• BIST 14112.06
  • Altın 6835.2
  • Dolar 48.4321
  • Euro 56.3294
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 25 °C

Bursa’da jandarmadan kadına şiddet ve uyuşturucu ile aralıksız mücadele

Bursa’da jandarmadan kadına şiddet ve uyuşturucu ile aralıksız mücadele
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ile mücadele ve kadına şiddeti önlemek için kapı kapı gezip, bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK

İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülen “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında, Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı KOM Şube Müdürlüğü‘nün uzman personelleri 2024 yılı içerisinde sorumluluk alanlarındaki okul ve iş yeri gibi alanlarda başta anne ve anne adayları olmak üzere toplam 23 bin 794 kişiye ulaşarak uyuşturucuyla mücadele yöntemlerine yönelik farkındalığın artırılması, gençleri ve çocukları zehirlemeye çalışan zehir tacirlerine karşı korumak maksadıyla eğitim faaliyetlerinde bulundu.

Bu eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve İlçe Halk Sağlığı Müdürlükleri ile koordineli olarak “Madde Bağımlılığı ile Mücadele, Tedavi Yöntemleri ve Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması (UYUMA)” aplikasyonunun kullanımı konularında da icra edilen 59 ayrı faaliyette 2 bin 159 kamu ve özel sektör çalışanına ulaşıldı.

KADINA EL KALKMAZ

Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri ise, Aile İçi Şiddet ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesi faaliyetleri kapsamında da 2024 yılı boyunca sorumluluk bölgelerinde düzenlenen seminer, fuar, festival ve üniversite etkinliklerine katılarak 26 bin 736 erkek, ‘Kadına El Kalkmaz’mottosu ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirildi.

37 bin 817 kadına ise KADES uygulamasının amacı ve kullanımı anlatıldı. Aynı zamanda ekipler yine sorumluluk bölgelerindeki köylere giderek tarlalrda, kahvehanelerde 2 bin 355 mevsimlik tarım işçisine kadına şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, yıllık faaliyetlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için mevcut kanun ve nizamlar çerçevesinde suçun önlenmesi, suç ve suçlulukla mücadele de 7/24 esasına göre yürütmüş olduğu görevlerinin yanı sıra tüm vatandaşların daima yanında, yakınında ve yardımında olmaya devam edeceğinin de sözünü verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da meyvede tekleme dönemi *13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:41
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43