• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C

Bursa'dan salça ithalatına tepki

Bursa'dan salça ithalatına tepki
Erhan Erdem,Türkiye'de yeterli miktarda salça olduğunun altını çizdi.

Bursa Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Türkiye'de yeterli miktarda salça olduğunu ve 149 bin ton salça ihraç edildiğini belirtti. Erdem, 'Birkaç firma elinde salça olmadığından ithal etmek için yaygara koparıyor. Oysa yeterli miktarda salça var. 149 bin ton salça ihraç eden ülkemizde 'Salça ithal edeceğiz' denilmesi bizi rahatsız ediyor" dedi.

Bursa haber...

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domates için üretici olan çiftçi ile salça fabrikalarının karşılıklı bir anlaşma imzalamaları gerektiğini söyledi. Taahhüt imzalanması gerektiğini belirten Erdem, çiftçilerin paralarını ne zaman alacaklarına dair taahhüt istediklerini, fabrikaların da mağdur olmaması için bunun gerekli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Çiftçilerimiz, paralarını hangi tarihlerde alacağını bilmek istiyor.  Aslında baktığımız zaman fabrikalarımız açısından da karşılıklı taahhüt olayı çok daha iyi olacak.

Fabrikalar taahhüt alırken kendini garanti altına almak istiyor ama çiftçilerimizin hiçbir garantisi olmuyor.  Fabrikalar ve çiftçiler aynı masada buluşup, hukukçular eliyle karşılıklı olarak sözleşme yapabilir. Ziraat Odası Başkanı olarak çiftçilerimizin boş senetlere imza atmalarını istemiyorum. Ne çiftçiler, ne de fabrikalarımız mağdur olsun" dedi.

Bursa haber...

'GİRDİ MALİYETLERİ YÜZDE 80 ARTTI'

Tarımda girdi maliyetlerinin nerdeyse yüzde 80 yükseldiğin anımsatan Erdem, “Geçen yıl dekar başına 2 bin 500 TL maliyetimiz varken, bu yıl maliyet dekar başına 4 bin 300 TL’yi buluyor. Maliyetler artarken domates fiyatlarının yükselişi çok altta kalıyor. Bu da bizim direncimizi düşürüyor. Çiftçiyi ekimden soğutuyor. Az ekildiğinde de fabrikalar yüksek fiyatla almak zorunda kalıyor. Bu sefer de fiyat artışları salçaya yansıyor. Bu işte doğrunun bulunması, çiftçiye verilecek olan fiyatın çiftçiyi kurtarması ve fabrikayı da tatmin etmesi gerekiyor. Bu yüzden aynı masanın etrafında oturulup konuşulması gerekir. Biz Ziraat Odası olarak masada oturmaya hazırız. Tarım ürünlerinde fiyat artışlarına dikkat çekenler, ithal gübreye, ithal ilaca ve ithal tohuma da dikkat etmelidir" dedi.

KARACABEY ZIRAAT ODASI BASKANI ERHAN ERDEM. FOTO BURSA/ DHA

İthal salça konusuna da değinen Başkan Erdem, "Türkiye’de fabrikalarımızda yeterli salça var. Sadece birkaç firma elinde salça olmadığından ithal etmek için yaygara koparıyor. Oysa yeterli miktarda salça var. 149 bin ton salça ihraç eden ülkemizde ‘Salça ithal edeceğiz’ cümlesi bizi rahatsız ediyor" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da yürek yakan manzara31 Temmuz 2025 Perşembe 11:18
  • Bursa'da iş kazası: 1 ölü31 Temmuz 2025 Perşembe 11:03
  • Yangında ölen hayvanlar için gözyaşı döktü31 Temmuz 2025 Perşembe 10:57
  • Bursa’da film gibi hırsızlık31 Temmuz 2025 Perşembe 10:54
  • Bursa felaketi yaşadı! 10 bin futbol sahası büyüklüğünde...31 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Bir tek orası yeşil kaldı: 'Verilmiş sadakamız varmış'30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:46
  • Damat unuttu, gelin ölümden döndü30 Temmuz 2025 Çarşamba 11:33
  • Bursa'da tekstil fabrikasında yangın30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:23
  • Polis kavgayı biber gazıyla ayırabildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:19
  • O vatandaşa tanker hediye edildi30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43