• BIST 11526.73
  • Altın 4948.067
  • Dolar 41.3702
  • Euro 48.7099
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C

Bursa'da kreşteki havuzda boğulan Berra için adalet yürüyüşü

Bursa'da kreşteki havuzda boğulan Berra için adalet yürüyüşü
Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz ay kreşteki havuzda boğularak hayatını kaybeden 4 yaşındaki Berra Dizi için yürüyüş düzenlendi.

Bir senedir aynı kreşte eğitim gören 4 yaşındaki Berra Dizi, yaz tatilinde aynı kreşte yaz okuluna devam etti.

Berra, 12 Ağustos tarihinde kreşte düzenlenen çocukların havuza girdiği etkinlikte boğuldu. Okul yüzme öğretmenleri tarafından sudan çıkarılarak ilk müdahalesi yapılan Berra, olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Berra, ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Berra'nın kalbi 7. günün sonunda durdu. Berra, İsaören Kent Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Berra için İnegöl'de yürüyüş düzenlendi. İnegöl Belediyesi eski binası önünde toplanan kalabalık, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak kent meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşün sonunda konuşan Berra'nın babası İsmail Dizi, "Buraya Berra'nın adaletini aramaya geldik. 4 yaşında bizim kızımız Berra yaklaşık 1,5 ay önce gittiği anaokulu demiyorum, ihmal yuvasında yüzme dersi sırasında öğretmenlerinin gözü önünde dakikalarca boğularak vefat etmiştir. Olayın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen soruşturma hala devam ediyor. Şüpheliler hala serbest. Akşamları onlar çocuklarına sarılıyor, biz her gün mezarlığa gidiyoruz. Oradaki veliler çocuklarını hala oraya gönderiyorlar. Özellikle belirtmek isteriz ki bu bir kaza değil, cinayettir. Bunlar orada kızımızı boğdular. Cinayet işlediler" dedi.

Berra'nın annesi Beyza Turan ise, "Bizim yavrumuzun başına gelen olay ne Türkiye'de ne de yurt dışında başka bir örneği olmayan olaydır. Dünyada yüzme dersi sırasında boğulan bir çocuk yoktur. Fakat yavrumuz anaokulunun para hırsı nedeniyle, denetimsizlik nedeniyle, yasalara uyulmaması nedeniyle boğularak vefat etmiştir. Berra için adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43