• BIST 13424.32
  • Altın 6218.3
  • Dolar 47.4082
  • Euro 54.5165
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 25 °C

Bursa'da yeşil hamle

Bursa'da yeşil hamle
Büyükşehir Belediyesi peyzaj çalışmalarına başladı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda peyzaj çalışmalarını bünyesine alan Tarım Peyzaj AŞ marifetiyle şehrin daha da güzelleşmesi adına çalışmalara başladı. 

Bursa haber...     

Bursa’da bir taraftan alt ve üst yapı yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan şehrin daha estetik görünüme kavuşması için kolları sıvadı. Geçtiğimiz aylarda ismi değiştirilen Tarım Peyzaj AŞ, Bursa’nın girişlerinde ve önemli noktalarında ekipleriyle çalışmalara başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Terminal Kavşağı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü Semih Polat’tan bilgi aldı. Ekiplerin ağaç dikimine yardımcı olduktan sonra can suyunu da veren Başkan Alinur Aktaş, daha sonra çalışanlarla sohbet etti. 
 

Bursa’nın yeşil vurgusu ön plana çıkacak 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı daha da güzelleştirecek çalışmalara imza attıklarını söyledi. 2021 yılı Haziran ayından itibaren Tarım AŞ’yi Tarım Peyzaj AŞ olarak değiştirdiklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Artık yeşil alan bakımlarını kendi bünyemizde yapıyoruz. 850 civarında istihdamı da bu vesileyle gerçekleştirmiş olduk. Bu kadroyla şehrimizdeki tüm yeşil alan bakımlarını, sulamalarını ve benzeri tüm iş ve işlemleri bu çatı altında hayata geçiriyoruz. Şehir giriş çıkışlarıyla ilgili düzenlemeleri yapıyoruz. Estetik görünümlü, Bursa’nın yeşil vurgusunun ön plana çıktığı alanlar olsun istiyoruz. Bu kapsamda şehrimizin girişlerini yeniden revize edip, yeşil alanlarımıza daha büyük kuturlu ağaçlar, çalı ve çiçeklik alanlar ekleyerek yenilikçi ve çağdaş bir peyzaj anlayışı ortaya koyuyoruz” dedi. 

Bursa’nın en önemli noktalarından olan İstanbul Yolu’ndaki Otobüs Terminali’nin giriş ve çıkışlarının yer aldığı noktada çalışmalar başladığını dile getiren Başkan Aktaş, “Yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip Terminal Kavşak’ta çalışmalarımızı başlattık. Dönem sonuna kadar toplamda da 2800 yetişkin ağaç dikilecek. Hem orta refüjler hem de luplar bu vesileyle çok daha modern görünüme kavuşacak. Ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bursa’mızı yakışır hale getirecek bu güzelliği tüm hemşerilerimiz en yakın zamanda fark edecektir” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43