• BIST 14002.71
  • Altın 6029.22
  • Dolar 47.1614
  • Euro 53.9293
  • Bursa 31 °C
  • İstanbul 32 °C
  • Ankara 30 °C

Bursa'da zamlar protesto edildi

Bursa'da zamlar protesto edildi
Elektrik, doğalgaza son dönemde yapılan zamları protesto edilen tüketiciler, yürüyüş yaparak indirim talep etti.

Elektrik, doğalgaza son dönemde yapılan zamları protesto edilen tüketiciler, yürüyüş yaparak indirim talep etti.

Bursa Tüketici Derneği tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, çok sayıda vatandaş katıldı. Setbaşı'ndan başlayan yürüyüş, "Elektrikte, doğalgazda, akaryakıtta indirim istiyoruz" sloganları eşliğinde Heykel'e kadar devam etti. Açılan pankartlarla, zamlara tepki gösterildi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüketici Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerinde indirim talep ettiklerini belirtti. Petrol fiyatlarının sürekli düştüğünü, adeta yerlerde süründüğünü kaydeden Yılmaz, tüketicilerin gerçek manada indirim beklediğini dile getirdi.

"TÜKETİCİ İCRAAT BEKLİYOR"

Yılmaz, şunları söyledi: "Hem maliyette hem de vergide ciddi indirim talebimiz var. Enerji bakanımız, doğalgazda önümüzdeki aylarda indirime gidileceğine ilişkin sinyal vermiştir. Ancak tüketicinin umuda değil icraata ihtiyacı vardır. Tüketici lehine bir uygulama yapılacaksa bir an önce yapılmalıdır. Devletin aldığı doğalgaz fiyatlarının düştüğünü biliyoruz. Elektrik çevrim santralleri de doğalgazla çalıştığı için, doğalgazda bir indirim olacaksa elektrikte de olmalıdır. Tam tersine yılbaşında elektrikte indirim yerine zam gördü tüketici. Bu nedenle tüketici feryadının iyice anlaşılmasını istiyoruz."

Kaçak elektrik konusunun kanayan yara olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, tüketiciden kaçak elektrik alınamayacağını, alınmışsa iade edilmesi gerektiğini, EPDK'ya sonsuz bir fiyat belirleme yetkisi verilmediğini, kaçağı EPDK'nın yakalaması gerektiğine ilişkin kararı var. EPDK tüketiciyi koruyacağına, elektrik dağıtım şirketlerinin himayesini yapıyor. Bu uygulamalara bir an önce son verilmesini, kaçak kesintilerinin tüketiciye bir an önce iade edilmesi için bakanlığın, EPDK'nın bir yönetmelik değişikliği ile haklarının iadesini, tüketicinin hakem heyetlerinin kapısında çile çektirilmemesini bekliyoruz." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43