• BIST 10268.58
  • Altın 2419.191
  • Dolar 32.2363
  • Euro 34.7926
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

CHP Bursa Danışma toplantısında buluştu

CHP Bursa Danışma toplantısında buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, İl Danışma toplantısında bir araya geldi.
Anayasa değişikliği ve referandum gündeminde yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP’ye yönelik saldırı kampanyası yürütüldüğünü ifade ederek; “Bu toplantıyla arzu ettiğimiz hem algıya hem de sahaya yönelik ne tür çalışmalar yapacağımızla ilgili ortak bir akıl üretmek” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, İl Danışma toplantısında bir araya geldi. Anayasa değişikliği ve referandum gündeminde yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP’ye yönelik saldırı kampanyası yürütüldüğünü ifade ederek; “Bu toplantıyla arzu ettiğimiz hem algıya hem de sahaya yönelik ne tür çalışmalar yapacağımızla ilgili ortak bir akıl üretmek” dedi.
 
CHP Bursa İl Örgütü, İl Danışma toplantısında bir araya geldi. Anayasa değişikliği ve referandum gündeminde yapılan toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, PM Üyesi Orhan Sarıbal ile Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları ile yöneticiler hazır bulundu. Danışma toplantısında konuşan İl Başkanı Şadi Özdemir, anayasa değişikliği ve referandum süreci ile ilgili partiye uzun yıllar hizmet etmiş emekçilerin deneyimlerinden faydalanmak amacı taşıdıklarını belirterek; “Bu toplantıyla arzu ettiğimiz hem algıya hem de sahaya yönelik ne tür çalışmalar yapacağımızla ilgili ortak bir akıl üretmek. Türkiye gerçekten çok zor durumda. Hepimiz havuz medyalarını izlediğimizde ne tür bir saldırı kampanyasının yürütüldüğünü görüyoruz. Sayın Mehmet Müezzinoğlu Bursa’da yaptığı açıklamada hayır verenleri 80 milyonun dışında tutmuş ve ‘Onlar memleketini sevmeyenlerdir’ diye hitap etmiş. Dolayısıyla çok ciddi bir kampanya içerisinde tutulacağımız açık” diye konuştu. Genel Merkezin hazırladığı ‘Referandumdan hayır çıkmazsa ne olur’ çalışması üzerinden bilgi veren Özdemir, anayasa değişikliği halka yeterince anlatılamazsa tek adam rejiminin kurulacağını ve tek bir kişinin devletin tümüne hükmedeceğini söyledi. “Bir kişi Başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak” diyen Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin, hiç sevmediğin bir parti olacak. Burada şöyle bir çelişki de var. Bir taraftan tarafsız bir Cumhurbaşkanı seçilecek öte yandan partili bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. O partinin genel başkanı olan Başkan, hakimleri atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. O Başkan, senin seçtiğin Millet Meclisini fesih edebilecek. O başkan, orduya emir verecek. Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Milletvekillerinin sözünü kimse dinlemeyecek.”
 
DEVLET, PARTİ DEVLETİ OLACAK
 
Türkiye’nin Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülkeye dönüştürüleceğinin altını çizen Şadi Özdemir,rejimin değişeceğini ve Cumhuriyet’in sadece adının kalacağını ifade etti. Başkan, Başkan Yardımcıları ve Bakanların bir suç işlemesi halinde 400 milletvekilinin imzası olmadan yargılanamayacağının altını çizen Özdemir, Başkanın böyle bir durumda mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi fesih edebileceğini belirterek; “Hakimler ve savcılar Başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak hukuk tanımaz, zorba biriyse seni koruyacak hiç kimse olmayacak. Can ve mal güvenliğin kalmayacak. Tek adam karar verdiğinden belirsizlik hakim olacak. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemeyecek. Ekonomi tek adamın keyfine göre vereceği kararlara kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek. Asgari ücreti, fiyatları, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek, sendika kurulması ve kapatılmasını, her şeyi tek adam belirleyecek. Tek adam kimsenin aklına ihtiyaç duymayacağından, devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çatışma, kutuplaşma ve terör için en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak” şeklinde konuştu. Beş yılda bir sandığa gidip bir Başkan bir de başkanın partisinin çoğunlukta olduğu Meclisi seçileceğini ifade eden Özdemir; “Bir dahaki seçime kadar yurttaşa kimse bir şey sormayacak. Seçilen milletvekili ve meclis de Başkanı ve bakanları kontrol edemeyecek, yurttaşın hakkını koruyamayacak. Başbakan olmayacak. Bakanlar sadece Başkana karşı sorumlu olacak. Bakanlar meclise karşı sorumlu olmayacak. Bakanlar Milletvekillerini umursamayacak. Seçilen milletvekilleri bakanlardan ve bürokratlardan hizmet yapmasını isteyemeyecek, hesap soramayacak. Hizmet getiremeyecek. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Hepsi “Başkanın Partisine” göre düzenlenecek. Devlet parti devleti olacak. Başkan herhangi bir yurttaşın seçimi olan partiden değilse devlet kapısında yeri olmayacak. İsterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek. Başkan padişahlarda dahi olmayan, Atatürk’e bile verilmeyen yetkilere sahip olacak” açıklamasında bulundu. İl Başkanı Şadi Özdemir’in ardından katılımcılar da söz alarak süreçle ilgili düşünce ve önerilerini anlattılar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da düğün konvoyu yolu kapattı09 Mayıs 2024 Perşembe 09:56
  • Alkol masasında kavga09 Mayıs 2024 Perşembe 09:55
  • Osb'de korkutan yangın08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:26
  • Aktaş'tan Bozbey'e sert cevap08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:13
  • Traktörün altında ezildi08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:51
  • Cinayet zanlısı polise 5 yıl daha ceza08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:03
  • Bursa'da minibüs devrildi08 Mayıs 2024 Çarşamba 11:53
  • Otoyolu yarış pistine çevirdi08 Mayıs 2024 Çarşamba 10:33
  • Alkollü sürücü refüje çıktı08 Mayıs 2024 Çarşamba 10:27
  • Park halindeki araç alev alev yandı08 Mayıs 2024 Çarşamba 10:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78