• BIST 9102.02
  • Altın 4291.778
  • Dolar 39.6486
  • Euro 45.61
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa'da minibüslere ceza yağdı!

Bursa'da minibüslere ceza yağdı!
Bursa'da kapısı açık yolculuk yapan toplu ulaşım araçlarına ceza yağdı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 18 yaşındaki Günay Gülaçar'ın kapısı açık toplu ulaşım aracından düşerek hayatını kaybetmesi üzerine, trafik ekipleri toplu ulaşım araçlarına yönelik kontrollerini sıklaştırdı. Bursa'da kapısı açık halde seyreden toplu ulaşım araçlarına ceza yağarken, cezayı yiyen sürücüler kapılarını sıkı sıkı kapattı 

Bursa haber...

Bursa’da trafik polisleri belli noktalarda kurdukları uygulama noktalarında kapısı açık vaziyette yolculuk yapan şehiriçi minibüs şoförlerini tespit ederek ceza yazdı. 

Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri özellikle minibüslerin geçiş güzergahlarına kurdukları uygulama noktalarında kapısı açık vaziyette yolculuk yapan dolmuş sürücülerini önce tespit etti ardından ceza yazdı. 

Önceki gün Gebze'de 18 yaşındaki Günay Gülaçar'ın kapısı açık otobüsten düşerek hayatını kaybetmesi üzerine denetimleri sıklaştıran trafik polisi muhtemel bir facianın önüne geçebilmek ve minibüs sürücülerinin daha dikkatli davranması için kavurucu güneşin altında saatlerce uygulama yaptı. 

Kapısı açık sürücülere 108 lira ceza yazan ekipler, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda tek tek uyardı. Uygulamaya minibüs sürücüleri de destek verdi. Ceza yiyen sürücüler, “Polisin uygulaması çok yerinde olmuş. Aslında dikkat etmemiz gerekiyor ama bazen unutuyoruz kapı açık kalıyor. Bu uygulama bize kapıları kapatmayı hatırlatmaya yardımcı olacak. Çünkü ceza yemek istemiyoruz. Hatamızı kabul ediyoruz. Bundan sonra daha dikkatli olacağız” dediler. 

Uygulama vatandaşlardan da tam not aldı. Minibüs durağında bekleyen vatandaşlar, “Daha önce kapısı açık minibüsten çocuk düştüğüne, kadın düştüğüne şahit olduk. Yapılan uygulama çok yerinde olmuş. Neticede insanların can güvenlikleri söz konusu. 108 lira caydırıcı bir ceza değil ama en azından bir farkındalık oluşturabilir. Polislerin sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bozbey, en çok konuşulan başkanlar arasında18 Haziran 2025 Çarşamba 11:07
  • Kuryeye tekme tokat saldırı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:57
  • Arkadaşını bıçakladı18 Haziran 2025 Çarşamba 10:21
  • Eski nişanlısını vuran şüpheli teslim oldu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:20
  • 'Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı' toplantısı Bursa'da yapıldı17 Haziran 2025 Salı 11:44
  • 100 milyon liralık vurgun böyle engellendi17 Haziran 2025 Salı 10:48
  • Kontrolden çıkan otomobil devrildi17 Haziran 2025 Salı 10:46
  • 'Kredi notunu yükselteceğim' diyerek dolandırdı17 Haziran 2025 Salı 10:43
  • Bursa'da LGS skandalı! Şimdi N'olacak?17 Haziran 2025 Salı 10:38
  • İznik’te LPG tankı patladı17 Haziran 2025 Salı 10:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43