• BIST 11000.26
  • Altın 4887.312
  • Dolar 41.3058
  • Euro 48.589
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Bursa'da sivrisinek alarmı!

Bursa'da sivrisinek alarmı!
Büyükşehir 93 araçla sivrisineklerle mücadele ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerinden biri olan sivrisinekle mücadele çalışmalarını 93 araç, 336 ekipman, 10 veteriner hekim, 13 ekip sorumlusu ve 235 sertifikalı personelle 17 ilçede kesintisiz şekilde sürdürüyor.

Bursa haber...

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, temiz hava, temiz su ve temiz toprak prensibi ile gelecek nesle daha sağlıklı bir çevreyi miras olarak bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan halk sağlığını doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen unsurlarla mücadele çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkan sinekle mücadele çalışmalarını da 17 ilçede tek elden yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu sayede salgın hastalıklara sebep olabilecek sıtma hastalığı, kırım kongo kanamalı ateşi, batı nil virüsü, zika virüsü gibi hastalıklara karşı koruyucu tedbirleri de almış oluyor. Bursa genelinde 46 bin adet sivrisinek üreme kaynağı ve 96 bin 697 karasinek üreme çöp konteyneri,18’er günlük periyotlarla düzenli olarak ilaçlanıyor.

Kesintisiz ilaçlama

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre sağlığı ilaçlama çalışmaları her ne kadar yaz aylarında gündeme gelse de ilaçlamanın yıl boyunca kesintisiz devam ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halk sağlığını tehdit eden her konuyu öncelikli olarak el aldıklarını söyledi. İlaçlama hizmetinin kesintisiz sürmesi için 10 ilçede şantiyeler kurulduğunu ve 17 ilçede de gerek ilçe merkezi gerekse kırsal mahallelerde ilaçlamanın düzenli olarak yapıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, çevre sağlığı ilaçlama çalışmalarında da temel hedefin yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu kaydetti.

Etkin mücadele

Vektörlerle mücadele kapsamında; 10 veteriner hekim, 13 ekip sorumlusu, 235 sertifikalı ilaçlama personeli olmak üzere toplam 258 personel 17 ilçede aynı kalitede kesintimiz ilaçlama hizmeti sunuyor. İlaçlama çalışmalarında 80 hizmet aracı, 13 kontrol aracı, U.T.V, 8 x 8 amfibik dere ilaçlama aracı, blower, PLV, elektrikli motosiklet, sıcak sisleme, atomizör ve sırt pompası gibi çok çeşitli ekipmanlar kullanılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da marketi böyle kundakladı! O çocuk kamerada15 Eylül 2025 Pazartesi 09:48
  • Gençlerin sesi Bursa'dan yükseldi14 Eylül 2025 Pazar 13:13
  • Kazaya neden olan sürücü olay yerinden kaçtı14 Eylül 2025 Pazar 13:07
  • Site sakinlerine "yavru ayı" uyarısı!14 Eylül 2025 Pazar 13:04
  • Tartışma, silahlı çatışmaya döndü: 1 ağır yaralı14 Eylül 2025 Pazar 12:57
  • Başkan Bozbey'den ortak akıl çağrısı13 Eylül 2025 Cumartesi 12:17
  • Hanlar bölgesi otoparkla nefes aldı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:51
  • Bursa'nın kalbine dönüşüm müjdesi13 Eylül 2025 Cumartesi 11:49
  • Firari suçlu trafikte yakalandı13 Eylül 2025 Cumartesi 11:47
  • Tarihi çarşı özel harekata emanet13 Eylül 2025 Cumartesi 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43