• BIST 10972.63
  • Altın 4438.375
  • Dolar 40.6907
  • Euro 47.4471
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

CHP çelengini kaldıran Kütahya Valisi'ne sert tepki

CHP çelengini kaldıran Kütahya Valisi'ne sert tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluşundan dolayı tören alanına koyduğu çelengin Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın talimatıyla kaldırılmasına, “AKP’nin valisi değil, Türkiye Cumhuriye

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluşundan dolayı tören alanına koyduğu çelengin Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın talimatıyla kaldırılmasına, “AKP’nin valisi değil, Türkiye Cumhuriyeti valisi ol” diyerek sert tepki gösterdi.

Zafer Bayramı töreni sonrası CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Kayseri Milletvekili Çetin Arık’la CHP İl binasında partili ve üyeleriyle bir araya gelen İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, sabah saatlerinde yaşanan çelenk krizinden dolayı gergindi. Bugünün 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi büyük zaferin yıldönümü olduğunu vurgulayıp, "Bizim için bunu daha anlamlı kılan Kütahya’da gerçekleşmiş olmasıdır. Bugün ayrıca Kütahyamızın da işgalden kurtuluşunun yıl dönümüdür.” dedi.

Partililere konuşan İl Başkanı Şahbaz, “Biz CHP olarak, Kütahya halkının temsilcisi olarak bugün mutlu ve anlamlı günümüzü kutlamak istedik. Çelengimizi yaptırdık. Fakat gördük ki bizim çelengimizi oradan kaldırılmış ve gasp edilmiştir. Törene katıldık. Daha sonra çelengimizi istedik. Büyük tartışmalardan sonra çelengimiz bulunabildi ve bize teslim edilebildi. Bunu kınıyoruz. Öncelikle milli bayramlarımızı devlet değil halk kutlar. Bunlar bizim bayramlarımızdır. Bizim kutlamamız gerekir. Fakat AKP iktidarı 13 yıllık zulmünün bir göstergesi olarak bizleri bu kutlamalardan uzak tutmaya çalışıyor. Ve her defasında bu şekilde çelenk krizi yaşamaktayız. Biz bunu kınıyoruz.” dedi.

'AKP’NİN DEĞİL, KÜTAHYA’NIN VALİSİ OLMASI İÇİN DEFALARCA UYARDIK'

Tören alanından çelengin kaldırılmasında cami kapatan Kütahya Valisi Şerif’in özel bir çabasının da olduğunu gördüklerini ifade eden Başkan Şahbaz, “Biz valimizi AKP’nin değil, Kütahya’nın valisi olması için defalarca uyardık. Kendisine bunu şahsen de ifade ettik. Fakat 7 Haziran seçimlerinde de gördük ki valimiz devletin valisi olarak değil, siyasi bir aktör olarak, AKP’nin şuan ki zalim diktatörlük düzeninin kurucusu AKP’nin il başkanı gibi siyasi temsilcisi gibi davranmaktadır. Ben bu tavrı kınıyorum. Bütün halkımızın huzurunda kınıyorum. Ve kendisini tarafsız bir şekilde tüm siyasi kesimlerin, halkın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin herkesin valisi olmaya davet ediyorum.”

'DİKTATÖRLER TARİHİN FOSEPTİK ÇUKURUNA DÜŞMEYE MAHKUMDUR'

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın AKP’nin militanı gibi davrandığını söyleyen CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz partililere yönelik konuşmasında; “AKP’nin başkanlık sisteminin uygulamaya geçtiğini artık düzenin değiştiğini bunun da anayasal olarak kabul edilmesi gerektiğini bir formalitenin yerine getirilmesi gerektiğinin ifade etmektedir. Öncelikle bu bir diktatörlüktür. Siz anayasadan aldığınız yetkilerle hareket edersiniz. Eğer siz anayasayı hiçe sayarak ben artık seçildim, ben artık Cumhurbaşkanı oldum. Siz bir zahmet anayasayı da buna uydurun. Buradan 400 milletvekili çıkartın. Ve bu anayasayı değiştirin diyorsanız, bu bir diktatörlüktür. Tarih bu diktatörlerin yaptıklarının kanlı utanç verici uygulamalarıyla doludur. Ve bu diktatörler eninde sonunda tarihin fosseptik çukuruna düşmeye mahkumdur. Biz ülkemizi barış içerisinde yönetmek istiyoruz. Bizler demokrasi istiyoruz.” diye konuştu.

'EVLATLARIMIZI DİKTATÖR BOZUNTUSUNUN İKTİDARINA FEDA ETMEYECEĞİZ'

Her gün şehit haberleriyle halkın psikolojisinin bozulduğunu, 1 Kasım’da diktatörlük sistemini sandığa gömeceklerini belirten CHP İl Başkanı Başkan Şahbaz konuşmasını şöyle devam etti: “Biz hakkımız olmayan bir şey istemiyoruz. 'Başkanlık sistemini seçmiş olsaydınız bu kaos olmazdı. Evlatlarınız ölmezdi' diyorlar. Artık bu ülkenin psikolojisi bozulmuştur. Bu insanların psikolojisi bozulmuştur. Neden mi bozulmuştur. Artık insanlarımız her gün şehit haberleriyle uyanmaktadır. Gece uyku tutmayıp haberleri açtığında, twetter'dan haberleri takip ettiğinde şurada bomba patladı, şu kadar asker şehit oldu. Bu kadar polisimiz yaralandı, şehit oldu. Artık bizim bunlara tahammülümüz kalmamıştır. Bizler evlatlarımızı bu kirli düzenin, diktatör bozuntusunun iktidarı için feda etmek istemiyoruz. Ve bu diktatör bozuntusunu sandığa gömeceğiz. Bundan sonra bu ülkede hiç kimse diktatör olamayacak. Herkes halktan aldığı güçle anayasanın çerçevesinde hareket edecektir. Bunu da Tayyip Erdoğan ve paralı askerleri ve AKP’nin buradaki militanı olan vali duysun. Bunu da kafasına yazsın.”

Partililer İl Başkanın Şahbaz’ın açıklamalarını ayakta dakikalarca alkışladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diploma çetesi: 'Sahte kimlikle uyuşturucu taşıdılar'06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:24
  • ÖSYM’nin sistemlerinde puan yükseltmişler06 Ağustos 2025 Çarşamba 12:03
  • AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:43
  • Araç sahiplerine iyi haber: İndirim geliyor...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:18
  • Bir kadın cinayeti daha! Adres bu kez Ankara...06 Ağustos 2025 Çarşamba 11:14
  • Açılım süreci komisyonunun adı belli oldu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:52
  • 12 ilde yasa dışı bahis operasyonu06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:49
  • Altının hem fiyatı hem sahtesi artıyor06 Ağustos 2025 Çarşamba 09:45
  • TÜMKAD'dan Anıtkabir'e ziyaret05 Ağustos 2025 Salı 14:30
  • İBB yeni temeli attı05 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43