• BIST 13292.93
  • Altın 6256.62
  • Dolar 47.5044
  • Euro 54.7151
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

CHP'den yardım seferberliği

CHP'den yardım seferberliği
6'lı masa partileri destek verdi, Bursalılardan afet yardımında büyük dayanışma...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde hissedilen deprem sonrası bölgeye ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyaları tüm hızıyla sürerken, Bursa'dan da Nilüfer, Gemlik ve Mudanya belediyelerinin yardım malzemelerini taşıyan araçlar yola çıktı.

Bursa haber...  

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, depremin haber alınmasıyla birlikte yardım için harekete geçildiğini belirterek, CHP ilçe örgütlerinin yanı sıra 6'lı masa partilerinin de desteğiyle gerçekleşen kampanyaya Bursalıların gösterdiği duyarlılık ve dayanışmaya teşekkür etti.

Özkan, battaniyeden gıdaya, bebek bezinden ayakkabıya kadar bütün malzemelerin ayrı ayrı kolilenip, bir an önce bölgeye ulaştırılması için çaba gösterildiğini vurguladı. CHP'li Bursa belediyelerinin kampanyasıyla ilk 24 saatte 35 TIR ve 2 kamyon dolusu malzeme bölgeye gönderildi. CHP'nin 17 ilçe başkanlığında ve belediyelerde yardım toplama çalışmalarına devam ediliyor.

Nilüfer Belediyesi'nin deprem bölgesindeki vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyası büyük ilgi gördü. Kampanyanın başlatılmasının hemen ardından binlerce kişi ihtiyaç malzemelerini toplanma alanlarına getirdi. Bölgeye ilk etapta 2 TIR dolusu yardım malzemesi ile su gönderildi.

Daha sonra yola çıkanlarla birlikte 22 TIR ve 2 kamyon dolusu yardım malzemesi gönderilmiş oldu. Nilüfer Belediyesi'nin Alaaddinbey Hizmet Binası ve İhsaniye Mahallesi'ndeki Agora Çarşısı karşısında bulunan Zabıta Müdürlüğü'nde yardım toplama çalışmalarına devam ediliyor. Nilüfer'den ayrıca iş makinesi olarak 2 kepçe ve 2 kamyon bölgeye gönderildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de yardım toplama alanlarını gezerek çalışmayı yerinde takip etti.

Yaralı depremzedelerin kan ihtiyacı için de Nilüfer Belediyesi Halk Evi Hizmet Binası önünde Bursa Kızılay Kan Bağışı Merkezi tarafından kan bağışı alınıyor.

Mudanya Belediyesi de yardım kampanyası başlatırken, vatandaşlar tarafından getirilen ihtiyaç malzemeleri Mudanya Belediyesi Zeytin Dalı Biriminde toplanıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kışlık çadır, ısıtıcı, kuru gıda, kullanılmamış kışlık giyecek, battaniye, bebek bezi, bebek maması önemli ihtiyaç malzemesinin deprem bölgesine acilen ulaştırılmak üzere yola çıkarıldığını kaydetti. Mudanya'dan 1 TIR su, 3 TIR zemin malzemesi ile gıda ve yiyecek yol çıkarıldı.

Bu arada Mudanya Belediyesi'nin 28 gönüllü personeli ile Arama Kurtarma Birliği MAK da 16 üyesiyle AFAD koordinasyonunda Kahramanmaraş'taki arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın çağrısıyla Gemlik de tek yürek oldu. Gemlik Belediyesi'nin organize ettiği yardım kampanyasında toplanan malzemelerle dolu 9 TIR deprem bölgesine hareket etti. 24 kişilik arama kurtarma timini de deprem bölgesinde görevlendiren Gemlik Belediyesi ayrıca iş makinelerini de AFAD koordinesinde kullanılmak üzere depremin olduğu bölgelere sevk etti.

Gemlik'ten toplamda 9 TIR yardım malzemesi, 2 ekskavatör, 1 loder ve 1 JCB deprem bölgesine gönderildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43