• BIST 9668.36
  • Altın 3996.585
  • Dolar 38.8091
  • Euro 43.2885
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Çin'den ABD'li kongre üyelerine yaptırım

Çin'den ABD'li kongre üyelerine yaptırım
Sözcü Jiakun yaptırım uygulanan ABD'li yetkililerin sayısına ilişkin net bir açıklama yapmadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, ABD'nin geçen ay 6 Çinli ve Hong Konglu yetkiliye uyguladığı yaptırımlara misilleme olarak bazı ABD'li kongre üyeleri, hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerine yaptırım uyguladıklarını açıkladı.


ABD ile Çin arasında yaptırım savaşları devam ediyor. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, ABD'nin geçen ay 6 Çinli ve Hong Konglu yetkiliye uyguladığı yaptırımlara misilleme olarak bazı ABD'li kongre üyeleri, hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerine yaptırım uyguladıklarını açıkladı. ABD'nin yaptırımlarını "şiddetle kınadıklarını" belirten Jiakun, "ABD'nin Hong Kong meselesinde attığı her yanlış adım, Çin tarafından kararlı ve karşılıklı bir şekilde yanıt bulacaktır" ifadelerini kullandı.


Sözcü Jiakun yaptırım uygulanan ABD'li yetkililerin sayısına ilişkin net bir açıklama yapmadı.

ABD'nin yaptırım kararı


ABD, geçtiğimiz ay Çin'in verdiği taahhütlere aykırı biçimde Hong Kong'un özerkliğini daha da yıldırma tehdidinde bulunan eylem ve politikalarda yer alan 6 kişiye yaptırım uyguladığını duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Bu yaptırımlar, aynı zamanda sınır ötesi baskı uygulamalarıyla bağlantılı eylemler nedeniyle de getirildi. Bu kişiler, doğrudan ya da dolaylı olarak, Ulusal Güvenlik Yasası kapsamında bireylerin zorla sindirilmesi, tutuklanması, gözaltına alınması veya hapsedilmesinde yer alan ya da bu yasanın geliştirilmesi, benimsenmesi veya uygulanmasında sorumlu olan kişi veya kuruluşların (devlet kurumları dahil) lideri ya da yetkilisi olduğu tespit edilen yabancı şahıslardır" ifadelerine yer verilmişti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump'tan vergi indirimine yeşil ışık09 Mayıs 2025 Cuma 18:01
  • Yeni Papa Robert Francis Prevost oldu09 Mayıs 2025 Cuma 09:30
  • Pakistan'dan Erdoğan'a teşekkür08 Mayıs 2025 Perşembe 10:20
  • Trump'tan Papa paylaşımı03 Mayıs 2025 Cumartesi 10:08
  • Trump: "Papa olmak isterdim"30 Nisan 2025 Çarşamba 09:35
  • İran’da limanda şiddetli patlama26 Nisan 2025 Cumartesi 12:48
  • Trump, Powell'ı kovma niyetim yok23 Nisan 2025 Çarşamba 11:08
  • Çin'den ABD'li kongre üyelerine yaptırım21 Nisan 2025 Pazartesi 11:57
  • Papa Francis hayatını kaybetti21 Nisan 2025 Pazartesi 11:07
  • "Umarım Rusya ve Ukrayna bu hafta bir anlaşma yapar"21 Nisan 2025 Pazartesi 09:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43