• BIST 13875.22
  • Altın 6641.04
  • Dolar 45.6102
  • Euro 53.1888
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

Bursa'da polisin alkollü kadın sürücüyle imtihanı!

Bursa'da polisin alkollü kadın sürücüyle imtihanı!
Bursa'da yapılan trafik denetiminde alkollü olduğu tespit edilen bir kadın sürücü ile polis ekipleri arasında yaşanan diyaloglar, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Polisin alkolmetreyi uzatması üzerine sürücünün telefonda "Alo kanka, acil durum" ifadelerini kullanarak bir yakınıyla iletişime geçmesinin ardından 96 promil alkollü olduğu belirlenen sürücüye cezai işlem uygulanırken, araç ise otoparka çekildi.

Olay, Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi üzerinde gerçekleştirilen trafik uygulamasında meydana geldi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli hareketler sergileyen 34 DLV plakalı otomobili durdurarak kontrol yaptı.

29 yaşındaki kadın sürücünün yapılan ilk kontrollerde alkolmetreye üflemekten kaçındığı, bu sırada telefonuna sarılarak bir yakınını aradığı görüldü. Sürücünün davranışları denetim noktasında dikkat çekerken, süreç zaman zaman gergin anlara sahne oldu.

"Alo Kanka, Acil Durum" Diyaloğu Dikkat Çekti

Polis ekiplerinin alkolmetreyi uzatması üzerine sürücünün telefonda "Alo kanka, acil durum" ifadelerini kullanarak bir yakınıyla iletişime geçtiği anlar kayıtlara geçti. Sürücünün bu sırada denetimden uzaklaşmaya çalıştığı ve zaman kazanmaya yönelik davranışlar sergilediği görüldü.

Bir süre sonra yeniden kontrole getirilen sürücü, polis memuruna İstanbul'a nasıl döneceğini sormasıyla dikkat çekti. Polis ekiplerinin yasal prosedür gereği işlem yapılacağını belirtmesi üzerine tartışma anları yaşandı.

"Panik Atak Geçiriyorum" Diyerek Üflemeyi Geciktirdi

Denetimin ilerleyen aşamalarında sürücünün alkolmetreyi üflemeyi tekrar reddettiği, bu sırada "panik atak geçiriyorum" diyerek işlemden kaçınmaya çalıştığı anlar görüntülere yansıdı. Sürücünün zaman zaman telefonla görüşmeye devam ettiği ve işlemi geciktirdiği görüldü.

Polis memurunun sakin şekilde "üfleyecek misiniz" sorusunu tekrarladığı, sürücünün ise net bir yanıt vermeden oyalayıcı ifadeler kullandığı kaydedildi. Uzun süren ikna çabalarının ardından alkolmetreyi üfleyen sürücünün 0.96 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Araç Otoparka Çekildi, Sürücüye Ceza Uygulandı

Yapılan ölçümün ardından sürücüye trafik mevzuatı kapsamında idari para cezası uygulanırken, otomobil çekici yardımıyla otoparka götürüldü. Denetim sırasında yaşanan diyaloglar ve sürücünün tepkileri ise çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43