• BIST 9311.88
  • Altın 4355.618
  • Dolar 39.4327
  • Euro 45.3248
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bursa'da zafer coşkusu

Bursa'da zafer coşkusu
Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı...

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıldönümü Bursa Valiliği tarafından gerçekleştirilen törenle kutlandı.   

Bursa haber...  

Bursa'da 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren Yunan işgalinin sona ermesinin 102'inci yılı kutlamaları, Tophane'den başlayıp Heykel'de son bulan kortej yürüyüşüyle başladı.

Bursa Büyükşehir Bando Takımı, mehter takımı, kılıç kalkan ekibi ve gazilerin yer aldığı korteje Bursa protokolünden Bursa Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, milletvekilleri, çeşitli kurum ve kuruluşların amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Heykeli önünde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk töreni gerçekleştirildi. 

“Kurtuluşun umut ışığı Bursa'dan yayıldı” 

Bursa'daki bağımsızlık mücadelesinin Anadolu'da umut ışığı yaktığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “11 Eylül 1922 tarihi yalnızca Bursa'mızın yeniden hürriyetine kavuştuğu gün değil aynı zamanda şanlı ulusumuzun bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığında bir sembolüdür. 11 Eylül yeniden varoluşun bayramıdır. Bugün Bursa'nın işgalinden sonra Ankara'da 8 Temmuz 1922'de Bursa'nın işgal haberiyle meclis kürsüsüne örtülen kara örtünün kaldırıldığı vatanımızın üzerindeki kara bulutların dağıldığı gündür. Bu zafer Ankara'da da büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanmış, kurtuluşun umut ışığı Bursa'dan yayılmıştır. Bursa'nın hürriyeti, Bursa'nın özgürlüğü, Anadolu halkının işgale asla boyun eğmeyeceğinin özgürlüğe aşık bir milletin asla yılmayacağını, tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bu millet, bu halk el ele, omuz omuza verdiğinde hiçbir güç karşısında duramaz. Milli mücadele. Türk halkının gücü her şartta kendini göstermiş ve her zorluktan zaferle çıkılmıştır” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından folklor gösterileri ve şiirler okundu. 

TIKLA İZLE: GENEL DETAYLAR

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yenişehir Havalimanı’na yeni seferler başlıyor13 Haziran 2025 Cuma 10:39
  • Kayıp genç kız pastanede bulundu13 Haziran 2025 Cuma 10:38
  • Çocuğun diline bıçak saplandı13 Haziran 2025 Cuma 10:36
  • Fazıl Say'dan İznik'e özel türkü13 Haziran 2025 Cuma 07:33
  • Metro istasyonunda sızıp kaldı12 Haziran 2025 Perşembe 11:47
  • Güreşen ayılar uçuruma yuvarlandı12 Haziran 2025 Perşembe 10:51
  • İnşaat maliyetinde büyük artış12 Haziran 2025 Perşembe 10:09
  • Bursa Platformu’ndan Nilüfer çayı için çözüm önerisi12 Haziran 2025 Perşembe 08:37
  • Bursa'da yolcu otobüslerine sıkı denetim12 Haziran 2025 Perşembe 07:34
  • O ilçede ateş ve mangal yakmak yasaklandı11 Haziran 2025 Çarşamba 11:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43