• BIST 14369.61
  • Altın 6554.88
  • Dolar 45.1888
  • Euro 52.8911
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Bursalı şef harikalar yarattı

Bursalı şef harikalar yarattı
Yaptığı pastayla altın madalya kazandı

Bursa'da bir pastanenin ’uluslararası ödüllü’ pasta şefi Metin Taşçı, Lüksemburg’da düzenlenen 'Dünya Gastronomi Olimpiyatı’nda, 'Rıhtım Patisseria' adlı pastasıyla altın madalyanın sahibi oldu.

Bursa haber...

Daha once 2016 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ’Cake Show’da ikinci olarak gümüş madalya, 2017 yılında yine İstanbul’da yapılan ’Gastronomi Festivali’nde birinci olarak altın madalya, aynı yıl İngiltere’nin Birmingham kentindeki ’Cake International’ etkinliğinde ise 2 ayrı ürünle bir birincilik ve bir de ikincilik  derecesiyle bir altın ve bir gümüş madalyanın sahibi olan Taşçı, Lüksemburg’da düzenlenen Dünya Gastronomi Olimpiyatı'na 3 ay süren ’Rıhtım Patisseria’ adlı eseriyle katıldı.

BURSALI SEF GASTRONOMI OLIMPIYATI ALTIN MADALYA KAZANDI - FOTO: BURSA,(DHA)

Bursa haber...

100 TAM PUANLA JURİ ÖZEL ÖDÜLÜNÜ ALDI

Rıhtım Pastaneleri'nin sahipleri Ali, Ömür ve Özlem Genç’in de desteğini arkasına alan Metin Taşçı, 40’ı aşkın ülkeden 200’den fazla sektör temsilcisinin canlı performans gösterdiği yarışmada ‘Rıhtım Patisseria’ isimli eseriyle altın madalyanın yanı sıra 100 tam puan alıp ’Juri Özel Ödülü’ne de layık görüldü. İşletme sahiplerinden Ali Genç, düzenlenen basın toplantısında, Taşçı’nın elde ettiği derece nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi.

BURSALI SEF GASTRONOMI OLIMPIYATI ALTIN MADALYA KAZANDI - FOTO: BURSA,(DHA)

Taşçı’nın 24 yıldır fitmalarında görev yaptığını anlatan Genç, ‘’Ustamız da katıldığı yarışmalardan göğsümüzü kabartan derecelerle ayrılıyor. Her yerden iddialı eserler geldi. Bronz madalyanın bile önemli olduğu yarışmadan bizim eserimiz altın madalya ve 100 tam puanla juri özel ödülünü aldı. Türkiye adına bir ilk gerçekleşti. Hem Bursa hem de Türkiye adına onurluyuz" diye konuştu. Ömür ve Özlem Genç de toplantıda kazandıkları ödül için mutlu olduklarını belirttiler.

BURSALI SEF GASTRONOMI OLIMPIYATI ALTIN MADALYA KAZANDI - FOTO: BURSA,(DHA)

Bursa haber...

'ÖDÜLÜMÜ ÜLKEME ARMAĞAN EDİYORUM'

Pasta Şefi Metin Taşçı, 24 yıldır büyük bir mutlulukla çalıştığı işletme adına son yıllarda yaptığı eserlerle yarışmalara katıldığını anlattı. İstanbul ve Birmingham’da elde ettiği başarılı sonuçların ardından Lüksemburg’daki yarışmaya da iddialı hazırlandığını dile getiren Taşçı, ‘’Yaptığım eser Lüksemburg’da en fazla dikkat çekenlerden oldu. Büyük ilgi gördük. 100 tam puanla Türkiye’ye ilk kez bu ödülü getirmenin onurunu yaşadım. Ödülümü ülkeme armağan ediyorum. Bundan sonraki yarışmalara da en iyi dereceleri elde etmek için hazırlanacağım. Bana desteklerini esirgemeyen Genç ailesine de teşekkür ederim" dedi. Taşçı daha sonra Genç ailesi tarafından kendisine özel olarak hazırlanan pastayı kesti. Pasta izleyiciler tarafından büyük ilgi görüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir’den Bursa’ya ‘Kent Rehberi’01 Mayıs 2026 Cuma 14:55
  • Bursa’da gebelere yakın takip29 Nisan 2026 Çarşamba 12:04
  • Bursa'da duvardan düşen işçi yaralandı29 Nisan 2026 Çarşamba 12:03
  • Bursa'da 7 yıl önce kaybettiği oğluna nihayet kavuştu28 Nisan 2026 Salı 17:41
  • Bursa'da sulama kanalları temizlendi28 Nisan 2026 Salı 12:11
  • Bursa'da kadınlardan ritim şov!28 Nisan 2026 Salı 12:08
  • BUÜ’lü akademisyene "Bilim Akademisi 2026" ödülü28 Nisan 2026 Salı 12:05
  • BUÜ’de Türkçenin geleceği konuşuldu27 Nisan 2026 Pazartesi 13:44
  • Bursa'nın o ilçesinde su kesintisi27 Nisan 2026 Pazartesi 11:40
  • Bursa'da su kesintisi25 Nisan 2026 Cumartesi 09:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43