• BIST 9167.58
  • Altın 4016.625
  • Dolar 38.525
  • Euro 43.5682
  • Bursa 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Bursa'da iş adamlarına şok!

Bursa'da iş adamlarına şok!
Hapis cezasına çarptırıldılar
BURSA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla haklarında dava açılan iş adamları Ahmet Bozaltı, Fethullah Özkara, Hakan Uzan, Hüseyin Tat, Hüseyin Zeki Tunaoğlu, Ruhan Üçkardeşler, Erdem Albayrak, Özkan Özipekliler ve Celal Çatallar, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
BURSA HABER..
 
Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 aydır süren görülen 6’sı tutuklu, 2’si firari toplam 18 sanıklı davanın bugünkü karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ahmet Bozaltı, Fethullah Özkara, Hakan Uzan, Hüseyin Tat,Hüseyin Zeki Tunaoğlu, Ruhan Üçkardeşler, tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve aileleri katıldı. Duruşmada savunma yapan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu. Savunmaların ardından mütalaasını açıklayan mahkeme savcısı, tutuksuz sanıklar Erdem Albayrak, Özkan Özipekliler ve Celil Çatallar ile tutuklu yargılanan 6 sanığın silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılmasını ve tutuksuz yargılanan 3 iş adamının da tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti karar vermek üzere duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu 6 sanık ve tutuksuz yargılanan iş adamları Erdem Albayrak, Özkan Özipekliler ve Celil Çatallar hakkında 8 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi. Ayrıca tutuksuz iş adamlarının kaçma ihtimalleri göz önünde bulundurularak tutuklanmalarına hükmedildi.
 
Dava dosyasında ismi geçen firari sanıklar Dilek Atageldi ve Hüsnü Cayhan ile tutuksuz sanıklar Yusuf Şaylı, Selami Yılmaz, Sayim Yılmaz, Mesut Yaran ve Mahmut Şengün’ün dosyalarının bu dosyadan ayrı tutulmasına karar veren mahkeme, yine dosyada adı geçen ve tutuksuz yargılanan sanıklardan Celil Çatallar, Abit Danışman ve Murat Demir hakkında da 6 yıl 3'er ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme bu sanıkların tutuklanmasına yer olmadığına da hükmetti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da fabrika yangını03 Mayıs 2025 Cumartesi 10:00
  • Bursa'da nefes kesen baskın!03 Mayıs 2025 Cumartesi 09:58
  • Kontrolden çıktı durağa daldı03 Mayıs 2025 Cumartesi 09:56
  • Uludağ'da mayısta kar sürprizi03 Mayıs 2025 Cumartesi 09:52
  • Bursa'da işçi servisi kaza yaptı! Çok sayıda yaralı var02 Mayıs 2025 Cuma 10:31
  • İnsan kaçakçısı Bursa'da yakalandı02 Mayıs 2025 Cuma 10:28
  • Kontrolden çıkan araç ormana uçtu: 1 ölü 3 yaralı02 Mayıs 2025 Cuma 10:27
  • Bursa'da alkol yüklü tır devrildi01 Mayıs 2025 Perşembe 10:58
  • Uluabat Gölü'nde operasyon! 30 kişi suçüstü yakalandı01 Mayıs 2025 Perşembe 10:53
  • 1 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz01 Mayıs 2025 Perşembe 09:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43