• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 27 °C

Cehennem Kapısı’nda bulunmuştu

Cehennem Kapısı’nda bulunmuştu
40 Bin yıl sonra doğacak.

Rus ve Güney Koreli bir grup bilim insanı, soyu tükenmiş olan bir tayı yeniden hayata döndürme yolunda ilk adımı attı. 40 bin yıllık olduğu tahmin edilen erkek bir tay üzerinde DNA kalıntısı arayan bilim insanları, soyları tükenmiş türleri klonlayarak hayata döndürmek amacında.

Rusya’ya bağlı Yakutistan Cumhuriyeti’nin başkenti Yakutsk’ta bulunan ve ‘Cehennem Kapısı’ olarak adlandırılan kraterde keşfedilen 40 bin yıllık tay fosili, soyu tükenmiş türlerin yeniden hayata döndürülebilmesi adına kritik bir rol oynayacak.

Rus ve Güney Koreli bilim insanlarının ortak olarak yürüttükleri projede, tay üzerinde canlı hücreler ve DNA kalıntıları aradıkları belirtildi.

Yaklaşık olarak 20 günlük iken öldüğü tahmin edilen tayın üzerindeki on binlerce yıllık kir temizlenirken, tayın yele ve kuyruğunun bütünüyle siyah olduğu görüldü. Ayrıca, tayın omurgası boyunca koyu bir şeride sahip olduğu görülebiliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Dr. Semyon Grigoriev, “Neyse ki, hayvanın kas dokuları hasar görmemiş ve iyi korunmuştu, bu sebeple biyoteknolojik araştırma için bu eşsiz buluntudan örnekler almayı başarabildik” yorumunda bulundu.

Araştırmaya katılmak için Seul’den Yakukts’a gelen klonlama uzmanı Prof. Hwang Woo Suk, The Siberian Times’a yaptığı açıklamada, “Keşfedilen tay, günümüzde yaşayan atlarla kıyaslandığında mamut ve fil gibi hayvanların DNA’sına çok daha fazla benzerlik gösteriyor. Bu sebeple, canlı bir hücre elde edebilirsek, o hücreyi çoğaltabilir ve ihtiyacımız olduğu kadar çok embriyo elde edebiliriz.Klonlamada ise soyu tükenmiş Lenskaya cinsine benzer bir at türü doğum için taşıcıyı anne olarak kullanılabilinir ” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43