• BIST 13241.77
  • Altın 6188.06
  • Dolar 47.5322
  • Euro 54.6257
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 28 °C

Çocuğunu AVM'ye bırakan anneye hapis

Çocuğunu AVM'ye bırakan anneye hapis
Bursa'da çocuğunu AVM'ye bırakıp kaçan anneye hapis

Bursa’da 4 yaşındaki oğlunu bir alışveriş merkezinin oyun parkına bırakıp kaçan anneye 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.


Bursa’da 4 yaşındaki oğlu Hamza'yı bir alışveriş merkezinin oyun alanına bırakıp kaçan Gamze Nur E'ye (31), 'çocuğu terk etmek’ten iyi hal indirimiyle 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. Gamze Nur E.'nin sabıkasız olmasını dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bursa haber...


Olay, geçen yılın ocak ayında, Bursa'daki bir alışveriş merkezinde yaşandı. Gamze Nur E. isimli anne, 4 yaşındaki oğlu Hamza'yı, cebine koyduğu 'Çok zor durumdayım, çocuğuma bakacak durumum yok. Tek çarem buydu. Bir başıma bu kadar yapabildim' yazılı notla oyun parkına bırakıp kaçtı. Güvenlik görevlilerinin fark ettiği küçük çocuk, polis ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili yapılan inceleme sonucu kimliği ve kaldığı yeri tespit edilen Gamze Nur E. gözaltına alındı. Anne, sevk edildiği Bursa Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Baba şikayetçi olmadı

Gamze Nur E.’ye Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' ve 'terk etme' suçlarından toplam 3 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı. Sanık Gamze Nur E.'nin gelmediği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının hazır bulunduğu karar duruşmasında Hamza'nın babası Murat E. şikayetçi sıfatıyla dinlendi. Murat E. "Gamze ile 2012 ve 2015 yılları arasında birlikte yaşamıştık. Bu beraberliğimizden Hamza Miran isimli çocuğum oldu. Çocuğumun AVM'de terk edilmiş vaziyette bırakıldığını gazetelerden öğrendim. Sanıktan şikayetçi değilim ve davaya katılmak istemiyorum" dedi.


Mahkeme heyeti, sanık Gamze Nur E.'nin 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' suçundan, müşteki Murat E.'nin şikayetçi olmaması üzerine beraatine karar verdi. Gamze Nur E., 'çocuğu terk etme' suçundan 3 ay hapse çarptırılırken, cezası 'iyi hal' indirimiyle 2 ay 15 güne indirildi. Gamze Nur E.'nin hakkındaki hükmün açıklanmasının, sabıkasız oluşu dikkate alınarak geri bırakılmasına karar verildi. Gamze Nur E.'nin 5 yıl içinde herhangi bir suça karışması halinde ise bu cezasını çekeceği öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43