• BIST 13981.05
  • Altın 6086.63
  • Dolar 47.1581
  • Euro 53.9598
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Bursa'dan kaçırılan işadamı işkenceyle öldürüldü

Bursa'dan kaçırılan işadamı işkenceyle öldürüldü
Oğlunun borcu yüzünden işkence ile öldürüldü

Adana’da oğlunun 900 bin liraya sattığı hayali bir arsa sebebiyle işkence edilerek sokağa atılan 65 yaşındaki Kemal Ü. tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kemal Ü.’nün katil zanlıları olduğu iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfalı Kemal Ü., Devlet Su İşleri’nden emekli olduktan sonra Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaşamaya başladı. İnşaat taşeronluğu yapan işadamı K. Ü., 17 Eylül’de evinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Yakınları, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu. Kemal Ü., 21 Eylül sabahı merkez Seyhan ilçesi Barbaros mahallesindeki bir sokakta, işkence ve darp edilmiş halde bulundu. Adana Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi’nde tedavi altına alınan Ü., bir hafta sonra ise hayatını kaybetti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Kemal Ü.'nün oğlu Mehmet Ü. ile Adana'da inşaat malzemeleri satan A. ailesinin, arsa satışı sebebiyle davalık olduklarını belirledi. Kemal Ü.'nün, A. ailesi tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran cinayet ekipleri, Mehmet Ü.'nün, merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri mahallesinde hayali bir arsayı 900 bin liraya Yakup A.'ya (27) sattığını tespit etti. İddialara göre, olayın ardından Mehmet Ü.'ye verdiği 700 bin lirasını alamayan Yakup A.'nın araç kiralattığı bazı kişileri Bursa'ya gönderip Kemal Ü.’yü kaçırttığı ortaya çıktı. Polis, Bursa yolundaki bütün akaryakıt istasyonları, dinlenme tesisleri ve mobese kameralarının kayıtlarından Ü.'nün kaçırılıp Adana'ya getirildiğini tespit etti.

Polis, olaya karıştıkları belirlenen kişilerin merkez Seyhan ilçesi Hürriyet, Havuzlubahçe, Yenibey ve Barbaros mahallerindeki adreslerine operasyon düzenledi. Yakup A., kardeşi Yusuf A. (24), babası Ahmet A. (55), Rıdvan D. (28), Ramazan O. (29), Burak K. (24), Murat O. (32), Cumali A. (33), Hasan A. (39) ile Necmi O. (37) gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Kemal Ü.'yü kaçırdıklarını itiraf etti. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan şüphelilerden Yakup A., Mehmet Ü.’nün gösterdiği bir arsayı kendilerine noter kanalıyla 900 bin liraya sattığını ancak tapu kayıtlarını incelediklerinde böyle bir arsanın olmadığını anladıklarını anlattı. A., parayı kendilerine vermeyen Mehmet Ü. ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da belirtti.

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 10 kişi, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünden sonra 'adam kaçırma, zorla alıkoyma, kasten adam öldürme' suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. 

Adana’da cinayet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43