• BIST 12213.58
  • Altın 6648.08
  • Dolar 49.3408
  • Euro 55.3732
  • Bursa 10 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 11 °C

CHP İl Başkanı Özdemir'den 30 Ağustos tepkisi

CHP İl Başkanı Özdemir'den 30 Ağustos tepkisi
"Resepsiyonların terör olayları ve şehitler gerekçesiyle iptali bahanedir"
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonlarının terör olayları ve şehitler gerekçesiyle iptalinin bahane olduğunu savunarak; "Cumhuriyet'ten, demokrasiden, Atatürk'ten söz edenler, kısa sürede özlerine dönüyorlar. Birlik ve beraberliğin yolu öncelikle, bu ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapan değerlere hep birlikte sahip çıkmaktan geçiyor" dedi.
 
CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonlarının terör olayları ve şehitler gerekçe gösterilerek iptal edilmesinin, darbe girişiminin ardından yaratılan birlik ve beraberlik havasına gölge düşürdüğünü ifade etti. Milli bayram ilan edilen hiçbir tarihin karşılığının boş olmadığını belirten Şadi Özdemir; "Her birinin karşılığında, ülkesini yokluk içinde korumayı başarmış, yurdunu terk etmeyerek savaşmış şehitlerimizin, atalarımızın emekleri vardır. Bu tarihler darbe girişiminin ardından değeri daha iyi anlaşılan Cumhuriyet, demokrasi, ulusal egemenlik, ulusal bağımsızlık kavramlarının karşılıklarıdır. Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in ülkemize kazandırdıklarının önemi bir kez daha açık ve net bir şekilde ortaya çıkmışken, yıllardır yaptıkları gibi yine çeşitli bahanelerle bu tarihleri unutturmaya, yok saymaya çalışıyorlar" dedi.
 
ÖZLERİNE DÖNDÜLER
 
'Her zamankinden daha coşkuyla kutlanacak' denilen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın birkaç gün sonra daha önceki törenlerdeki gibi şehitleri gerekçe göstererek iptal edildiğini belirten Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü; " Köprü açılışlarına, düğün törenlerine katılırken akıllarına gelmeyen şehitlerimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerini iptal etmek için standart bir gerekçe olarak önümüze sürülüyor. Bu tutum, darbe girişimi sonrasındaki bütün söylemlerini bitiriyor. Biz törenleri birlikte kutlamayı ümit ederken, törenlerin iptal edilmesinin, yaşanan sürecin sonunda büyük hayal kırıklığına sebep olduğunu belirtmek isterim. Cumhuriyet'ten, demokrasiden, Atatürk'ten söz edenler, kısa sürede özlerine dönüyorlar. Görünen o ki, AKP fabrika ayarlarına geri döndü."
 
BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ
 
"Birlik ve beraberliğin yolu öncelikle, bu ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapan değerlere hep birlikte sahip çıkmaktan geçiyor" diyen Özdemir, CHP Bursa İl Örgütü olarak milli bayramları günün koşullarına uygun olarak kutlamaya devam edeceklerini belirtti. Her milli bayramda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı için de bir program hazırladıklarını ifade eden Özdemir; "Zafer Bayramı'nda tüm örgütümüzle birlikte saat 13.00'de Atatürk Anıtı önünde bir tören gerçekleştireceğiz. Ardından Tophane İstiklal Savaşı Şehitliği'ne yürüyeceğiz. Bursa'daki programın ardından saat 19.00'da Güzelyalı Atatürk Parkı'nda meşale ve bayraklar eşliğinde Mudanya Mütareke Meydanı'na yürüyecek ve CHP Hatay Milletvekili Grup yorum Eski Solisti Hilmi Yarayıcı konseriyle programımız sonlanacak. Katılmak isteyenler için İl Başkanlığımızın önünden otobüs kalkacaktır. Katılmak isteyenlerin İl Başkanlığını arayarak kayıt yaptırmaları yeterli" açıklamasında bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Gökçe Alkan’ın Katil Zanlısı Tutuklandı08 Ekim 2026 Perşembe 08:06
  • Uludağ eteklerinde yangın! Aynı anda 3 noktada başladı24 Ağustos 2026 Pazartesi 11:05
  • Bursalı dağcı, Cilo Dağı’nda kayboldu17 Temmuz 2026 Cuma 13:16
  • 649 yıllık gelenek Babasultan’da yaşatıldı17 Temmuz 2026 Cuma 13:14
  • Millet Bahçesi’ne estetik dokunuş13 Temmuz 2026 Pazartesi 15:27
  • Şehitliğe anlamlı ziyaret13 Temmuz 2026 Pazartesi 15:26
  • Biba'dan yol çalışmalarına inceleme13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:47
  • Bursa'da meyvede tekleme dönemi *13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:41
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43