• BIST 14172.26
  • Altın 6736.38
  • Dolar 47.8424
  • Euro 55.38
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Bursa'nın ormanları kasıtlı yakılmış

Bursa'nın ormanları kasıtlı yakılmış
Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın: Olayın failleri aranıyor. Bölgeyi aynı tür ağaçlarla donatacağız

 Bursa’nın Orhaneli ilçesinin Çivili bölgesinde geçtiğimiz günlerde sabotaj iddialarıyla küle dönen 145 hektarlık orman önümüzdeki şubat ayında ağaçlandırılacak. 

Bursa haber...

5 Ağustosta Orhaneli ile Mustafakemalpaşa ilçeleri arasında Çivili bölgesindeki çıkan orman yangınında 145 hektar alan zarar görmüştü. 500 metre, 1 kilometre mesafelerle 7 farklı noktalarda aynı anda yangının çıkması sabotaj iddialarını gündeme getirdi. Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yanan arazinin kısa süre içinde projelendirilerek ağaçlandırılacağını ve olayın faillerinin aradığının altını çizdi. 

Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Orhaneli Çivili bölgesinde çıkan yangının ihbarı 5 Ağustos saat 8.38’de geldi. Ekiplerimiz yangın mahalline 15 dakikada ulaşarak müdahale etti. Havadan ve karadan müdahalelerle yangın kontrol altına alındı. Yangın 7 noktada başladığı için bizim düşüncemiz bunun sabotaj olduğu yönünde şüphelerimiz var. Farklı noktalarda araları 500 metre, 1 kilometre aralıklarla başladığı için rüzgarın etkisi ile büyüdü. 145 hektarlık ormanlık alanın etkilendiğini tespit ettik. İşletmemiz yoğun bir şekilde arazideki yanan ağaçların sahadan uzaklaştırılması ve temizlenmesi için çalışıyor. Aralık ayında da ağaçlandırılması için proje çalışmalarına başladık. Önümüzdeki şubat ayında 145 hektarlık alanın her metrekaresi ağaçlandırarak burayı doğaya kazandıracağız. Her yanık sahada olduğu gibi burayı da 15 yıl boyunca hem bakımların yapılması yönünde hem de fidanların sağlığını takip edeceğiz” dedi. 

Yangının 7 farklı noktada çıkmış olması buranın kundaklanmış olacağı şüphelerini kuvvetlendirdiğini belirten Akın, “Tabiî ki konunun araştırılması adlî makamlar ve kolluk kuvvetleri tarafından yapılıyor. Bu şüphelerin giderilmesi yönünden savcımız gerekli tahkikatı yapıyor. Failler bulunduğu zaman yangında meydana gelen kurumumuzun zararını tanzim anlamında gerekli kanunî işlem başlatılacaktır” diye konuştu. 

Yanan ağaçların aslî türünün kızılçam ve karaçam olduğunu dile getiren Akın, “Ağaç türleri için geçiş zonu olduğundan karışık bir orman yapısı var. Doğaya uygun işletmecilik dediğimiz anlayışla burayı yeniden aynı türlerle ağaçlandıracağız. Bu ağaçlandırma çalışmasında yangına dayanıklı türleri ana yol kenarına dikeceğiz. Projemizde yanması zor türlere de sayı olarak geniş bir yer vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43