• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bursa'da kaçak kazı faciası!

Bursa'da kaçak kazı faciası!
Bursa'da kaçak kazı yapan defineciler kuyuda mahsur kaldı.

Bursa'nın İznik ilçesinde, kaçak kazı yapan 8 defineci, kuyuda mahsur kaldı. Bölgeye çok sayıda Jandarma, AFAD, AKUT, 112 ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Bursa haber...

Bursa'nın İznik ilçesi Elbey Mahallesi Kızıltepe mevkiinde saat 20.00 sıralarında bir mağarada 30 metre derinlikte 8 definecinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye jandarma, AFAD, 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler bölgenin dağlık olması nedeniyle mahsur kalan definecilere yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.

BURSA'NIN IZNIK ILCESI’NDE KACAK KAZI YAPAN 8 DEFINECI, KAZDIKLARI KUYUDA MAHSUR KALDI. BOLGEYE COK SAYIDA JANDARMA, AFAD, AKUT, 112 VE ITFAIYE EKIBI SEVK EDILDI.

Ayrıca, kuyuda bulunan 8 definecinin metan gazından zehirlendiği öğrenilirken, jandarma ve kurtarma ekiplerinin mağarada mahsur kalan definecileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

BURSA'NIN IZNIK ILCESI’NDE KACAK KAZI YAPAN 8 DEFINECI, KAZDIKLARI KUYUDA MAHSUR KALDI. BOLGEYE COK SAYIDA JANDARMA, AFAD, AKUT, 112 VE ITFAIYE EKIBI SEVK EDILDI.

MAHSUR KALANLAR SU İSTEDİ

Bursa'nın İznik ilçesi Elbey Mahallesi Kızıltepe mevkiinde iddiaya göre define aramak için açtıkları kuyuda mahsur kalan 8 kişinin kurtarılması amacıyla saat 20.00 sıralarında çalışma başlatan AFAD ekibi, kuyudakilerden ses gelmesiyle umutlandı. Ekiplerden su isteyen definecilere su yardımı yapılırken kuyuya sarkıtılan boruyla hava verildi.

Bursa haber...

KAYMAKAM SEYİTOĞLU: MAHSUR KALANLARA ULAŞMAK İSTİYORUZ

AFAD ekipleri kuyuda mahsur kalan definecileri kurtarmak için kuyunun içine girerken, bütün imkanları seferber ettiklerini belirten İznik Kaymakam Vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, "Dikkatli ve özenli bir şekilde mahsur kalanlara ulaşmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. Seyitoğlu, 8 kişi olduğu düşünülen kişilerin kaçak kazı yapmak için Elbeyli Köyü'nde kuyuya girdiğini belirterek, "Bu kişilerden birisi kendi imkanlarıyla kurtulup jandarma ekiplerine veriyor. Haberi aldıktan sonra Valimizin koordinasyonunda ve talimatlarıyla tüm ekipler seferber edildi. AFAD, Jandarma, UMKE ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Bu 8 kişinin ilk etapta kurtarılmasıyla ilgili bir çalışma söz konusu. Amacımız vatandaşlarımız yaşamsal bir sıkıntı yaşamadan dışarı çıkarılması. Muhtemelen mağarada kendilerine ait mazotla çalışan bir jenaratör ya da metan gazı olabilir. Kendilerinin bu konuda maruz kaldıkları konu ne tam anlamıyla bilmiyoruz” dedi.

Hava ve arazi şartlarına rağmen çalışmaların koordineli bir şekilde sürdüğü kaydeden Suat Seyitoğlu, "Bir kişi kurtulunca ekiplere haber vermiş. Şu anda bölgede yağmur yağıyor. Burası zor bir alanda. Ancak arazi araçlarıyla tüm ekipler olay yerine ulaştı. İdari anlamda çalışmalar Valimizin talimatları ve koordinasyonunda yürütülüyor. İnşallah mahsur kalanlara ekiplerin kendi güvenliğini alıp ulaşmak ve tahliye etme amacındayız" diye konuştu.

