• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

CHP Bursa'da iç hesaplaşma!

CHP Bursa'da iç hesaplaşma!
Bozbey: Nasıl hançerlendiğimizi herkes öğrensin...
CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP il Başkanı Hüseyin Akkuş ve il yönetimi tarafından "hançerlendiğini" söyledi. Bozbey, "Keşke Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığını bizim il başkanımız da yapsaydı." dedi.
 
Bursa haber...
 
Türkiye'nin önde gelen büyükşehirlerinde belediye başkanlığını kazanmasına karşın, Bursa'da seçimleri kaybeden CHP'de sular durulmuyor. İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve kendisine destek veren milletvekilleri ile başkan adayı Mustafa Bozbey arasındaki gerilim artarak devam ediyor.
 
Son olarak haftasonu gerçekleştirilen CHP Bursa Genişletilmiş Örgüt Toplantısı'na Mustafa Bozbey'in konuşması damga vurdu.
 
 
Divan başkanlığını CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal'ın yaptığı toplantıda söz alan Bozbey, hataların il başkanlığının aday belirleme süreci ile başladığını söyledi.
 
"HÜSEYİN AKKUŞ İLE OLMAZ DEDİM"
 
Kendisine adaylık teklifi geldiğinde 3 istekte bulunduğunu açıklayan Bozbey, "Bu taleplerimden biri şuydu.İl başkanı Hüseyin Akkuş ile bu işin olması mümkün değil. Ya görevden alınmalı, ya da istifa etmelidir. Diğer iki talebim ise, Nilüfer adayının belirlenmesi ve genel merkezin maddi destek vermesiydi." dedi.
 
Belediye meclis üye listesinde kendisinin önerdiği isimlere yer verilmediğini, listenin Ankara'daki bir otelde Hüseyin Akkuş ve 3 milletvekili tarafından hazırlandığını anlatan Bozbey," Kötü olunca Mustafa Bozbey, iyi olunca il başkanlığı yaptı oluyor. Seçim sürecinde 17 ilçenin yaptığı toplantılardan sadece ikisine davet edildim. Diğerlerinden dışlandım. Hiç bir yere davet edilmedim. " diye konuştu.
 
 
HAYALİ SANDIK GÖREVLİLERİ
 
Seçim günü 791 sandıkta CHP görevlisi bulunmadığını tekrarlayan Bozbey, il başkanlığının hayali sandık görevlisi oluşturduğunu iddia etti. Bozbey, sözlerine şöyle sürdürdü: "Bursa'da 6868 sandıktan eğitim alan asil ve yedek kişi sayısı 3111. Geri kalanlar? Seçimden 10 gün önce bu 6868 kişiye ulaştık. Bunların içerisindeki 1078 kişi, isimlerinin kendilerinden habersiz yazıldığını ve başka partili olduklarını belirterek, sandığa gitmeyeceklerini söyledi. Bir İlçe örgütümüzdeki tutanaklarda imza var görünüyor ama YSK'daki tutanaklarda imza yok. Bu nasıl oluyor? Ben belgesiz konuşmuyorum. "
 
HÜSEYİN AKKUŞ PARAYI ÖDEMEDİ
 
CHP Genel Merkezi tarafından bilboard kiralamak için 5 milyon TL gönderildiğini vurgulayan Bozbey, İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un bu parayı ödemediği için 15 Mart'a kadar bilboardlara ilan veremediklerine dikkat çekti.
 
Akkuş'un bu parayı ödemesi için Genel Başkan yardımcıları Lale Karabıyık ile Bülent Kuşoğlu'nu devreye soktuklarını ifade eden Bozbey, "Bu baskılarımız sonucunda Akkuş, gelen paradan sadece 3 milyon TL'yi ödedi. Meğerse parayı vadeliye yatırmışlar. Genel merkezden gelen 5 milyon liranın toplamda 3 milyon 950 bin TL'si seçim kampanyamızda kullanıldı."
 
 
BARO BAŞKANI GERİ ÇEVRİLDİ
 
İl Başkanlığında ilk kez bu seçimlerde hukuk komisyonu kurulmadığına işaret eden Bozbey, bu konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
 
"İl Disiplin kurulu başkanı, komisyon kurulması için yetki istedi. Ancak Akkuş, 'gerek yok' deyip geri çevirdi. Baro Başkanı Gürkan Altun'u arayıp, destek istedim. Baro Başkanı Hüseyin Akkuş'la görüşmüş. Ancak Akkuş, 'ihtiyacımız yok diyerek' onu da geri çevirmiş."
 
NASIL HANÇERLENDİĞİMİZİ HERKES ÖĞRENSİN
 
Önümüzdeki seçimlerin kazanılması için CHP'de değişimin şart olduğunu ve gençlerle kadınların önünün açılması gerektiğini kaydeden Bozbey," Ben belgelerle konuşuyorum. Bu belgeleri genel merkeze gönderdim. Divan başkanlığına da veriyorum. Nasıl hançerlendiğimizi herkes öğrensin. Örgütü gönülden alkışlıyorum ama diğerlerine hakkımı helal etmiyorum. Seçimi kaybeden Bozbey, kazanan il başkanı ve yönetimidir. Önümüzdeki seçimleri kazanmamız için gerekirse il ve ilçe başkanlarının değişmesi lazım. Keşke Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığını bizim il başkanımız da yapsaydı." diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mobilya dükkanı alev alev yandı26 Nisan 2024 Cuma 09:31
  • Çocuk ve gençlere siber eğitimler sürüyor26 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Sahte zeytinyağı operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 15:20
  • Bursaspor eski başkanı gözaltına alındı25 Nisan 2024 Perşembe 15:13
  • Jandarmadan nefes kesen tatbikat25 Nisan 2024 Perşembe 14:55
  • Traktör dükkana daldı25 Nisan 2024 Perşembe 14:37
  • FETÖ üyeleri Bursa'da yakalandı25 Nisan 2024 Perşembe 13:51
  • İcra memuru ve avukatlar darp edildi25 Nisan 2024 Perşembe 13:37
  • Dayı yeğen kavgasında tutuklama25 Nisan 2024 Perşembe 13:30
  • Traktör ile otomobil çarpıştı25 Nisan 2024 Perşembe 12:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78