• BIST 9078.43
  • Altın 3969.82
  • Dolar 38.4407
  • Euro 43.5052
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 13 °C

Bursa'da ceviz hasadı başladı

Bursa'da ceviz hasadı başladı
Bursa'da ceviz hasadı çiftçiyi sevindirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ceviz hasadı başladı.

Bursa haber...


İnegöl'de 25 bin dekar alanda yetişen ceviz bahçelerinden bu sene 10 bin ton rekolte bekleniyor. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ceviz hasadını incelemek üzere nüfusun yüzde 80’inin ceviz üretimi yaptığı kırsal Konurlar Mahallesi’ne gitti. Sezai Çelik, "Konurlar son yıllarda ceviz üreticiliğiyle ön plana çıkmaktadır. Bundan 10 sene önce başlayan ceviz dikimi bugün çok ileri bir noktaya geldi. İnegöl’ümüzde toplam 25 bin dekar alanda ceviz üretimi var. En çok üretim ise Konurlar Mahallesi’nde yapılıyor. Çok güzel ve kaliteli cevizler yetiştiriliyor. Doğasıyla, toprağıyla ceviz burayı sevmiş durumda. Nasıl ki Kurşunlu çilekle anılıyorsa, Konurlar da cevizle anılmaya başladı.

 

3 sene önce burada 350 ton üretim vardı. Daha sonraki sene 750 ton vardı. Bu sene yaklaşık 2 bin tona çıkmış durumdayız. Ceviz bahçeleri büyüdükçe katlaya katlaya gidiyor. Ceviz şu anda İnegöl’ümüze ve üreticilerimize iyi bir gelir getirmekte. Çiftçimizde bundan memnun. İnşallah diğer ürünlerde de aynı mutluluğu yaşarız. Bu mahallemizde 2 bin ton civarında ceviz üretimi var. Fiyatı yaş olarak 7 lira, kurutulmuş halde ise 30 lira. İlk soyulduğu zaman ise 20 lira civarında. Bizim için çok iyi getiri. Ceviz üreticileri mutlu ve memnun. Ceviz ağaçları genç olduğu için her sene katlayarak artıyor. Bu yıl İnegöl genelinde 10 bin ton civarında verim bekliyoruz" dedi.


Çiftçi Güray Korkut ise, "Mahallemize ilk Recep Tetik amcamız getirmişti. Herkes ilk başta karşı çıkmıştı. Onu görerek biz de bayır tarlamıza diktik. Baktık başarılı oluyoruz. Derken diğer çiftçiler de bunu gördü. Bizler de teşvik ettik. Şu anda mahallemizin yüzde 85’i komple ceviz. Ağaçların ortalama yaşı 6-14 arasında değişiyor, ama arkadan gelen çok bahçemiz var. -28’leri gördük, ova etkilendi, bizim bahçelerimiz etkilenmedi. Bizim burada don çukuru olmadığı için herhangi bir zayiatımız olmadı. Olan yerlerde de kalibre yüksek olduğu için etkilenmedi. Ceviz üreten çiftçinin yüzü bu sene güldü" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da tebliğciler pavyonda vaaz verdi30 Nisan 2025 Çarşamba 09:48
  • Bursa'da şafak operasyonu: 41 gözaltı30 Nisan 2025 Çarşamba 09:32
  • 2 kişiyi silah kabzasıyla darp etti30 Nisan 2025 Çarşamba 09:29
  • Bursa'da ölümlü kaza29 Nisan 2025 Salı 12:42
  • Başkan Mustafa Bozbey, görevdeki bir yılını değerlendirdi29 Nisan 2025 Salı 09:56
  • Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden uyarı26 Nisan 2025 Cumartesi 13:11
  • Erkan Aydın savcıya ifade verdi26 Nisan 2025 Cumartesi 12:56
  • Cinayet zanlısı böyle yakalandı26 Nisan 2025 Cumartesi 12:46
  • Bursa'da kaçak göçmen operasyonu!26 Nisan 2025 Cumartesi 12:44
  • Bursa’nın gastronomi haritası çıkarılıyor25 Nisan 2025 Cuma 14:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43