• BIST 10275.46
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bursalı vekilden Altepe'ye hodri meydan!

Bursalı vekilden Altepe'ye hodri meydan!
'Altepe'nin sabah metroya binecek cesareti var mı?'
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa'daki ulaşım sisteminin iflas ettiğini belirterek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, '"Hodri Meydan" dedi.  Sarıbal, Altepe'yi sabah metroya binmeye çağırdı.
 
Bursa'da şikâyetlerle sık sık gündeme gelen ulaşım sistemi, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ı harekete geçirdi. Vatandaşların mağduriyetine dikkat çekmek için bir basın açıklaması yapan Sarıbal, "Bursa'da halktan kopuk, bilim ve teknikten uzak, en iyi ben bilirim diyen yönetim anlayışının ortaya koyduğu çözümler balon gibi sönmüş, iflas etmiştir." dedi.
 
'Vatandaşlarımız rezil oluyor'
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi olan BURULAŞ'ın, insan hayatına yakışmayan işletme mantığı ile vatandaşları rezil ettiğini söyleyen Sarıbal, "Metro hattından otobüslere, teleferikten İpekböceği'ne kadar her alanda sorunlar giderek artıyor, ulaşım her geçen gün adeta çileye dönüşüyor" şeklinde konuştu.
 
Toplu taşıma araçlarındaki yoğunlukla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri hatırlatan Sarıbal, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi halkın durumunu anlayabilmesi için sabah saatlerinde metroya binmeye davet etti.
 
Sarıbal şöyle devam etti:
 
"Sabahları metro hattını kullanmak artık işkence haline geldi; zira vatandaşlar vagonlara neredeyse gaz maskesiyle binecek! Eksik kalan tek şey, kapanmayan kapılara sıkışan vatandaşları içeriye itecek görevliler! Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi, Bursalıların ulaşım sorununu kavrayabilmesi adına sabah saatlerinde metroya binmeye davet ediyorum! Başkanın bindiği tren arıza yapmaz ve istasyona ulaşabilirse!"
 
'Kendileri yüzbinlerce liralık araçlarda geziyor'
 
"Kendileri yüz binlerce liralık makam arabalarında gezenlerin, halka insanlığa yaraşmayan bu hizmet anlayışını layık görmesi utanç vericidir" diyen Sarıbal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
Bahsettiğim utanç tablosu sadece Bursaray'da mı var? Hayır! Artık otobüslere binmek için genç olmak şart; çünkü oturacak yer bulmak mümkün değil! Bursa'da son yıllarda yanlış politikalar yüzünden artan trafikte, en kısa otobüs hattı bile 1 saate mal olmakta. Engelli vatandaşlarımızın ulaşım sistemlerine erişimi noktasında belediyenin karnesinden söz etmiyorum bile!"
 
'Mesai gününden halk günü mü olur?'
 
"Reklamını yaptıkları teleferik adeta halk kullanmasın diye yapılmış! Gerçekten halk için hizmet veren bir belediyenin, işçi ve emekçinin çalıştığı cuma gününü "Halk Günü" seçmesi hangi mantıkla açıklanabilir? İpek Böceği diye adlandırdıkları tramvay, Bursa trafiğini adeta keşmekeş haline getirdi! Belediyenin halkın hizmetkarı olduğunu unutup şirketleştirenler; her bölgeyi, her caddeyi rant kapısı olarak görüp kendi ulaşım hattını yerleştirdi! Ancak bu yapılırken ne kentleşme, ne halkın alacağı hizmet ne de ulaşım kalitesi düşünüldü! Sonuç tam bir fiyasko! Fiyat politikası ise insafsızca!'
 
"Öte yandan Burulaş'ın fiyat politikası da ülkemizin gerçekleriyle uzaktan yakından örtüşmüyor! Asgari ücretle çalışan 4 kişilik bir aile günde gidiş- dönüş bir kez toplu taşıma kullandığında, aylık masrafı 600 lira oluyor! Bu, gelir- gider dengesi gözetilerek yapılan bir planlama değildir! Bursa halkıyla alay edilmektedir!"
 
'Yönetemiyorsanız biz varız!'
 
Belediyenin şirketleştirilmesi süreciyle birlikte halka yaraşır bir hizmet verme misyonundan uzaklaştığının altını çizen Sarıbal, "Belediyenin yaptığı batçık tünellerinden, sıkışan trafiğe; toplu taşımadaki rezillikten fiyat politikalarına kadar her şey, halktan kopuk yönetimin şehre ne gibi bedellere mal olabileceğini göstermektedir! Bursa'da bugün "ulaşım" yapılmamaktadır! Bunun adı "çile"dir! Belediyeleri şirketleştirenler, bu anlayışla halka yaraşır hizmeti verecek gibi de gözükmemektedir!" diye konuştu.
 
Bursalıların bunu hak etmediğini söyleyen Sarıbal, "Kendinize gelin efendiler! Bursa halkına yanlış politikalarınızın ve rant odaklı çıkar hesaplarınızın bedelini ödetemezsiniz! Bursa'ya ve Bursalılara yazık oluyor, ancak bunu başaramayacaksınız! Siz yönetemiyorsanız, biz varız!Çare biziz" sözleriyle meydan okudu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Refüje çarpan araç perte çıktı04 Mayıs 2024 Cumartesi 11:07
  • Motosiklet hırsızı kıskıvrak yakalandı04 Mayıs 2024 Cumartesi 10:53
  • Anne ve oğlu feci kazada can verdi04 Mayıs 2024 Cumartesi 10:42
  • Ağaçlara yıldırım düştü04 Mayıs 2024 Cumartesi 10:20
  • Bozayı ve yavrusu fotokapanda04 Mayıs 2024 Cumartesi 10:05
  • Silahlı kavganın sebebi ortaya çıktı03 Mayıs 2024 Cuma 15:31
  • Bursa'da kaçak sigara operasyonu03 Mayıs 2024 Cuma 15:23
  • Vali Demirtaş'tan moral ziyareti03 Mayıs 2024 Cuma 10:39
  • Azılı hırsızlar kıskıvrak yakalandı03 Mayıs 2024 Cuma 10:05
  • Atlar caddeyi hipodroma çevirdi03 Mayıs 2024 Cuma 09:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78