• BIST 9078.43
  • Altın 3996.223
  • Dolar 38.4593
  • Euro 43.614
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Çocuk fenomenler tehlikeli boyutta

Çocuk fenomenler tehlikeli boyutta
Aileler sosyal medyadan para kazanmak için çocuklarını kullanıyor....

Ailelerin sosyal medyadan para kazanmak için çocuklarını kullanması uzun süredir hükümetin dikkatini çekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konunun takibi için Sosyal Medya Çalışma Grubu kurduklarını söyledi. 

Sosyal medya üzerinden para kazanmak için çocuklarını kullanan aileler uzun süredir hükümetin dikkatini çekiyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi milletvekillerine bir sunum yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konunun takibi için Sosyal Medya Çalışma Grubu kurduklarını söyledi. Grubun dokuz ayrı ekiple 7/24 sosyal medyayı izlediğini belirten Bakan Yanık, “Çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek, onlara zarar verecek içeriklerin peşindeyiz. Olumsuz paylaşımları gördüğümüz zaman ilgili kurumları harekete geçiriyoruz. Ne kadar hızlı sonuç alırsak o kadar çabuk amacımıza ulaşmış oluyoruz. Fakat dijital platformlar seri hareket kabiliyetine sahip. Bir video 10 saniye içinde dünyanın her tarafında görülebiliyor” diye konuştu. 

Ailelerin çocuklarını kullandığını söyleyen Yanık, “Maalesef son zamanlarda ebeveynler çocuklarını ticari ürün gibi pazarlamaya başladı. Youtube kanalı, Instagram sayfası açıyorlar. Bu bir istismardır. Birini yakaladığımızda kapattırıyoruz. On dakika sonra bir bakıyoruz, başka bir isimle hesap açmışlar. Bu yüzden asıl mesele farkındalık oluşturmak. Toplum, çocuğa, insana bakışını, bu anlamda yeni araçları nasıl kullanması gerektiği bilgisine sahip olmalı” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43