• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Bursa'ya bu utanç yeter!

Bursa'ya bu utanç yeter!
Mimarlar Odasından çok sert açıklama!

BURSA Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, Bursa'da Mihraplı Rekreasyon Alanı içinde yer alan 'Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın, stadyum inşaatı sürecinde tahribata uğradığını belirterek, onarımı için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yaptı.  Şimşek, akademik odalar olarak onarımın maliyetini karşılamaya hazır olduklarını  söyledi.

BURSA'DA MIHRAPLI REKREASYON ALANI ICINDE YER ALAN CANAKKALE SEHITLERI ANITI'NIN, STADYUM INSAATI SURECINDE TAHRIBATA UGRADIGINI BELIRTEN MIMARLAR ODASI BURSA SUBESI BASKANI CAN SIMSEK, ANITIN RESTORASYONU KONUSUNDA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN PARASI YOKSA, AKADEMIK ODALAR OLARAK KENDILERI KARSILAMAYA HAZIR OLDUKLARINI BELIRTEREK

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 'Timsah Arena' olarak adlandırılan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun yakınında bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın, stadyum İnşaatı sürecinde uğradığı tahribat ile ilgili açıklama yaptı.

BURSA'DA MIHRAPLI REKREASYON ALANI ICINDE YER ALAN CANAKKALE SEHITLERI ANITI'NIN, STADYUM INSAATI SURECINDE TAHRIBATA UGRADIGINI BELIRTEN MIMARLAR ODASI BURSA SUBESI BASKANI CAN SIMSEK, ANITIN RESTORASYONU KONUSUNDA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN PARASI YOKSA, AKADEMIK ODALAR OLARAK KENDILERI KARSILAMAYA HAZIR OLDUKLARINI BELIRTEREK

Bursa'daki yöneticilere karşı çok sert ifadelerin kullanıldığıaçıkalmada; "Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, devletin yapacağı stat projesinin neye mal olacağını düşünmeden kendi imkanlarıyla inşa ettiğini belirterek, "Kentin bütçesinin yarısını, kafasını dahi koyamadığı bir yapıya harcıyor. Yetmiyor, stadyumun daha 2 yılı dolmayan milyonluk çimlerini sıkıntı çıkardığı gerekçesiyle söküp yeniden yaptırıyor" denildi.  

Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek'in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

CAN SIMSEK,

"Bir Belediye düşünün ki, parasının hesabı yok!

Öyle ki Devletin zaten yapacağı stadyum projesini neye mal olacağını düşünmeden kendi imkanlarıyla inşa edebiliyor... Kentin bütçesinin yarısını, kafasını dahi koyamadığı bir yapıya harcıyor!

Yetmiyor... Stadyumun daha 2 yılı dolmayan milyonluk çimlerini sıkıntı çıkardığı gerekçesiyle söküp yeniden yaptırıyor. Müteahhidine hesap sormak şöyle dursun, yenileme işlemini sanki Bursalıya lütufmuş gibi gülümseyen pozlar vererek sosyal medyada ilan ediyor.

Yaptığı yapacağı türlü çeşit projeyi, milyonlarca liralık ilanlarla billboardlarda ve gazetelerde yayımlatabiliyor...

CAN SIMSEK,

Parası bol; vakti de bol...

Ben bu kentin trafik sorununu yıllardır çözemedim; altyapı kentin yükünü kaldırmıyor, birkaç ayrıcalıklı mahalle dışında kenar mahallelerin hali içler acısı, yol yok, park yok, kaçak inşaat almış başını gitmiş; kentin onca derdi var demiyor... Trenlere pembe vagon koyuyor! Kentin namuslu insanlarına veremediği hizmeti, sapıklarına veriyor! Sözümüz ona kadını sapığın önünden çekiyor; sapkınlığı meşrulaştırıyor... Güvenli kenti nasıl inşa ederim demiyor; aklına ilk gelen kadını izole etmek oluyor!

Parası ve vakti bol belediyenin her şeye gücü yetiyor... Öyle ki başkanı, ortaya attıkları deli saçması sözde dönüşüm projesine karşı çıkanlara, "bu şehirde rantı, imarı, yolluğu biz veriyoruz" diyor; posta koyuyor...

Fakat kente yatırım, insana yatırım; futbola yatırım kadar oy ve rant getirmediği için, kentin kafasız stadyumunu yaparken harabeye dönüştürülen Çanakkale Şehitleri Anıtı, iki yıldır kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Futbola sevgi, Şehide saygının önüne geçiyor!

Sonuç olarak, görünen o ki bu kenti yönetenlerin kente, kentliye saygısı yok! Ucunda oy ve para yoksa aslında kent gibi bir dertleri de yok!

Mihraplı Çanakkale Şehitleri Anıtı bu durumun günümüzdeki en somut göstergesidir. İnsana saygısı olmayanın, Şehide saygısı olmaz!

Buradan Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyoruz!

En kısa sürede bu utancı ortadan kaldırın ve Şehitler Anıtını yenileyin!

Paramız yok, zamanımız yok derseniz, usulsüz önergelerle her gün yenisini onayladığınız sözde dönüşüm projelerinden kalan vaktinizde, meclisinizde bir karar daha alın ve yetkiyi bize verin; yapılması gerekeni Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak biz yapalım. Bursa'mıza bu utancı daha fazla yaşatmayalım!"

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ayıyı parçalayıp çöpe attılar26 Nisan 2024 Cuma 14:24
  • Bursa'da feci kaza26 Nisan 2024 Cuma 13:01
  • Bursa'da atlara eziyet kamerada26 Nisan 2024 Cuma 12:30
  • Gemlik'te asayiş uygulaması26 Nisan 2024 Cuma 12:15
  • Bursa'da “Mahzen-32” operasyonu26 Nisan 2024 Cuma 09:48
  • Gençler caddeyi ringe çevirdi26 Nisan 2024 Cuma 09:40
  • Mobilya dükkanı alev alev yandı26 Nisan 2024 Cuma 09:31
  • Çocuk ve gençlere siber eğitimler sürüyor26 Nisan 2024 Cuma 09:25
  • Sahte zeytinyağı operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 15:20
  • Bursaspor eski başkanı gözaltına alındı25 Nisan 2024 Perşembe 15:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78