• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Cennetten Bir Köşe: Boracay Adası

Cennetten Bir Köşe: Boracay Adası
filipinler...
Boracay Adası, yalnızca Filipinler’in değil, tüm dünyanın en popüler adalarından biri. Visayas Takımadaları’na dahil olan ve benim de pek bir beğendiğim Boracay Adası, dünyanın en iyi plajları listelerinde her sene üst sıralarda yer alıyor ve en son 2015 yılında Tripadvisor tarafından yeryüzünün en iyi plajı seçilmiş.
 
Güneşin yansımasıyla göz kamaştırıcı bir beyazlığa bürünen kumlar, turkuaz mavi deniz, plaj boyunca yan yana dizilmiş ve denize doğru uzayan hindistan cevizi ağaçlarının gölgesinde güneşlenme imkanı, eğlence ve alışveriş olanakları ile Boracay, yıllardır “en iyi plajlar” listelerinde başı çekiyor. Harita üzerinde küçücük bir yer kaplasa da, kilometrelerce uzunluktaki kumsallarıyla burayı ziyaret etmek herkesin hayali.
 
BoracayDünya çapında, kumsalları ve deniziyle tropik bir cennet olarak adlandırılan, Filipinler’in en meşhur adalarından olan Boracay, ister balayı tatili düşünün, ister gece hayatına akıp eğleneceğiniz bir tatil, ister aktiviteleriyle gününüzü dolu dolu geçireceğiniz bir seyahat düşleyin, beklentilerin hepsini fazlasıyla verecek zenginliğe sahip bir ada. Şimdiye kadar 2 defa ziyaret etme fırsatı bulduğum adaya tekrar gitme fırsatı bulsam hiç kaçırmam.
 
 

boracay.jpg

 
Birçok plaja sahip adanın, en meşhur plajı dört kilometre uzunluğundaki White Beach. Boracay Adası’nın batı kesiminde, neredeyse boydan boya uzanan bir cennet olan White Beach, göz alıcı güzelliğiyle, fotoğraf karelerinden çok daha güzel. Bence burası dünyanın en güzel plajlarından birisi.
 
Filipinler Boracay AdasıSu sporları, tekne turları, alışveriş ve yeme içme imkânları ile cennetten bir parça olan adanın plajı da büyüleyici bir güzelliğe sahip. Station 1, Station 2 ve Station 3 olarak üç farklı bölgeye ayrılmış White Beach, herkese hitap eden olanak ve aktivitelerin bulunduğu bir kumsal. Upuzun tek bir plajın kendi içerisinde farklılıklar gösterdiğini sahil boyunca yürüdüğünüzde fark edebiliyorsunuz.
 
boracay-adasi.jpg
 
Plajın kuzey kesiminde yer alan Station 1, en hareketli bölge. Birçok resortun, restoranın ve eğlence mekânının bulunduğu Station 1’ın, hem gündüzü hem de gecesi oldukça hareketli.
 
Boracay IslandStation 2, White Beach’in orta kısmında yer alıyor ve D-Mall isimli açık hava alışveriş merkezindeki butik mağazalar, kafeler ve restoranlarıyla gündüzleri hem hareketli hem de epeyce kalabalık olan bir bölüm.
 
White Beach Station 3 ise Boracay Adası’nın güney ucuna doğru uzanan White Beach bölgesi de yer alıyor. Filipinler seyahatimde iki gece Station 1’da konakladıktan sonra kaldığım Station3’e geçmiştim. Station 3, tüm White Beach’in en sakin ve huzurlu bölgesi. Gece kulüplerinin yer aldığı Station 1’ın aksine, Station 3’te daha şık restoran ve barlar bulunduğu gibi, resortların yerini de butik oteller alıyor.
 
White Beach BoracayHer bir günbatımının yelkenlilerle bir arada ayrı güzel olduğu, denizi mükemmel berraklığa sahip Boracay Adası’nda herkese göre olanaklar var. Ortak nokta kartpostallardan daha güzel görünen sahiller olsa da, Boracay’da hem dinlenmek, hem eğlenmek hem de bir dolu aktivite yapmak mümkün.
boracay-island.jpg
Boracay Adası’nda yapılacak şeyler
 
Boracay Adası’nda yapılacak şeyler neredeyse sınırsız. Sahil keyfi, su sporları, dalış ve şnorkel, eğlence, alışveriş; Boracay’da her şey mümkün.
 
Sahil yürüyüşü yapa yapa White Beach’in tamanı öncelikle gezin. Sahil boyunca sıralanan acenteler veya kurulmuş desklerde ada içerisinde ve çevresinde yapılacak aktivitelere dair hemen her şeyi öğrenin.
 
Boracay AdasıBaşlıklı Dalış: Dalış yapmaktan hoşlanmayan ancak sualtının büyüsüne kapılmak isteyenler için birebir olan başlıkla dalışın ücretleri 600 Peso’dan başlıyor.
 
Ada Turları: Boracay’ın çevresinde, en az Boracay kadar güzel adaları gün boyu 5 kişilik teknelerle gezmek, kişi başı 1500 Peso.
 
