• BIST 13292.93
  • Altın 6245.19
  • Dolar 47.5076
  • Euro 54.7558
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Bursa'ya yeni kavşak

Bursa'ya yeni kavşak
Bursa'da Adliye kavşağı için düğmeye basıldı

Yeni adliye binası, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Fuar Merkezi, inşaatı devam eden Emniyet Müdürlüğü binası ve tamamlanma aşamasındaki Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi’nin bulunduğu mevkideki trafik yoğunluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Adliye Kavşağı ile ortadan kaldırılacak.

Bursa haber...

Bursa’da ulaşım meselesini ortadan kaldırmak için yol genişletme ve yeni yollar, akıllı kavşaklar, toplu ulaşımı teşvik, raylı sistem sinyalizasyon optimizasyonu gibi çalışmaları aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da trafiğin tıkanan damarlarını yeni köprülü kavşaklarla aşmayı planlıyor. Yeni adliye binasının da taşınmasıyla birlikte yakın doğu çevre yolunun İstanbul Caddesi’ne bağlantı noktasındaki trafik yükü her geçen gün artarken, Büyükşehir Belediyesi bu sorunu iki luplu kavşak ile çözüme kavuşturacak.

 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem Adliye Kavşağı’nın yapılacağı alanda, hem de Fen İşleri sahası içindeki yeni ek hizmet binasının inşaatında incelemelerde bulundu. Acemler’deki BUSKİ içinde Ulaşım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Park Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı Kent Estetiği Şube Müdürlüğünün bulunduğunu dile getiren Başkan Aktaş, orada bulunan 400’e yakın Büyükşehir personelinin de ciddi bir yoğunluğa sebep olduğunu hatırlattı.

 

 

Hizmet binalarının yüzde 60’lık bölümünün tamamlandığını ve nisan, mayıs gibi çalışmaları tamamlamak istediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bu bölge adliye sarayının da faaliyete geçmesiyle önem kazandı. Biz bir otopark düzenlemesi hayata geçirdik, ama emniyet binaları yükseliyor. Hemen arkada bizim de paydaş olduğumuz Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi var. Yine Bilim ve Teknoloji Merkezi’miz var. Fuar alanı da düşünüldüğünde Yalova yoluna yeni kestirme yol yapılması, beraberinde adliye kavşağının yerinde tasarlanmasıyla alakalı bir süreci başlattık. Kavşağın bir lupu belediyemize ait 14 dönüm alan üzerinde olacak. Diğer lup içinse kamulaştırma yapılacak. Proje ve planlama çalışmalarına başladık. Yeni yılla birlikte çalışmalara başlamak istiyoruz. Ciddi tıkanıklığa sebep olan bu bölgeyi tamamen rahatlatmış olacağız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43