• BIST 9350.01
  • Altın 4284.001
  • Dolar 39.3514
  • Euro 45.5413
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 16 °C

Çiftçinin can suyu BUSKİ’den

Çiftçinin can suyu BUSKİ’den
BUSKİ marifetiyle hayata geçirilen göletlerle de çiftçiye can suyu olmaya devam ediyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ marifetiyle hayata geçirilen göletlerle de çiftçiye can suyu olmaya devam ediyor.   

Bursa haber...     

Bursa’da kırsal kalkınmayı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçmek için kaliteli fide fidan dağıtımından ekipman desteklerine ve pazarlamaya kadar üreticinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, sulama göleti yatırımlarına Kestel Gözede’yi de ekledi.

Sulu tarıma geçişle birlikte aynı araziden bir yılda birden fazla ürün alınmasını sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Kestel Gözede’de yaklaşık 106 bin metreküplük depolama alanına sahip membranlı sulama göleti yapıyor. Yaklaşık 1000 tane 100 tonluk havuz kadar depolama hacmine sahip göletteki su yüksekliği ise 14 metre olacak. Çalışmaların hızla devam ettiği proje ile yaklaşık 400 dekarlık tarım arazisi sulanabilecek. 

Verim artacak 

Bursa’nın sahip olduğu tüm değerlerin yanında aynı zamanda bir tarım şehri olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sulu tarımla birlikte tarımda verimin daha da artacağını vurguladı. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan tüm kırsal mahallelere sulama göleti ve tesisi kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Kırsal mahallelerde altyapının yanında BUSKİ marifetiyle tarımsal yatırımlarımız da hız kesmeden sürüyor. Tarım potansiyelinin yüksek olduğu bölgelere kazandırdığımız sulama göletleri ile hem ürün kalitesini hem de verimliliği artırıyoruz. Kestel’in Gözede Mahallesi’nde yapımı devam eden membranlı sulama göleti sayesinde, çiftçilerimizin sulama ihtiyacı nesiller boyunca karşılanmış olacak” dedi. 

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43