• BIST 10961.95
  • Altın 4440.223
  • Dolar 40.6797
  • Euro 47.465
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 26 °C

CIA istihbarat verdi, Türkiye alarma geçti

CIA istihbarat verdi, Türkiye alarma geçti
CIA 3 teröristin Rus turistlere yönelik saldırı hazırlığında olduğu istihbaratını Türkiye ile paylaştı...

CIA, terör örgütü DAEŞ’li bir canlı bomba ve Sina’da Rus uçağının düşürülmesiyle bağlantılı 3 teröristin Rus turistlere yönelik saldırı hazırlığında olduğu istihbaratını Türkiye ile paylaştı. Bu istihbarat üzerine İçişleri Bakanlığı, 81 ilde emniyeti uyardı.

 

Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Türkiye’ye istihbarat bilgisi vererek destek sağladı. Mumtaz Muhammed Jamas Dağmash (38), Ayman Ahmet Abdullah Nofal (41) ve Rafet Abbas adlı 3 Filistinlinin Türkiye’de Rus turistlere yönelik eylem yapacağı bilgisini veren CIA eylem planlarını Türk yetkililere iletti. 3 şahsın Mısır’ın Sina Yarımadası’nda 31 Ekim’de Rus yolcu uçağının düşürülmesiyle bağlantıları olduğu da iddialar arasında Uçak, DAEŞ terör örgütü tarafından düşürülmüştü.
 
BİLGİ TÜRK MAKAMLARA ULAŞTI
 
CIA ayrıca 544 814 0... numaralı GSM hattını kullanan ve DAEŞ’le bağlantılı olan Abu Khalid kod adlı Jamal Nasa adlı kişinin Türkiye’de bulunduğunu ve sahte kimlik kartı ürettiğini, çalıntı antik eser ticareti yaptığını tespit etti. Jamal Nasa’nın Suriyeli göçmenleri Batı Avrupa’ya kaçırma faaliyetinde de bulunduğu yönünde Türk makamlarına bilgi aktarıldığı öğrenildi.
 
CANLI BOMBA UYARISI
 
14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla Jamal Nasa’nın hat değiştirdiğini tespit eden CIA, yeni hattın 553 133... olduğunu saptadı. Jamal Nasa’nın, sahte kimlik kullanan 1 kişiyle irtibatlı olduğu ve intihar eylemi planladığı bildirildi. Kimliği bilinmeyen kişi ile Ahmet isimli bir kişinin Türkiye’de seyahat edebilmek için kullandıkları olası sahte kimlik bilgileri ilgili birimlere gönderildi.
 
TELEFON URFA’DA KULLANILIYOR
 
CIA’dan gelen 2 telefon numarasının tespiti yapıldı. 544 814 0... numarayla başlayan hattın, Şanlıurfa’da kullanıldığı belirlendi. Hattın Adana, Çanakkale, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis ve Mardin’de kullanılan birçok hatla bağlantılı olduğu tespit edildi. 553 133... No’lu hattın ise yine Şanlıurfa’da kullanıldığı ve Gaziantep, İstanbul ve Mersin illeriyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Bilgilerin ulaştığı İçişleri Bakanlığı, 81 kente gizli yazı göndererek olası eylemlere karşı duyarlılık istedi. İstihbarat birimleri de belirlenen telefonların bağlantılarını araştırırken, DAEŞ’le bağlantılı 3 Filistinlinin yerinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Hüseyin Baş'tan İmamoğlu ve Altaylı'ya ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 13:53
  • Şehir hastaneleri dengeyi bozdu05 Ağustos 2025 Salı 13:29
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan YAŞ üyeleriyle Anıtkabir'de05 Ağustos 2025 Salı 12:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43