BİR DEFİNECİ 4 SAAT SONRA KURTARILDI

Bu arada kazdıkları kuyuda mahsur kalan 8 defineciden 1’i, ekiplerin 4 saat süren çabaları sonucu yaralı olarak kurtarıldı. Ekipler, halen kuyuda rehin olan 6 kişinin kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa haber...

İKİNCİ DEFİNECİ DE KURTARILDI

Kuyuda mahsur kalanlar için AFAD, UMKE, itfaiye ekiplerinin saat 20.00 sıralarında başlattıkları çalışmalar kapsamında 5 saat sonra ikinci ikinci defineci de kuyudan çıkartıldı.

ARAMA KURTARMA CALISMALARI HAVADAN GORUNTULENDI. FOTO:BERKTUG ONCU-BURSA-DHA

Saaat 01.00 sıralarında definecilerden 1 kişi daha  baygın şekilde ekipler tarafından kuyudan çıkartılarak hemen hastaneye sevk edildi.

ARAMA KURTARMA CALISMALARI HAVADAN GORUNTULENDI. FOTO:BERKTUG ONCU-BURSA-DHA

Kuyuda metan gazının yanı sıra jeneratörden sızan karbonmonoksit gazının etkili olduğunu belirten yetkililer, bu nedenle mahsur kalan diğer 5 kişinin bir an evvel kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirtti. 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada olayla ilgili bölgede araştırma yapan jandarma ekipleri, kuyuya inen definecilerin arkadaşları olduğunu öne sürülen ve çevrede gözetleme yaptığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı.

BURSA'NIN IZNIK ILCESINDE MAHSUR KALAN 7 DEFINECIDEN 2'NCISI DE KURTARILDI. FOTOGRAF: IZNIK (BURSA), DHA)

Bursa haber...

3'ÜNCÜ DEFİNECİ DE KURTARILDI

Kuyuda mahsur kalan 8 kişiden 3’üncü kişi olan Mümin Sarıdoğan (60) da saat 01.30'da kurtarıldı. Sarıdoğan’ın hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Kuyudan daha önce çıkarılan ve İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ömer Kocaekşi (35) ve Recep Er'in (58) de tedavileri sürdürülüyor. 

EKİPLER TAM SONUNUM TEÇHİZATI İLE KUYUYA GİRİYOR

İhbar alındıktan sonra yaya olarak uzun bir süre yürüyerek olay yerine gelen kurtarma ekipleri, içerisinde metan gazı ve karbonmonoksit gazının hakim olduğu kuyuya tam solunum teçhizatı ile girdi. Kurtarma ekiplerin yaşadığı en büyük olumsuzluğun ise kuyunun çok dar olması ifade edilerek, bu nedenle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğü öğrenildi.

Bursa haber...

Kuyuda mahsur kalanlardan, kurtarılıp hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan ve durumu ağır olan Mümin Sarıdoğan (60), doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Olayda, kuyuda mahsur kalan 8 defineci olduğu belirtilirken, 3 kişi yaralı kurtarılmıştı. Arama ve kurtarma ekipleri, kuyuda mahsur kalan diğer 5 defineciye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BURSA IZNIK'TE KUYUDA MAHSUR KALIP KURTARILAN DEFINECILERDEN MUMIN SARIDOGAN (60). AGIR YARALI OLARAK KURTARILMA ANI. (FOTO: BERKTUG ONCU / IZNIK-BURSA DHA)

4'ÜNCÜ DEFİNECİ DE KURTARILDI

Kuyuda mahsur kalan 8 kişiden 4'üncü defineci de sağ olarak kurtarıldı.

Kurtarılan kişinin hastanede hayatını kaybeden Mümin Sarıdoğan'ın oğlu Halil sarıdoğan (39) olduğu öğrenildi. Ekipler, mahsur kalan diğer kişilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

5'İNCİ DEFİNECİ DE KURTARILDI

Kuyuda mahsur kalan 8 kişiden 5'inci defineci de kurtarıldı. Kurtarılan definecinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, ekipler tarafından ambulansa taşındı. İlk müdahalesi burada yapılan defineci ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ekipler, mahsur kalan diğer 3 kişiye ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BURSA IZNIK'TE KUYUDA MAHSUR KALAN DEFINECILERDEN 5'INCI KISI DE KURTARILDI. KURTARILAN DEFINECININ DURUMUNUN AGIR OLDUGU OGRENILIRKEN, HASTANEYE KALDIRILDI. (FOTO: BURSA DHA)

KURTARILAN 5’İNCİ DEFİNECİNİN İSMİ BELLİ OLDU

Kuyuda mahsur kalan 8 kişiden 5'inci defineci de kurtarıldı.

