• BIST 13292.93
  • Altın 6260.66
  • Dolar 47.3896
  • Euro 54.6402
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Bursa'daki kiliseye boşaltma kararı

Bursa'daki kiliseye boşaltma kararı
Kentrin tek Hristiyan ibadethanesi olan Fransız Kilisesi'nin gelecek cuma gününe kadar boşaltılması istendi

Bursa'da, Latin Katolik, Alman Katolik, Ortodoks ve Protestan cemaatlerinin ortaklaşa kullandıkları, şehrin tek Hristiyan ibadethanesi olan Fransız Kilisesi'nin gelecek cuma gününe kadar boşaltılması istendi. Binanın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçeceğini belirten Kilise Pastörü İsmail Kulaçoğlu, bundan sona ne yapacaklarını bilmediklerini söyledi.

Bursa'da yaşayan 4 Hıristiyan topluluğunun 2002-2004 yıllarında restore ettikleri kilise, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında ibadethane olarak kullanılıyor. Protestan Topluluğu'nun Pastörü İsmail Kulaçoğlu kilise ile ilgili şu bilgileri verdi: "Bu kiliseyi Ortodoks cemaatleri, Latin Katolik ve aynı zamanda Alman Katolik cemaatleri ile birlikte kullanıyoruz. Zamanında Katolik kilisesi olarak yapılmış ve mülkiyeti zamanla Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçmiş. Restorasyon sürecinden sonra vakıflar Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesine ibadet amaçlı tahsis yapıyor. O günden beri cemaatler olarak kullanıyoruz. Geçtiğimiz yıl buranın sözleşmesi bitti ve yeni bir süreç başladı. Büyükşehir Belediyesine yeniden ibadet amaçlı tahsis için başvuruda bulunduk, başlangıçta olumlu görünüyordu ama Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün durumu belirsizdi. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında konuşmalar oldu ve geçen Perşembe günü vakıflar müdürlüğünden aranarak burasını salı gününe kadar terk etmemiz istendi. Daha sonrada Cuma gününe kadar süre tanındı. Burasının ibadet amaçlı kullanıldığını, farklı cemaatler tarafından kullanıldığını, üstelik dünyada belki de tek örnek olduğunu anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Bundan sonra sorumlulardan anlayış beklediklerini anlatan Kulakçıoğlu, "Bizden Cuma gününe kadar burayı boş olarak terk etmemiz istendi. O zaman da burası Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçmiş olacak. Eğer çıkarılırsak, burayı terk etmek istemiyoruz ama nasıl terk ettirecekler bilmiyoruz." şeklinde konuştu.

Binanın 1880'li yıllarda bir kompleks olarak yapıldığını anlatan İsmail Kulakçıoğlu, zamanla binanın kullanılmadığını ifade etti. Kulakçıoğlu, en son 12 yıl önce restore edilerek özellikle Mehmet Ali Şahin tarafından geçici bir izin verilerek ve daha sonra da bakanlar kurulu kararı ile ibadet içini kullanılmaya başlandığını anlattı. Kulakçıoğlu, bütün cemaatlerin toplam sayısının 200 civarında olduğunu belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43