• BIST 10115.57
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

"Bursa'da en yapılmaz denilen işler yapılıyor"

"Bursa'da en yapılmaz denilen işler yapılıyor"
NİLSİAD ve NOSAB, iş insanlarını yeni kuşak sanayicilerle buluşturuyor

Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerinin ilk konuğu Ermetal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener oldu.

Bursa haber...

NOSAB Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Bursa iş dünyasının tanınmış isimlerinden Hüseyin Özdilek, Vehbi Varlık, Ali İhsan Yeşilova, Aytuğ Onur ve NOSAB’da faaliyet gösteren çok sayıda sanayici ve iş insanı katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Sayın Fahrettin Gülener ile başlattığımız seminerlerin ilkine gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkür ederiz. Bizler yeni bir yönetimiz ve yönetim kurulumuzda ikinci jenerasyon dediğimiz, bizden sonra bu bayrağı taşıyacak genç arkadaşlarımız var. Bu seminerlerle Bursa’ya değer katan sanayicilerimizle bir araya gelerek, onların yeni kuşaklara tecrübelerini ve bilgilerini aktarmalarını istedik” dedi.

“Yaşam mimarlarıyla bir araya geleceğiz”

Sonrasında konuşan NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras da, NİLSİAD’ın 20’nci yılına girdiğini ve temellerinin sağlam atıldığını söyledi. Aras, “20 sene içerisinde bölgemizde birçok sanayici faaliyet gösterdi, bazıları da çeşitli sebeplerden dolayı işlerini bırakmak zorunda kaldı. Müteşebbis olmak sadece Türkiye’de değil, dünyada zor bir iş. Fakat bu zor işi başaran çok sayıda şirket olsa da ne yazık ki ömürleri çok uzun olmuyor. Araştırdığımızda Türkiye’de 100 yılı aşmış 60 kurumun olduğu görüyoruz. Bizler de Bursa’da bu 60 kurum arasına girmeye aday, topluma gelecekte iz bırakacak, başarısı uluslararası çapta kabul görmüş, yaşam mimarı dediğimiz 12 önemli iş insanımızla ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerimizde bir araya gelerek onların birikimlerinden faydalanmak istedik” dedi.

Ermetal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener ise, Elif Sezgin’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, iş hayatı, eğitime ve gençlere verdiği önem hakkında, NİLSİAD üyeleri ve NOSAB’da faaliyet gösteren sanayicilerle deneyimlerini paylaştı.

“Tophane Sanat Enstitüsü benim başlangıcım oldu”

İş hayatına sobacılık yapan babasının yanında çırak olarak başladığını söyleyen Gülener, eğitim hayatıyla birlikte kalıpçılığa yöneldiğini ifade etti. Gülener, “O zamanki adıyla Tophane Sanat Enstitüsü benim başlangıcım oldu. Türkiye’de ilk defa açılmış kalıpçılık bölümünü seçtim. Bu bölümde de kalıp tasarımcılığında önemli bir yere geldim. Üniversiteye başladığımda, babam varlıklı bir insan olmasına rağmen bana, ‘Benim paramla değil, acı şekilde kazandığın paranla adam olursun’ dedi. Bu daha iyi oldu, çünkü kendi kazandığım paramın değerini anladım” şeklinde konuştu.

Gülener’in eğitime katkıları...

Her şeyi devletten beklememek gerektiğine inandığını söyleyen Gülener, “Gençlerimizin eğitimi için bir şeyler yapmak istedim. Bu yüzden iş adamı arkadaşlarımızla Bursa Eğitim Geliştirme Vakfı’nı kurduk, bu vakıf daha sonra Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle BUTGEM’e dönüştü. Bu dönemde öğretmenlerimizi dünyada çeşitli fuarlara gönderdik. Öğretmenlerimiz dünyayı, oralardaki teknolojiyi gördü ve buradaki gençlerin ufuklarını açtı. Bunun yanı sıra Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV) ile de endüstri teknik mesleki liselerinden mezun gençlerimize 4 ay eğitim veriyoruz ve bu eğitimlerle uzman iş gücü sağlıyoruz. Meslek liseleri, sanayinin gelişmesi için oldukça önemli. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, önemli bir eğitim insanı ve gerçekleştireceği reformlarla meslek liselerinin hak ettiği değeri görmesini sağlayacağına inanıyorum” dedi.

“Bizlerin birbirine ihtiyacı var”

29 Mart’ta, iş hayatında 47’inci yılını dolduracağının altını çizen Gülener, “Bursa’da en yapılmaz denilen işler yapılıyor. Bu işlere imza atan biri olmaktan dolayı gurur duyuyorum. İcatlar ihtiyaçlardan doğar mantığıyla hareket ederek, her zaman piyasada yeni iş alanları aradım. Bu 47 yıl içerisinde 15 tane ekonomik kriz gördüm fakat sanayici arkadaşlarımızın desteği ile hep birlikte ayakta kaldık. Bizlerin birbirine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda iş insanlarının sorularını da yanıtlayan Ermetal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener’e, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras ve NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez tarafından, Fahrettin Gülener adına dikilen ağacın sertifikası verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bu arılar şifa dağıtıyor30 Nisan 2024 Salı 09:03
  • Tevfik Demir istifa etti29 Nisan 2024 Pazartesi 14:09
  • İznikli Toprak Aras milli takımda29 Nisan 2024 Pazartesi 13:13
  • Kitap okutan market29 Nisan 2024 Pazartesi 13:10
  • Türk-İş Sendikası 1 Mayıs'ta Bursa'da29 Nisan 2024 Pazartesi 11:54
  • Kulağından canlı kurtçuk çıkarıldı29 Nisan 2024 Pazartesi 11:49
  • Bursa Gönüllüleri bir araya geldi29 Nisan 2024 Pazartesi 10:56
  • Bursa’da kabak hasadı başladı29 Nisan 2024 Pazartesi 10:44
  • İnşaat atıkları tehlike saçıyor29 Nisan 2024 Pazartesi 09:10
  • Gemtaş’ta yönetim belli oldu27 Nisan 2024 Cumartesi 14:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78