• BIST 9313.04
  • Altın 4327.188
  • Dolar 39.394
  • Euro 45.6284
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Bursa'daki FETÖ davasında flaş gelişme

Bursa'daki FETÖ davasında flaş gelişme
Savcı itiraz etti
BURSA'da, aralarında eski vali Şahabettin Harput'un da bulunduğu 60 sanığın yargılandığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında, 4 iş adamının tutuklanması talebinin reddine ve 6 iş adamının tahliyesine ilişkin 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen karara, aynı mahkemenin savcısı Ömer Akıncı tarafından itiraz edildi.
 
Bursa Haber...
 
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, 60 sanıklı FETÖ/PDY davasının görüldüğü Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, geçen hafta UYAP Bilişim Sistemi ile gönderdiği talepte, daha önce tutuklanıp ardından etkin pişmanlık yasasından yararlanarak itirafçı sıfatıyla denetimli serbestlik koşulu ile serbest bırakılan iş adamları Ferudun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan ve Emin Akça'nın tutuklanmasını istedi.
 
MAHKEME HEYETİ REDDETTİ
 
Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un talebini, sanıkların duruşmalara düzenli olarak gelmesi ve kaçma ihtimali olmaması nedeniyle kabul etmedi. Heyet ayrıca, tutuklu sanıklardan Turan Boztepe, Eyüp Karakuş, Selamet Özgörüş, Mahmut Kesici, Cengiz Resimoğlu ile Selahattin Çelik'in cezalarını ev hapsine çevirdi.
 
MAHKEME SAVCISI KARARLARA İTİRAZ ETTİ
 
Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Ömer Akıncı, mahkeme heyetinin iki kararına da itiraz etti. Savcı Akıncı, itiraz yazısında, mahkemece, "Sanıklar hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması ihtimalinin bulunması, sanıkların savunmasının alınmış olması, asıl olanın tutuksuz yargılama olması, bu zamana kadar sanıkların yargılama sürecinden kaçmamış olmaları, yeniden tutuklanmalarına hak verdirecek şekilde hukuki durumlarında değişiklik bulunmadığı" sebepleriyle tutuklanmalarının reddedildiğini belirtti. Savcı, itirazının devamında şunlar kaydetti:
 
"Sanıkların mahkeme huzurunda yapmış oldukları savunmaları incelendiğinde, genel olarak atılı suçlamayı kabul etmeyen, örgüt üyesi, örgüt yöneticisi olduklarını inkara yönelik etkin pişmanlık ifadeleri ile uyuşmayan beyanlarda bulundukları anlaşıldığından tahliyelerinin usulsüz, tutuklulukta geçirdikleri sürenin yetersiz olduğu anlaşılmıştır. İtiraz nedenleri doğrultusunda itirazımızın kabulüne, sanıkların ilgili kanun maddeleri gereğince tutuklanmak üzere haklarında yakalama emri düzenlenmesi, mahkemeniz aksi görüşte ise itirazlarımızın incelenmesi için dosyanın, itirazı inceleme mercii olan Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verilmesi kamu adına talep olunur."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa dahil 18 ilde DEAŞ operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:57
  • Bursa şeftalisi sezona dalında 50 lirayla başladı16 Haziran 2025 Pazartesi 09:40
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • 21 Haziran’da dünya İznik’i dinleyecek15 Haziran 2025 Pazar 11:32
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43