• BIST 12433.5
  • Altın 6382.03
  • Dolar 43.2648
  • Euro 50.1874
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 6 °C

Bursa’daki PKK operasyonunda 5 kişi tutuklama

Bursa’daki PKK operasyonunda 5 kişi tutuklama
10 kişiden 5’i tutuklandı.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 9 Eylül 2015’te düzenlenen gösterilerde terör örgütünü öven slogan attıkları, ev, otomobil ve işyerlerine zarar verdikleri gerekçesiyle önceki gün gözaltına alının 10 kişiden 5’i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Yenişehir’de 9 Eylül’de gerçekleştirilen eylemde terör örgütü PKK lehine slogan atan ayrıca vatandaşların ev, işyeri ve araçlarına zarar veren PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu belirtilen 10 kişi 21 Ekim’de düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada, bir ruhsatsız tabanca, 47 mermi, 2 ruhsatsız av tüfeği ile bu tüfeklere ait 140 fişek ele geçirildi. Ayrıca ile olaylarda kullanıldığı tespit edilen özel olarak yapılmış topuzlu sopa bulundu.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk eden şüphelilerden 5’i tutuklandı. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaylarla ilgili geçen ay düzenlenen operasyonda ise gözaltına alının 9 kişiden 4’ü tutuklanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43