• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C

Bursa'da 'çevre günü' etkinlikleri!

Bursa'da 'çevre günü' etkinlikleri!
Start Merinos AKKM’den...

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü ve Haftası nedeniyle hazırladığı ve birbirinden farklı organizasyonları içeren 10 günlük ‘Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’ isimli program, Bursalıların çevre konusunda daha hassas olmasını sağlamayı hedefliyor.

Bursa haberleri...

25 Mayıs-5 Haziran tarihleri arası için planlanan program çerçevesinde bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla daire başkanlıkları ve belediye iştiraklerinin yapacağı etkinlikler çerçevesinde atölye çalışmaları, sahil ve dip temizliği, çevre temalı Karagöz-Hacivat gösterisi, resim sergisi ve doğa yürüyüşü gibi birbirinden farklı ve eğlenceli programlar Bursalılarla buluşacak.

Bursa haberleri...

‘Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’ programı kapsamında ilk olarak 25 Mayıs Cuma günü Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu';nda çevre temalı ';Karagöz-Hacivat'; gösterisi sahnelenecek. 28 Mayıs Cumartesi günü saat 11:00’da Kumla merkezde plaj temizliği yapılacak. 29 Mayıs Pazar günü ise Bursa Kent Konseyi Koza Salonu';nda ';Küresel ısınma ve iklim değişikliği'; konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde ise Hamitler Çocuk ile Alacahırka Gençlik ve Çocuk merkezlerinde miniklere yönelik çevre eğitimleri verilecek. 28 Mayıs ve 3 Haziran tarihlerinde iki seans halinde Hayvanat Bahçesi';nde ';Çocuklar ve hayvan sevgisi'; temalı program icra edilecek. 2 Haziran Cumartesi günü Fomara Meydanı';nda ';İzcilik Branşı Çevre Haftası'; etkinlik programı düzenlenecek. Yine aynı gün Gemlik merkezde ';Dalgıçlarla dip temiz temizliği ve atık sergisi'; izlenime sunulacak. 2-3 Haziran tarihlerinde ise Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi';nde ';planetaryom gösterisi, çocuk ve aile faaliyetleri, bilimsel atölye, yenilenebilir enerji temalı tur, tematik atölye, minik mucitler gibi’ çeşitli programlar düzenlenecek. 3 Haziran Pazar günü Tayyare Kültür Merkezi';nden hareket edilerek, Uludağ Cennet Parkuru';nda doğa yürüyüşü yapılacak. 4 Haziran Pazartesi günü ise Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi';nde ';Dünya Çevre Günü’ temalı resim sergili izlenime açılacak. Sergi, 9 Haziran';a kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca 28 Mayıs';ta Ali Paşa Oyuncak, 30 Mayıs';ta Lala Şahin Paşa ve 31 Mayıs';ta Hançerli Medresesi kütüphanelerinde ‘Geri dönüşüm atölyesi’ etkinliği yapılacak. 29 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında ise Enerji Müzesi';nde atölye çalışmaları yapılacak.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Vatandaşın telefonlarını Başkan Erkan Aydın açtı15 Aralık 2025 Pazartesi 09:52
  • Bursa semalarında gökkuşağı13 Aralık 2025 Cumartesi 09:56
  • Mudanya, 'örnek kıyı kenti' oluyor13 Aralık 2025 Cumartesi 09:51
  • ‘Mor Haritam’ uygulamasına ödül12 Aralık 2025 Cuma 10:59
  • ‘Bursa Sanatla Yeşeriyor’12 Aralık 2025 Cuma 10:58
  • Amatör kalemler Osmangazi’de usta şairlere dönüşüyor11 Aralık 2025 Perşembe 11:06
  • Bursa'da "Balkan ve Roman Gecesi" coşkusu11 Aralık 2025 Perşembe 10:04
  • Bursa'nın o ilçesinde çeltik ekimi yasaklandı11 Aralık 2025 Perşembe 10:01
  • Kestane Bursa Büyükşehir'le filizleniyor10 Aralık 2025 Çarşamba 10:23
  • BUÜ ve Nilüfer Belediyesinden işbirliği10 Aralık 2025 Çarşamba 09:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43