• BIST 10200.81
  • Altın 2431.231
  • Dolar 32.2121
  • Euro 34.7405
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Bursaray'da taciz davasında flaş gelişme!

Bursaray'da taciz davasında flaş gelişme!
Tehdit telefonları aldığını iddia eden genç kadın, koruma istedi
Bursa'da, metroda tacize uğradığı iddiasıyla davacı olan genç kadın, duruşma öncesi tehdit telefonu aldığını belirterek, koruma talebinde bulundu. Avukatı, tacize uğrayan kadının, "Yüzüne kezzap atılmakla" tehdit edildiğini söyledi.
 
Bursaray'da tartıştığı 25 yaşındaki Deniz K.'ya, İstanbul'da şorta halk otobüsüne bindiği için tekmeli saldırıya uğrayan Hemşire Ayşegül Terzi'nin yaşadıklarını hatırlatarak, tacizde bulunduğu ileri sürülen Mehmet A.'nın yargılanacağı dava öncesi yeni bir gelişme yaşandı. Deniz K.’nın avukatı Atakan Arar, müvekkiline tehdit içerikli telefon geldiğini beliretrek, Aile Mahkemesi'ne koruma kararı için başvurdu, Davanın tanığı olan Can E.'nin evine de kapı altından pusula atıldığı bildirildi.
 
Bursaray'da geçen 20 Eylül sabahı meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişmişti: Metroya binen Mehmet A., yanında oturan ve cep telefonundan kulaklıkla müzik dinleyen Enes T.'den, müziğin sesini kısmasını istedi. Enes T.'nin, "Neden beni rahatsız ediyorsun" sözüne tepki gösteren Mehmet A., gence küfür ederek, hakaretlerde bulundu.
 
Bu durumdan rahatsız olan yolculardan Deniz K. adlı genç kadın ise, Mehmet A.'ya, "Neden bu yaştaki gence küfür ediyorsunuz? Ayıp değil mi?" diye sordu. Bu sözler üzerine daha da sinirlenen Mehmet A. "Ben sizin hakkınızı savunuyorum. Rahatsız olmamanız için." karşılığını verdi. Genç kız ise, "Ben müziğin sesini duymuyorum. Sizin ulu orta küfür etmenizden rahatsızlık duyuyorum." yanıtını verdi.
Buna da sinirlenen Mehmet A., genç kıza İstanbul'da şortuyla halk otobüsüne bindiği için Abdullah Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına uğrayan hemşire Ayşegül Terzi'yi hatırlatarak, "Şortlu kadının başına gelenleri biliyorsunuz. Hala konuşuyorsun" diye bağırdı. Bu sırada, Demirtaşpaşa istasyonunda inmek için hareket eden Deniz K., öfkeli yolcuya, "Bu konunun şortlu kadın ile ne alakası var?" dedi. Bu sözlere de sinirlenen Mehmet A., "Sonra sizin de başınıza gelebilir bu olaylar. Hala konuşuyorsunuz" yanıtını verdi., Deniz K.'nın, "O halde bu durum herkesin başına gelebilir. Sizin de akrabanızın başına gelebilir" demesi üzerine Mehmet A., iddiaya göre genç kıza, "Kes lan sesini o...u" diye bağırdı.
 
 
BURSARAY 'ALGI OPERASYONU' DEMİŞTİ!
 
Vagonda yolcuların arasında yaşanan bu tartışmanın ardından Deniz K., Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Taciz iddiasının medyaya yansıması ve büyük tepki alması üzerine, Bursaray Genel Müdürü Levent Fidansoy," Böyle bir olay yaşanmamıştır. Bu olay algı operasyonudur." açıklaması yapmıştı.
 
Suç duyurusu üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü, Deniz K. ile tartışıp hakaret eden kişinin nakliyecilik yapan Mehmet A. olduğunu belirledi. Polis, Burulaş'a ait Bursaray ve halk otobüsünü kullanan 67 bin 500 kişinin görüntülerini izleyerek, Mehmet A'nın tartıştığı gencin de Enes T. olduğunu tespit etti.
 
İDDİALARI REDDETTİ
 
Emniyet Müdürlüğü'nde diğer polislerin arasına konulan Mehmet A., Deniz K. tarafından tespit edilirken, Enes T.'de şikayetci oldu. Gözaltına alınan şüpheli tartışmayı doğrularken, hakaret ve küfür iddialarını ise kabul etmedi ve mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Hakkında Bursa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde Deniz K. ve Enes T.'ye hakaret ettiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet A.'nın yapılan ilk duruşmasında Enes T. şikayetten vaz geçti. Mehmet A. ise, savunmasında, "Bursaray'ta yolculuk yaparken gencin dinlediği müziğin sesinden çevremdeki herkes rahatsız oluyordu. Ben kendisini sesini kısması için uyardım. Gülümseyerek sesini tekrar açtı. Ben de 'la oğlum kessene sesini' dedim. Ancak bunu hakaret amaçlı söylemedim. Benim karşımda oturan bir bayan bana 'neden çocuğa bağırıyorsun' dedi. Ben de kendisine, 'bunlara bu şekilde davranmalarına izin vermeyin sonra başka davranıyorlar' dedim. Ben iddianamede belirtildiği gibi hiç kimseye hakaret ve küfür etmedim. Suçsuzum." dedi.
 
KORUMA TALEBİNDE BULUNDU
 
Bugün devam edilecek duruşma öncesi olayın mağduru Deniz K., Avukatı Atakan Arar aracılığı ile Aile Mahkemesi'ne, koruma talebinde bulundu. Avukat Arar, müvekkilini Bursa'dan 0224 ile başlayan bir telefondan arayan kişinin, kendisine zarar verip, yüzüne kezzap atılabileceğini söylediğini açıkladı. Avukat Arar, bu kişinin şikayetçi oldukları Mehmet A. olabileceğini öne sürerek, Aile Mahkemesi'nden koruma talebinde bulundu. Arar, duruşmada tanık olarak dinlenecek olan Can E.nin evine de "Yalan yere tanıklık yapmanın suç ve günah olduğunu" yazan bir pusula yollanarak, tehdit edildiğini de bildirdi
 
Avukatı, can güvenliği endişesi nedeniyle Deniz K.'nın bugünkü duruşmaya gelmeyeceğini de sözlerine ekledi.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • Bursa'da yangın paniği11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:12
  • Bursa'da Anneler Günü izdihamı11 Mayıs 2024 Cumartesi 14:00
  • Lastiği patlayan cip takla attı11 Mayıs 2024 Cumartesi 13:49
  • Traktör kazası can aldı11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:58
  • Otomobil bariyerlere çarptı11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:30
  • Site bahçesinde yılan paniği11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:20
  • Kadınların saç saça kavgası11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:11
  • Şehir Hastanesi'nde büyük vurgun11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:02
  • Husumetlisine kurşun yağdırdı11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:42
  • Bursalı sürücülere hız uyarısı10 Mayıs 2024 Cuma 15:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78