Deniz Paraşütü: 2 kişi yapılan aktivitede, Boracay’ın muhteşem kumsalları havadan uçarak izlenebiliyor. Ücretler iki kişi için 200 Peso.
 
boracay-sunset.jpg
 
Günbatımında Yelken Gezisi: Boracay’ın meşhur rengarenk günbatımlarını izlemek kadar, yelkenliden izlemek de şahane bir deneyim. Günbatımı saatlerinde yelken gezintisine 1200 Peso’ya çıkılabiliyor.
 
Boracay NeredeŞnorkel: Kişi başı yalnızca 250 Peso ödenerek tekneyle sualtının güzelliklerine açılıp, şnorkel yapmak Boracay’ın olmazsa olmaz aktivitelerinden.
 
Deniz Kızı Eğitimi: Çocukluğunda denizkızı olma hayalleri kurmuş olanlar, Boracay’daki Denizkızı Akademisi’nde denizkızı kuyruğu takıp suda denizkızı gibi yüzme eğitimi alabiliyorlar. 90 dakikalık derslerin ücreti 1500 Peso’dan başlıyor.
 
Jet Ski: Lüks su sporlarıyla da ünlü olan adada 15 dakikalık jet ski sürüşü 1500 Peso.
 
boracay-rehberi.jpg
 
Boracay’ın popüler plajı White Beach ve aktivitelerini keşfe giderken, alınması gereken en önemli karar nerede konaklanacağına dair.
 
Kalınacak yer kararı, tamamiyle seyahat anlayışına bağlı. Boracay’ı sakin bir “cennet” olarak deneyimlemek isteyenler Station 3, Boracay’ın gece hayatına doymak isteyenler Station 1’de konaklayabilir.
 
Boracay Nasıl GidilirBenim konakladığım ve tavsiye ettiğim Boracay otelleri: 357 Boracay (Station 3), Boracay Uptown (Station 3) ve Patio Pacific Resort Boracay (Station 1).
 
Boracay Otelleri: La Carmela de Boracay, Boracay Garden Resort, Hotel Soffia Boracay, Alla Luna Rossa Beach Hotel Boracay
 
Boracay’a nasıl gidilir
 
Boracay’a uçmak için öncelikle Filipinler’in başkenti Manila’ya, sonrasında ise Boracay’a 15 dakikalık feribot yolculuğu uzaklığındaki Panay’da yer alan iki havaalanından birine uçmak gerekiyor.
 
Kalibo Uluslararası Havalimanı, Boracay’a 80 km uzaklıkta ancak buraya uçmak daha uygun fiyatlı. Kalibo’ya uçtuktan sonra 1,5-2 saatlik bir kara yolcuğu yapıp, ardından Boracay’a feribotla geçmek gerekiyor.
 
filipinler-boracay-adasi.jpg
Boracay Rehberi
 
Caticlan Havaalanı ise, Boracay’a daha yakın ve biletleri daha pahalı olan alternatif. Boracay teknelerinin kalktığı Caticlan İskelesi’ne 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan havaalanına ulaştıktan sonra, tıpkı ilk alternatifte olduğu gibi feribotla Boracay’a geçmek gerekiyor.
 
Boracay turu yapacaklar için en uygun zaman Kasım ve Mayıs ayları arasındaki sıcak ve kuru dönem. Bu dönemde hava sıcaklığı 25-32°C arasında seyrediyor. Yine de Aralık ayına kadar arada yağışlar görülebileceğini anımsatayım. Mart ile Haziran arasında hava sıcaklığı 35°C civarlarında seyrediyor. Daha serin hava sevenler için ise Kasım-Şubat arası da uygun.
 
Boracay NeredeHaziran ortasından Ekim ayına kadar olan yoğun olmayan dönemde ise bulutlu gökyüzü ve buna bağlı yağmur daha sık görülüyor. Bu dönem aynı zamanda Filipinler’deki tayfun mevsimi, ancak ada doğal konumu nedeniyle ülkenin diğer bölgelerine göre daha korunaklı bir yerde.
 
Yağışlı sezon olan Temmuz-Ekim arası fırtına ve tayfunlar çok sık görülüyor ve tatil için pek elverişli değil, ancak bu sezonun ucuz uçak bileti ve uygun otel fiyatları açısından elverişli olduğunu hatırlatayım.
 
Kısaca Boracay’ı ziyaret etmenin en güzel zamanını merak ediyorsanız, cevabım benim her mevsim. Christmas ve yılbaşı dönemi ada gerek yerli ve gerekse yabancı turistlerce yoğun bir ilgi gördüğünden planlamalarınızı ona göre yapın.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ‘Turistik Doğu Ekspresi’ seferleri başlıyor01 Aralık 2023 Cuma 13:30
  • Havayolu hakkında merak edilenler31 Ağustos 2023 Perşembe 14:53
  • Tatil çantanızda olması gerekenler26 Temmuz 2023 Çarşamba 12:37
  • Dinozorların izinde tarihi yolculuk17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:29
  • 9 günlük tatile özel kültür turları24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:44
  • Karavan Festivali başladı19 Mayıs 2023 Cuma 14:47
  • Bodrum fuarların gözdesi oldu03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:37
  • Türkiye’nin gurme lezzetleri02 Mayıs 2023 Salı 10:08
  • THY uçağı acil iniş yaptı08 Nisan 2023 Cumartesi 13:50
  • Şanlıurfa yılda 5 milyon turist ağırlıyor06 Nisan 2023 Perşembe 11:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78