• BIST 10929.66
  • Altın 4862.051
  • Dolar 41.2898
  • Euro 48.5718
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 30 °C

Büyükşehir’den Adana’nın çevresel geleceğine yatırım

Büyükşehir’den Adana’nın çevresel geleceğine yatırım
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Leed, Sürdürülebilir ve Yeşil Binalar Eğitimi, Belediye Meclis Salonu’nda verildi.

ADANA (CİHAN)- Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Leed,

Sürdürülebilir ve Yeşil Binalar Eğitimi, Belediye Meclis Salonu’nda verildi. Yeşil binalar ve leed konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından İstanbul merkezli Erke Green Academy’den yeşil binalar konusunda Uzman Cemil Yaman tarafından verilen eğitime katılım yoğun oldu. Adana genelindeki çevre, mimarlık ve yapı sektöründe faaliyet gösteren meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı eğitimde; yeşil binalar, leed sertifikasyon süreci ve derecelendirme sistemi, lokasyon ve ulaşım seçimi, sürdürülebilirlik, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımı, tasarım süreçleri, enerji verimliliği, atık yönetimi gibi başlıklarda katılımcılara önemli bilgiler verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş; enerjinin, suyun ve diğer kaynakların etkin kullanımı, kullanıcıların sağlığının korunması ve çalışanların verimliliğinin artırılması, atık, kirlilik ve çevresel bozulmanın azaltılması için yeşil binaların öneminden bahsetti.

Akkuş; Adana’da yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalar yürüttüklerini belirterek, kente nefes aldıracak projelerin peşinde olduklarını açıkladı.
Adana’nın en güzel binası olmasını hayal ettikleri yeşil binanın tasarım ve yapım aşamasına gelindiğini de aktaran Akkuş, “Bu bina Teknokent içinde ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacak. Çok amaçlı kullanılacak binada; konferans salonu, çalışma ofisleri, yeşil alanlar, organik tarım uygulamaları ve ürün satışının yapılacağı birimler, ferah iç ve dış mekanlar, workshop, atölye ve sergi salonları, kütüphaneler, güneş enerjisinden elektrik üretiminin yapılacağı güneş tarlası olacak. Simgesel olması hedeflenen yeşil binamız post-modern mimarisi ile inanıyorum ki modern Adana’nın yeni yüzü olacak.” dedi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İBB'den Marmara denizine temizlik04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:25
  • İBB 72 bin hayata dokundu!04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:21
  • Çalışma ruhsatları iptal edilemeyecek04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:00
  • Koç üniversitesinden rekor yükseliş19 Ekim 2022 Çarşamba 15:33
  • Türkiye'de sağlığına kavuştu10 Ekim 2021 Pazar 11:06
  • Gururlandıran uluslararası ödül!25 Eylül 2021 Cumartesi 15:36
  • Türk Defnesi global pazara açılıyor19 Eylül 2021 Pazar 20:43
  • Ramazan’a özel gönül sohbetleri10 Mayıs 2019 Cuma 13:03
  • Başkan Aktaş Fethiyelilerle bir araya geldi16 Mart 2018 Cuma 14:06
  • İznik Gölü'nde balık bolluğu16 Mart 2018 Cuma 11:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43