• BIST 10184.83
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Bursa'nın kalbine yeni hançer!

Bursa'nın kalbine yeni hançer!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşı çıkmasına karşın, AK Partili belediyeden tartışılacak karar...
AK Partili Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta karşı çıktığını vurguladığı 'Dikey mimari' uygulamasında ısrar ediyor. Belediyenin aldığı imar değişikliği kararlarıyla,TOKİ'den sonra Bursa'nın göbeğine yeni ucubeler dikilmesinin önü açılıyor.
 
Osmangazi İlçesi Santral Garaj mahallesinde faaliyet gösteren Almira otelin 700 yatak kapasitesine ulaşmak için istediği imar değişikliği, Osmangazi Belediyesi'nin meclis gündeminde kabul edilmişti. CHP ve MHP'lilerin ret oyuna karşılık AK Partililerin evet oyuyla kabul edilen plana göre, Almira otelin yeni yapacağı binanın yüksekliğinin 60 metre olmasına ve halen faaliyette olan mevcut binasını da aynı yüksekliğe çıkarılmasına izin verilmişti.
 
osmangazi belediye meclisi olaybursa ile ilgili görsel sonucu
 
OSMANGAZİ 60, BÜYÜKŞEHİR 100 METREYE ÇIKARDI
 
CHP'nin itiraz ettiği değişikliği görüşen Bursa Büyükşehir Belediyesi ise, Osmangazi Belediyesi'nin onay verdiği 60 metre yüksekliği de yeterli görmeyerek, otelin yeni yapacağı turizm tesisinin yüksekliğini 100 metreye kadar çıkarılmasını kararlaştırdı. Kararın askıya çıkarılması üzerine, CHP imar değişikliğine tekrar itiraz etti. Yeniden Osmangazi Belediyesi İmar Komisyonu'nda görüşülecek olan kararın kabul edilmesi halinde, Bursa'da Doğanbey TOKİ'lerinde olduğu gibi yeni ucubeler inşa edilebilecek. Karar emsal olarak gösterilebilecek.
 
ERDOĞAN KARŞI ÇIKIYOR
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dikey Mimari' uygulamalarına karşı çıkmasına rağmen, AK Partili belediyenin almış olduğu bu kararın parti içinde de rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.
 
Şehircilikte dikey mimariden değil, yatay mimariden yana olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İnsan, topraktan uzak değil; toprağa yakın olarak yaşamalıdır. Böyle düşünüyorum. Bugünün Türkiye'si, böyle bir çirkinliği, böyle bir nobranlığı asla hak etmiyor. Dikey mimarinin altında yatan gerçek, az topraktan çok büyük para kazanmak." diye konuştu.
 
 
"BU FACİALARA İZİN VERMEMELİYİZ"
 
Binaların, şehirlerin tarihine ve kültürüne göre inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TOKİ binaları başta olmak üzere artık ülkemizde tarihimize, kültürümüze, bölgelerimizin karakteristik yapılarına, hayat tarzına uygun binalar inşa etme dönemi gelmiştir, geçiyor. Sadece beton, demir, tuğla yığınlarından oluşan o çirkin yapılar, bırakın şehirlerimizi; kıyılarımızı, yaylalarımızı da dahi işgal etmeye başlamıştır. Karadeniz'in o güzel yaylalarında, Ege'nin, Akdeniz'in kıyı bölgelerinde gördüğüm çirkinliklerden çok derin üzüntü duyuyorum. Bu facialara bakanlık, belediyeler olarak iş birliği halinde izin vermemeliyiz. Hep birlikte buna karşı set oluşturmalıyız. Sadece kar, rant, kazanç odaklı bir anlayışla şehir inşası gerçekleştiremeyiz." açıklamasında bulunmuştu.
 
CHP YARGIYA TAŞIYACAK
 
CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, Almira otel için verilen imar izninin Bursa'ya yeni ucubeler kazandıracağını söyledi. Karaca, "Bursa Doğanbey TOKİ ucubelerinin çilesini çekerken, Osmangazi Belediyesi yeni ucubelerin yapılması için izin vermiştir. Sırf birilerine rant sağlamak adına kentin göbeğine yapılacak 20-25 katlı binaların şehrin silüetine vereceği zarar göz ardı edilmiştir." dedi.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin karara ettikleri itirazı dikkate almadığını kaydeden Karaca, "Biz turizmin ve yatırımların desteklenmesi anlamında her türlü desteğe hazırız. Fakat burada birilerine rant sağlamak adına şehrimize zarar verecek yapılara da izin verilmesine sessiz kalmayız. Kaldı ki bugün çıkarılan imar izni, emsal gösterilecek ve aynı yükseklikte yeni binalar dikilecektir." diye konuştu.
ismet karaca olaybursa ile ilgili görsel sonucu
 
Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yıllardır Doğanbey TOKİ ucubelerini ne yapacağımızı tartışırken, buna benzer yapılar için böyle bir karar alınması kabul edilemez. Şehrin en kilit noktalarından biri olan bölgede sadece bir işletme 700 yataklı hizmet vermeye başlayacak. Bunu emsal gösterip yapılacak yeni yatırımları da düşünürsek, orada yaşanacak trafik sorunu, görüntü kirliliği ve hemen altında bulunan mahallelere vereceği zarar kabul edilemez. İtirazlarımızdan sonuç alamazsak yargıya taşıyacağız."
 
MECLİS ÜYELERİ BASKI ALTINDA
 
CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Ayşe Orakçı da, alınan kararın tam anlamıyla Bursa'nın kalbine yeni hançerler saplamak anlamına geldiğini söyledi. Kararı onaylamaları için kendilerine CHP milletvekillerinden bile çok büyük baskılar yapıldığına işaret eden Orakçı," Her ne olursa olsun, Bursa ve Bursalıların menfaatini savunmaya devam edeceğiz. Rant uğruna Bursa'nın katledilmesine göz yummayacağız. " diye konuştu.
 
"RANTÇILARIN MENFAATİ GÖZETİLİYOR"
 
CHP Osmangazi Belediye Meclis üyesi ve Grup sözcüsü Cevat Asa ise, imar değişikliğinin kötü emsal teşkil edeceğini ve bölgede hava kirliliği ve trafik yoğunluluğunu artıracağını savundu.
 
Asa,"Kent Meydanı'na şimdiye kadar 120 milyon Kamulaştırma bedeli Halkın vergileriyle ödenmiştir ve bölgede bir kamusal katma değer kazanılmaktadır. Bittiği zaman da maliyetinin ne kadar olacağı belli bile değilken Bu plan değişikliğinin kişiye özel olduğu ortadadır. AKP'li belediyelerin halkın menfaatini değil, rantçıların menfaatini gözettiği bu plan değişikliğiyle ispatlanmıştır." dedi.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Motosikletli sürücü polisi peşine taktı14 Mayıs 2024 Salı 10:10
  • Hastanede kendine jiletle zarar verdi14 Mayıs 2024 Salı 10:03
  • Motosikleti ile bebek taşıdı14 Mayıs 2024 Salı 09:52
  • Bursa'da uyuşturucuya geçit yok14 Mayıs 2024 Salı 09:45
  • 'Çağrı merkezi' çetesi çökertildi13 Mayıs 2024 Pazartesi 17:10
  • Bursa'da yangın paniği13 Mayıs 2024 Pazartesi 15:24
  • 9 yaşındaki Miraç, toprağa verildi13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:17
  • "En İyi Narkotik Polisi Anne"13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:42
  • Bursa polisi suçluya geçit vermiyor13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:04
  • Piknikte satırlı masa kavgası13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78