• BIST 9277.01
  • Altın 4223.809
  • Dolar 39.1311
  • Euro 44.7319
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Çatışmanın temel nedeni...

Çatışmanın temel nedeni...
ansızın katılan bir bireyin, 'misafir' olmadığının anlaşılması...

Kardeş sevgisinin dünyada hiçbir şeye değişilmeyeceğini belirten uzmanlar, ancak ebeveynlerin, çocukları arasındaki yanlış tutumları ve aileye ansızın katılan bir bireyin, 'misafir' olmadığının anlaşılmasının, kardeş çatışmalarını da beraberinde getirebildiğini belirtiyor. Uzmanlar, önemsiz gibi görünen ancak ileride olumsuz etkiler yaşatabilecek kardeşler arasındaki çatışmaların en temel nedeninin kıskançlık duygusu olduğunu kaydediyor.

Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Zafer Atasoy, kıskançlığın, bir anlamda kişiyi motive eden ve yükselten bir duygu olduğunu söyledi. İlkel olmayan, terbiye edilmiş ve kontrol altına alınan kıskançlık duygusunun, kardeşler arasında olumlu etkiler yaratabildiğini vurguladı.

Dr. Atasoy, kardeşler arası kıskançlığın ve çatışmanın cinsiyete göre farklılık gösterdiğinin söylenemeyeceğini ancak klinik gözlemlere göre, farklı cinsteki kardeşlerin daha az çatıştığının gözlemlendiğini kaydetti. Dr. Atasoy, şunları ifade etti: “İki kız kardeşi düşündüğümüzde, yaşama dair ilgileri, giyimleri ve tarzları aynı olacaktır. Dolayısıyla aynı anda, aynı şeye ihtiyaç duymalarından ve tek bir anne-babanın onlarla ilgileniyor olmasından kaynaklı olarak kıskançlık daha çok görülebilir. Erkek kardeşler arasında ise daha anlık sorunlar (benim harçlığımı aldın, o futbol topu benimdi gibi) olduğundan kızlara nazaran daha az tartışma konuları vardır.”

Atasoy, kardeş çatışmalarının temel kaynağının da kıskançlık duygusu olduğunu dile getirdi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43