29 Nisan 2024 Pazartesi 09:06
  • Bursa'da tır domuza çarptı29 Nisan 2024 Pazartesi 09:05
  • Esnaf ve seyyar satıcıya ceza kesildi27 Nisan 2024 Cumartesi 13:55
  • 10 yaşındaki çocuğa araç çarptı27 Nisan 2024 Cumartesi 12:53
  • Sinirini çöp kutusundan çıkardı27 Nisan 2024 Cumartesi 11:24
  • Bursa'da tehlikeli halay27 Nisan 2024 Cumartesi 11:05
  • Bursa'da 'huzur' uygulaması27 Nisan 2024 Cumartesi 10:58
  • Başıboş atlar sokakta cirit attı27 Nisan 2024 Cumartesi 10:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78