• BIST 9311.88
  • Altın 4351.538
  • Dolar 39.433
  • Euro 45.3891
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C

Bursa'yı zor günler bekliyor!

Bursa'yı zor günler bekliyor!
Bursa Tabip Odası Başkanı su sorunuyla ilgili açıklama yaptı!

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, kurak geçen kış mevsimi ile beraber yeniden gündeme gelen su sorunuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkan Türkkan'ın yaptığı açıklama şu şekilde:


"Dünyada ve Türkiye'de küresel iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini görüyoruz. İklim değişikliğinin bir etkisi olarak özellikle son yıllarda yaşadığımız kuraklık Bursa için zor günlerin habercisi durumunda. İklim krizine, kötü su yönetimi eklenince susuzluk önemli bir tehlike olarak karşımızda durmaktadır. İklim krizi ile ulaşımdan sanayiye, tarım ve enerjiden konuta kadar farklı alanlarda bütüncül mücadele edilmesi zorunludur. Bursa'daki barajların doluluk oranlarının ortalama yüzde 16 seviyesine düşmesi ile beraber kentte kuyu suyu kullanılmaya başlandı. Gündeme oturan pandemi, küresel iklim krizini ve zaman yitirmeden önlem alınmazsa susuz geleceğimizi unutturmamalı.
783 milyondan fazla insanın temiz suya erişiminin olmadığı bir dünyada, su fakiri olan Bursa da dikkatli olmak zorunda. Su kaynaklarını tehdit eden unsurlar ile mücadele etmek zorundayız. Beton ile kaplanmış kent yüzeyi yeraltı su kaynaklarının beslenmesini engellemekte ve kentlerde su baskınlarının temel nedeni olmaktadır. Buna bir de ormansızlaşma eklendiğinde sorun katlanarak artacaktır.
Toplum katılımının sağlanması, iklim krizi ile mücadelenin temel dayanağıdır. İklim krizi ile savaşmanın doğru ve etkili yolu yerel yönetimlerden geçer.
Bursa’da su kaynaklarının korunması, düzensiz yapılaşmanın önlenmesi, gittikçe artan hatalı maden projelerinin durdurulması gereklidir. Bursa’nın kayın, karaçam, kızılçam ve meşe ormanlarının, başta Uludağ Milli Parkı, Atatürk Kent Ormanı, Karacabey Longoz Ormanları olmak üzere ormanlık alanlarının özenle korunması zorunludur. 
Bursa Tabip Odası olarak, günümüz ve gelecek kuşaklar için büyük bir halk sağlığı sorunu haline gelmeden, iklim krizine ve susuzluğa karşı ciddi önlemler alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yenişehir Havalimanı’na yeni seferler başlıyor13 Haziran 2025 Cuma 10:39
  • Kayıp genç kız pastanede bulundu13 Haziran 2025 Cuma 10:38
  • Çocuğun diline bıçak saplandı13 Haziran 2025 Cuma 10:36
  • Fazıl Say'dan İznik'e özel türkü13 Haziran 2025 Cuma 07:33
  • Metro istasyonunda sızıp kaldı12 Haziran 2025 Perşembe 11:47
  • Güreşen ayılar uçuruma yuvarlandı12 Haziran 2025 Perşembe 10:51
  • İnşaat maliyetinde büyük artış12 Haziran 2025 Perşembe 10:09
  • Bursa Platformu’ndan Nilüfer çayı için çözüm önerisi12 Haziran 2025 Perşembe 08:37
  • Bursa'da yolcu otobüslerine sıkı denetim12 Haziran 2025 Perşembe 07:34
  • O ilçede ateş ve mangal yakmak yasaklandı11 Haziran 2025 Çarşamba 11:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43