• BIST 9350.01
  • Altın 4288.994
  • Dolar 39.3533
  • Euro 45.5966
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Bursa'daki FETÖ davasında şok talep

Bursa'daki FETÖ davasında şok talep
Eski Vali Harput: "Faruk çelik ve Bülent Arınç..."
Bursa eski valisi Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu Bursa'daki 60 sanıklı FETÖ davası ara karar verilerek ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmada eski Vali Şahabettin Harput Bülent Arınç ve Faruk Çelik'in dinlenmesini talep etti.
 
Harput'un bu isteğini rededen mahkeme heyeti verdiği ara kararda, tutuklu sanıklar Ayhan Kandıral ile Osman Üstünal’ın adli kontrol şartıyla serbest kalmasına, tutuksuz sanık Mehmet Kazangir’in ise 100 bin lira karşılığında Brezilya seyahati için 10 günlüğüne yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti.
 
Bursa haber...
 
 
Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da yer aldığı 14’ü tutuklu 60 sanığın yargılanması ertelendi.
 
Duruşmada savunmaları alınan tutuklu sanıklar iddiaları kabul etmezken tahliyelerini istedi. Duruşmanın son günü savunma yapan tutuklu iş adamı Ali Fuat Er, “Ben 22 aydır hiçbir elle tutulur belge olmamasına rağmen tutuklu yargılanıyorum. Benimle aynı kararlara imza atmış, aynı kurumlarda yöneticilik yapmış ve bu dosyada sanık olan 16 kişi tutuksuz yargılanıyorken ben neden hala tutukluyum anlayamıyorum. Diğer sanıklarla ilgili iddiaların gerçek olup olmadığı araştırılırken neden bana bir şey sorulmadığını çözemiyorum” dedi.
 
 
Sanık savunmalarının ardından ara kararı açıklayan mahkeme başkanı tutuklu sanıklar Ayhan Kandıral ile Osman Üstünal’ın adli kontrol şartıyla serbest kalmasına, tutuksuz sanık Mehmet Kazangir’in ise 100 bin lira karşılığında Brezilya seyahati için 10 günlüğüne yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi. Heyet sanığın belirtilen tarihte ülkeye giriş yapmaması durumunda 100 bin liralık kefaletinin hazineye aktarılacağını da belirtti.
 
 
Duruşma süresince savunmaları alınan sanıklardan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, örgütle alakası olmadığını dile getirerek Bülent Arınç ile Faruk Çelik’in dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti ara kararda Harput’un talebini reddetti.
 
 
Duruşma 3 Temmuz 2018 tarihine ertelendi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43