• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Çocuk ürün ambalajları nasıl olmalı

Çocuk ürün ambalajları nasıl olmalı
Önce ebeveyn onayı sonra çocuğun ilgisi...

“Çocuk Ürünleri için Ambalaj Tasarımı” araştırmasının sonuçları, çocukların ve ebeveynlerinin çocuk ürünlerine yönelik ambalaj tercihlerinin en çok renk ve malzemeden etkilendiğini gösteriyor. Özellikle ebeveynlerin ürünlerin malzeme kullanımlarına ve güvenliklerine göre seçim yaptıklarını ortaya koyan araştırma dair Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Çocuk ürünlerinin ambalaj tasarımlarında hem çocukların hem ebeveynlerin fikirlerini aynı anda dikkate almak ve ona uygun çalışmak gerekiyor.” yorumunda bulunuyor.

Çocuklar için ürünlerin ve ambalajların görsel olarak dikkat çekiciliği önemliyken ebeveynler için güvenlik ve çocuğun gelişimine katkısı daha önemli görülüyor. Büyük veri ve makine öğrenimi teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen Çocuk Ürünleri için Ambalaj Tasarımı araştırmasına göre ebeveynler, çocuklar için ürün seçerken ağırlıklı olarak ambalaj malzemesine ve çocuk gelişimine faydasına odaklanıyor. Çocuklar ise en çok ambalaj renklerine ilgi duyarken, yaş aralıklarına göre farklı renkte ürün ambalajlarından farklı şekilde etkileniyor. Dolayısıyla çocuk ürünleri için ambalaj tasarımı yaparken hem ebeveynlerin hem çocukların odağını yakalamanın önemine vurgu yapan Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “İster mağazada ister odalarının raflarında olsun ambalajlarda kullanılan parlak renk ve tasarımlar çocuklarda her zaman karşılık görür. Onları sadece ürüne ilgi duymaktan sahip olma arzusuna götüren, ürün ambalajının görsel çekiciliğidir. Oysa çocuk ürünleri ambalajlarındaki temel zıtlık örneğin minimalizm gibi her ne kadar çağın trendlerinden olsa da çocuklarda geçerli değildir. Bu nedenle çocuk ürünleri ambalajları, hem ebeveynler için almaya değer bulacak kadar çekici ve havalı hem de çocukların raftan ilgisini çekecek kadar canlı olmalıdır.” ifadelerinde bulunuyor.

“Çocukların Ürün İçin Can Atmasını Sağlayın”

Tüm ürün ve ambalaj tasarımlarında olduğu gibi önce her zaman hedef kitleyi daraltmak gerekiyor. 3 yaşındaki bir çocuğa hitap eden bir gıda ürününün ambalaj tasarımı, 8 yaşındaki bir çocuğa hitap etmeyebilir. Hedef kitle doğru belirlendikten sonra hayal gücünün mutlaka devreye girmesi gerektiğini belirten Tasarist Yaratıcı Direktörü Musa Çelik, “Hayal gücünü serbest bırakırsak ve çocuklar için bir ambalaj tasarlarken neyi beğeneceklerini düşünmekten öte gerçekten eğlenceye odaklanır ve biz de eğlenebilirsek çocukların da ambalajı gördüğünde benzer tepkiyi vermesini sağlayabiliriz. Standartlarınızı bir kenara bırakarak yaratıcı olun ve tasarımın parlamasını sağlarken içine biraz neşe katın.” açıklamalarında bulunuyor. Ürünle bağ kurmanın her daim önemli olduğu gerçeği ışığında çocuklar için de ambalajda güler yüzlü bir maskotun bu bağı kuvvetlendireceğini vurgulayan Çelik, maskot seçmek için hayranı oldukları karakterlerden yeni bir karakter yaratmaya kadar büyük bir seçenek havuzu olduğunu belirtiyor.

Önce Ebeveyn Onayı Sonra Çocuğun İlgisi

Çocuklar için ürün ve ambalaj tasarlamakta yetişkinlere kıyasla bazı farklı incelikler bulunuyor. Gelişim düzeyinde olan çocuklar için mümkün olan en fazla hassasiyeti göstermek isteyen ebeveynler için ambalaj malzemeleri ve güvenliğinin ön planda olduğunu belirten Musa Çelik, “Çocuklar satın alma kararlarına dahil olduklarında ebeveynler, değerlendirme aşamasının ilk adımlarını devralır. Hijyenik ve güvenli olduğundan emin olduktan sonra çocuğun ilgisine odaklanılabilir. Dolayısıyla ambalaj malzemelerinde, sürdürülebilirlik gibi biyoçözünür ürünlere yönelmek önemli. Diğer taraftan ambalaj tasarımı, çocuğun eline almak isteyeceği çekicilikte olduğunda raftan eve gitmesi hızlanacaktır. Yetişkinler bile dokunma istekleri canlı olduğunda ürünü kutusundan çıkarmak için kökleşmiş dürtülere sahip oluyor. Geniş bir çerçeveden baktığımızda çocuklarla ebeveynlerin ürün ambalajından beklentilerinin birbirinden çok da uzakta olmadığını görebiliriz.” diyerek çocuk ürünleri için ambalaj tasarımın inceliklerini açıklıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • E-kitap okurları artıyor22 Nisan 2024 Pazartesi 11:30
  • En yaygın mobil tehditler20 Nisan 2024 Cumartesi 10:25
  • Giyilebilir cihazlar risk taşıyor mu?19 Nisan 2024 Cuma 11:50
  • Konsol devri kapanıyor mu?18 Nisan 2024 Perşembe 15:33
  • Bitcoin dolandırıcılığına dikkat18 Nisan 2024 Perşembe 12:42
  • Veri hırsızlarına dikkat17 Nisan 2024 Çarşamba 12:21
  • Fidye yazılımının kurbanı olmayın16 Nisan 2024 Salı 11:57
  • Sosyal medyada stresle mücadele15 Nisan 2024 Pazartesi 12:46
  • Call of Duty: Mobile’da 4. sezon başlıyor15 Nisan 2024 Pazartesi 12:42
  • Yazılım testinde güncel trendler08 Nisan 2024 Pazartesi 12:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78