• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa'da Suriyeli krizi

Bursa'da Suriyeli krizi
Suriyeli dilenci çocuklar çok şaşırttı


Dilendirilen Suriyeli çocuklar Bursa'nın Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'ni mesken tuttu. Kafelerde oturan vatandaşların masalarına atlayan çocuklar, ortaya ilginç görüntüler çıkarırken; esnaf ve mahalleli yetkililerin dilenci çocuklara kayıtsız kalmasına tepkili.

Bursa'da Suriyeli nüfusu her geçen gün biraz daha artarken, kentin gözde caddelerinde de her köşe başında dilendirilen mülteci çocuklar tepkileri beraberinde getiriyor. 

Osmangazi ilçesinde kentin göbeğindeki noktalarda artık Türkçe tabelalara rastlanmaması, Ortadoğu'yu andıran manzaralar sosyal medyada eleştiri konusu olmayı sürdüyor.

Belli gruplar tarafından dilendirilen Suriyeli mülteci çocuklarsa gözlerini Bursa'nın giderek popülerleşen ve yeni mekan sayısının hızla arttığı Nilüfer'deki Özlüce Mahallesi'ne dikti. 

Mekanlarda oturan vatandaşların masalarının üzerine çıkan ve para almadan ayrılmayan Suriyeliler hem esnafın hem de bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor. 

Yetkililerin Suriyeli çocukların dilendirilmesine göz yumduğunu savunan bölge esnaflarından biri Bursada Bugün muhabirine yaptığı açıklamada, "Artık Özlüce'yi de mesken tutmaya başladılar! Bursa iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu duruma bir son verilmeli" ifadelerini kulandı. 

Bursa'daki Suriyeli sorununa karşı yetkililerin bir an önce harekete geçmesi isteniyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43