• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Bursalı sanatçının eseri Louvre Müzesi'nde

Bursalı sanatçının eseri Louvre Müzesi'nde
Ressam Aslıhan Çiftgül’ün, Mucize isimli eseri Paris Sanat Fuarında sergilendi....

Ressam Aslıhan Çiftgül’ün, Mucize isimli eseri Paris Sanat Fuarında sergilendi. Eseriyle Türkiye’yi temsil eden, Çiftgül, sergide yoğun ilgi gördü.

Bursa haber...     

Bursalı Ressam Aslıhan Çiftgül, geçtiğimiz hafta Paris’teki Louvre Müzesi’nde (Carrousel Du Louvre) 30. Edisyon’u düzenlenenve 40 ülkeden 5 bin 500 sanatçının yeraldığı Art Shopping Paris fuarında, “Mucize/Miracle” isimli tablosuyla sanat izleyicilerinin yoğun ilgisini kazandı. Dünyanın en önemli müzelerinden olan Louvre Müzesi’nde yılda 2 kez düzenlenen sanat fuarı Art Shopping; çağdaş özgün eserlere rahat ve kolay bir erişim sunmasından ötürü sanat dünyasının yakından takip ettiği bir etkinlik. 

KOMİSYONU BÜYÜLEYEN ESER

Ressam Çiftgül’ün “Mucize/Miracle” isimli eseri, fuareser seçim komisyonu tarafından uzun değerlendirmeler sonucunda sergilenmek üzere seçildi.Yüzyıllar boyu değişmediğ kabuledilen dörtkutsal kitabın temsil ettiği üç semavi dinin aynı kompozisyonda yorumlanması ve sergilenmesi nedeniyle ese rhenüz sergilenmeden ses getirmişti. Louvre Müzesi Eser Seçim Komisyonu tarafından yapılan titiz ve detaylı bir ön çalışmadan sonra, Çiftgül’ün eserinin fuara katılımı kabul edildi.

MUCİZE MOTİVASYONU

Eserinin hikayesini anlatan Ressam Çiftgül; “Eserimin manifestosu, yeryüzündeki en yaygın üç din, dört kutsal kitabın ortak noktasından yola çıkıyor: Hepimiz Tanrı’ya inanırız ve bütün mucizelerin yalnızca o eşsiz Yaradan’dan geldiğine… ‘Mucize’, benim çalışmalarımla aramdaki o duygusa ve ruhani bağı çok iyi yansıttığını düşündüğüm bir eser oldu. Dünyanın en önemli müzesinde düzenlenen bir fuara kabul edilmesi, sergi süresince ve sonrasında bu denli beğeni toplaması, beni çok duygulandırdı ve heyecanlandırdı. ‘Mucize’ ile artık inanılmaz bi rmotivasyona sahibim” dedi. Çiftgül; “ Ülkemiuluslararası sanat dünyasında temsil etmek için gururla ve heyecanla çalışmalarıma devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Ressam Aslıhan Çiftgül ‘ün “Mucize/Miracle” isimli eseri, sergilenmeden önce tartışılan eser olarak da dikkat çekti.

ESERLERİ ÇOK BEĞENİLDİ

Ressam Çiftgül, Louvre serüvenini şöyle anlattı;

“Süreç, geçtiğimiz Şubat ayında katıldığım İstanbul Saint Antoine Katolik Kilisesi’nde LaVizyon Art Galery’nin düzenlediği Divine isimli karma sergiye katılmamla başladı. Sergiye katıldığım eserleri çok beğendiğini belirten değerli sanatçımız Hayriye Kuran hanımefendi, benim, Paris’te yaşayan galeri sahibi ve küratör dostu Armand Berberian ile mutlaka görüşmem gerektiği konusunda ısrar etti. Bir süre devam eden yazışmalardan sonra katıldığım başka bir sergi için Paris’e gittiğimde, sevgili Armand’la tanışma fırsatı buldum. Resimlerimi inceleyip değerlendirdikten sonra, kendisi bana Louvre Sarayının  72.735 metrekarelik bir alanına inşa edilmiş, yaklaşık 35.000 kadar tarihi esere ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük sanat müzesi Musee Du Louvre’da bir karma sergiye katılma teklifi sundu.2017 yılında 8,1  milyon ziyaretçi oranıyla dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzesi seçilen müzede, yine aynı yıl ilk kez düzenlenen fuar, özgün çağdaş sanat eserlerine erişim sağlamasından ötürü yoğun ilgi görerek takip eden yıllarda da senede iki kez tekrarlamaya devam edilmiş.Yıllar içerisinde Paris’e ne zaman yolum düşse, defalarca ziyaretettiğim müzede, birgün kendi eserimin sergilenebileceğini hayal dahi edemezdim. O yüzden sevgili Armand bana eserin ismini sorduğunda henüz ne olacağına dahi karar vermemişken, adının mucize anlamına gelen MIRACLE olacağı kesindi.Tuvalüzeri yağlı boya olarak çalıştığım 65 cm X 90 cm boyutlarındaki eser, içeriği gereği Louvre Eser Seçim Komitesi tarafından kapsamlı bir ön değerlendirme sürecinden geçtikten sonra, henüz sergilenmeden üzerinde bu denli tartışılan eser olarak dikkat çekti. Fransa’nın laik bir ülke olduğu vurgusuyla, katılımın da herhangi bir sakınca görülmeyerek kabul oldu.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hemşirelik adayları üniformalarını giydi26 Nisan 2024 Cuma 12:42
  • Nilüfer'de başkan yardımcıları belli oldu26 Nisan 2024 Cuma 12:39
  • Gemlik'te Başkan yardımcıları belli oldu26 Nisan 2024 Cuma 12:36
  • Başkan Aydın personeli ziyaret etti26 Nisan 2024 Cuma 11:25
  • Mudanya'da kitap okuma etkinliği26 Nisan 2024 Cuma 09:19
  • Türkiye’de son 4 ustadan biri26 Nisan 2024 Cuma 09:15
  • Çocuklar zabıta oldu25 Nisan 2024 Perşembe 15:40
  • Zeytinbağı ortaokulu için imzalar atıldı25 Nisan 2024 Perşembe 12:38
  • Bursalı firmalar, fuara odaklandı25 Nisan 2024 Perşembe 12:27
  • Bursa'da metruk bina yıkıldı25 Nisan 2024 Perşembe 09:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78