Kurtarılan definecinin Günay Kırbaş (46) olduğu öğrenildi. Durumunun ağır olduğu belirtilen Kırbaş’ın hastanedeki tedavisi de sürüyor. Ekiplerin, mahsur kalan diğer 3 kişiye ulaşmak için çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Bursa haber...

6'İNCİ DEFİNECİ DE KURTARILDI

 Kuyuda mahsur kalan 8 kişiden 6'inci defineci de saat 07.30 sıralarında kurtarıldı. Kurtarılan kişiye sağlık ekipleri tarafından oksijen takviyesi yapıldı. Durumunun iyi olduğu belirtilen kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kuyuda sadece 2 işçinin kaldığı öğrenilirken, son defineciyi de kurtarmak için çalışmalar aralıksız sürüyor.

BURSA IZNIK'TE KUYUDA MAHSUR KALIP KURTARILAN 6'INCI DEFINECI DE KURTARILDI. DEFINECININ DURUMUNUN IYI OLDUGU OGRENILIRKEN, HASTANEYE KALDIRILDI. SON KISIYE ULASMAK ICIN CALISMALAR SURUYOR. (FOTO: IZNIK-BURSA DHA)

SON DEFİNECİ DE KURTARILDI

Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri kuyuda dün saat 20.00'de mahsur kalan definecilerden Adem Makara (45) da yaklaşık 13 saat sonra kurtarıldı.

DUN AKSAM SAATLERINDE 7 DEFINECININ MAHSUR KALDIGI KUYUDA BASLATILAN KURTARMA CALISMASI SABAH SAATLERINDE DE DEVAM ETTI, 13 SAATLIK YOGUN CALISMANIN ARDINDAN KUYUDAN CIKARTILAN 7'INCI DEFINECI NIHAT ERDEN(48) AMBULANSLA IZNIK DEVLET HASTANESI'NE SEVK EDILDI. BOYLECE MAGARA DA MAHSUR KALAN SON DEFINECININ DE ARAMA KURTARMA EKIPLERININ CALISMALARIYLA KURTARILDIGI BILDIRILDI. FOTO: MEHMET BULDU/BURSA, (DHA)

Erden'in kurtarılmasıyla birlikte, arama çalışmaları sonlandırıldı.

BURSA'NIN IZNIK ILCESINDE DEFINE ARAMAK ICIN GIRDIKLERI KUYUDA MAHSUR KALAN SON KISI DE KURTARILDI. (FOTO: BURSA, DHA)

Define ararkan kuyuda mahsur kalan 8 kişiden 1'i kendi imkanlarıyla çıkarken, kurtarılan 7 kişiden 1'i hastanede yaşamını yitirdi.

BURSA'NIN IZNIK ILCESINDE DEFINE ARAMAK ICIN GIRDIKLERI KUYUDA MAHSUR KALAN SON KISI DE KURTARILDI. (FOTO: BURSA, DHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Okul duvarı onarılmayı bekliyor01 Mayıs 2024 Çarşamba 12:17
  • Bursa'da 1 Mayıs coşkusu01 Mayıs 2024 Çarşamba 12:09
  • Bursa'da trafik uygulaması01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:21
  • Bursa’da kümesler kundaklandı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:11
  • Mobilya imalathanesinde yangın01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:02
  • Husumetlisinin evine kurşun yağdırdı01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:48
  • Ormanlık alanda mahsur kaldılar01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:40
  • Uludağ’da nefes kesen tatbikat01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:34
  • 1 Mayıs'ta kapanacak yollar açıklandı30 Nisan 2024 Salı 15:41
  • Trafik Denetlemelerinde ceza yağdı30 Nisan 2024 Salı 14:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78