• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Çavuşoğlu Katar'a gidiyor!!

Çavuşoğlu Katar'a gidiyor!!
Tek çözüm bu!
DIŞİŞLERİ Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız 14 Haziran 2017 tarihinde Katar'ı ziyaret edecektir. Sayın Bakanımız bu ziyareti sırasında Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani'yle görüşecek, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani tarafından da kabul edilecektir. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra bölgedeki son gelişmeler istişare edilecektir" denildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün kısmetse Katar'a hatta Suudi Arabistan'a arkadaşlarımız cevap bekliyor. Bölgeye bir ziyarette bulunacağım. Katar'a yönelik yaptırımlar açıklanınca tüm dünya gibi bize de sürpriz oldu. Adeta şok olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatı ve daveti üzerine yarın bu ziyareti gerçekleştireceğiz inşallah. Çözülmeyecek bir sorun değil çözülmesi lazım" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aimé Nyamitwe ile görüşmesinin ardından yaptığı ortak basın açıklamasında Katar'a gideceğini belirtti. Çavuşoğlu Katar ziyaretine ilişkin, " Bugün kısmetse Katar'a hatta Suudi Arabistan'a arkadaşlarımız cevap bekliyor. Bölgeye bir ziyarette bulunacağım" dedi.
 
"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE İNŞALLAH BURUNDİ'YE BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİ AÇACAĞIZ"
 
Çavuşoğlu, "Türkiye henüz Burundi'de büyükelçilik açmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Afrika'daki büyükelçilik sayımızı arttıracağız. Önümüzdeki süreçte inşallah Burundi'ye büyükelçiliğimizi açacağız. 4 tane birbirinden değerli anlaşma imzaladık. Önümüzdeki süreçte ben de Burundi'ye bir ziyarette bulunmak istiyorum. Büyükelçiliğimizin açılışına gideriz. Bu yıl işçinde sayın Cumhurbaşkanımız bazı Afrika ülkelerini ziyaret edecek. Bu Afrika ülkesine verdiğimizin değerin göstergesidir" diye konuştu.
 
"HER İKİ CUMHURBAŞKANIMIZ DA BİR DARBE GİRİŞİMİNE MARUZ KALDI"
 
Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aimé Nyamitwe, "Her iki cumhurbaşkanımız da bir darbe girişimine maruz kaldı. Ortak hedeflerimizden biri Somali'nin stabilize edilmesidir. Ortak gündemimiz terörle mücadele" diye konuştu.
 
"KATAR'A YÖNELİK YAPTIRIMLAR AÇIKLANINCA TÜM DÜNYA GİBİ BİZE DE SÜRPRİZ OLDU. ADETA ŞOK OLDUK"
 
Katar ziyaretine ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Katar'a yönelik yaptırımlar açıklanınca tüm dünya gibi bize de sürpriz oldu. Adeta şok olduk. Önceden bir bilgimiz de yoktu. Böyle bir kriz yaşanacağını da tahmin etmiyorduk çünkü 2014'te yaşanan olaydan sonra her şey normalleşmişti. Herkese sürpriz oldu. Ama biz hemen ilk dakikalardan itibaren bu krizin çözümüne katkı sunmak için diplomasi çalışmalarımızı başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız bir çok lideri aradı. Hem Müslüman dünyasından hem de farklı ülkelerden. Ben de bir çok dışişleri bakanı ile görüşmelerde bulundum.
 
ÇÖZÜLMEYECEK BİR SORUN DEĞİL ÇÖZÜLMESİ LAZIM
 
Çözülmeyecek bir sorun değil. Çözülmesi lazım. Ramazan ayında insanların temel ihtiyaçlarına yönelik kararlar uygulanmasa da herkes te büyük bir rahatsızlık yarattı. Sorunun çözümü için önerilerimizi de söylüyoruz. Fakat suçlamaların da tam olarak ne olduğunu delilleri ile birlikte görmek lazım. Tarafları da dinlemek lazım. O nedenle, herkes ile görüştük. Cumhurbaşkanımız Bahreyn Dışişleri Bakanını da kabul etti. Kralı da aradı. Katar Emiri, Kuveyt Emiri ile de 2 defa görüştü. Katar'a oradan da mümkünse Suudi Arabistan'a gideceğiz.
 
CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZIN TALİMATI VE DAVETİ ÜZERİNE BUGÜN ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
 
Suudi Arabistan'ın görüş ve önerilerini de almakta yarar var. Biz nasıl katkı sağlayabiliriz. Bunları yerinde değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatı ve daveti üzerine bugün bu ziyareti gerçekleştireceğiz inşallah."
 
"BURUNDİ'DEKİ FETÖ OKULLARI VE KURULUŞLARININ KAPATILMASI"
 
Çavuşoğlu, "Şimdi Burundi'deki FETÖ okulları ve kuruluşlarının kapatılması ve Maarif Vakfı'na devir edilmesini görüşüyoruz" dedi.
 
"BURUNDİ HER ZAMAN TÜRK HALKININ YANINDADIR"
 
Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aimé Nyamitwe, "FETÖ ile ilintili olduğunuz bildiğimizi her kurumu ülkemizde resmen yasaklandığını söyleyebilirim. Bütün eğitim faaliyetlerinin de Maarif Vakfı'na aktarılacağını söyleyebilirim. Çok yanında başkentimize Maarif Vakfı için bir koordinatör göndereceğimizi de öğrendim. Burundi her zaman Türk halkının yanındadır. Yanında olacaktır" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 13 ilde ‘Sibergöz-35’ operasyonu27 Nisan 2024 Cumartesi 10:45
  • İnşaat işçisi çatıdan atlamak istedi27 Nisan 2024 Cumartesi 10:31
  • Mehmet Ali Yılmaz toprağa verildi26 Nisan 2024 Cuma 15:44
  • Yeni müfredat taslağı hazırlandı26 Nisan 2024 Cuma 14:47
  • Bakan Güler, KKTC'de26 Nisan 2024 Cuma 12:58
  • Yurtta hava durumu26 Nisan 2024 Cuma 09:24
  • 36 bin yeni sağlık personeli alınacak26 Nisan 2024 Cuma 09:12
  • TBMM'de Çocuk Zirvesi25 Nisan 2024 Perşembe 13:21
  • Ümit Özdağ, Ulus Hali’nde25 Nisan 2024 Perşembe 12:23
  • Eş zamanlı ‘Bozdoğan-29’ operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78