• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Bursa'da bayat ekmek yarışması

Bursa'da bayat ekmek yarışması
Bayat ekmekler yemeğe dönüşüyor...

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, ‘Ekmek, Tarlada Çiftçinin Sofrada Senin Emeğin’ sloganı ile düzenlendiği ‘Bayat Ekmek Yemek Yarışması’ ile ekmek israfına dikkat çekmek istiyor. Yarışmanın ilk aşamasında kamuoyunda farkındalık yaratmak ve dikkat çekmek için Bursa’da tanınmış 10 kadın Gastro Akademi’de usta şeflerin eşliğinde bayat ekmeklerden yemek yaptı.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise, ekmek israfı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. Konunun özellikle kadınları ilgilendirdiğini söyleyen Kocabıyık, “Evde ekmek israfı konusunda en fazla hassasiyet gösterecek olan kadınlardır. Ayrıca toplu yemek yenilen yerlerde ekmek israfı çok daha fazla yapılıyor. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bizler de bu noktaya dikkat çekmek ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla projeyi hayata geçirdik. Bugün ilk aşamayı tamamladık. İkinci aşamada yarışmamız olacak. Katkı koyan tüm dostlarımıza, çalışmalarımızı destekleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanız Alinur Aktaş’a ve Bursa Kent Konseyi Başkanvekilimiz Şuayip Toprak’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ekmek israfının oldukça büyük boyutlara ulaştığını söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, “İsrafa dikkat çekmek için gayret gösteren bütün kadınları tebrik ediyorum” dedi.

Etkinliğin sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık tarafından katkılarından ötürü Gastro Akademi Kurucusu Recep Hakan Ziya’ya, yarışmanın lansmanına katılan iş kadınları Nurcan Özdemir, Ferah Aslanoba ve Aslı Elibol, Gazeteci Huriye Gül Kolaylı, Avukat Sibel Özbudak, Diyetisyen Gözdem Başarır, Milli Sporcu Ayşe Dalgıç, Nilüfer Kadın Korosu Derneği Şefi Aysel Gürel ile Bursa Esnaf Kadınlar Derneği (BEKAYDER) Başkanı Hacer Özyürek’e plaket takdim edildi.

Bursa haber...

‘Bayat Ekmek Yemek Yarışması’nın son başvuru tarihi 18 Nisan. 20 Nisan günü BUSMEK Ertuğrul Kurs Merkezi’nde yapılacak değerlendirmeler sonucunda ilk üçe girene çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmaya Bursa Kent Konseyi web sitesi ile sosyal medya hesaplarında bulunan başvuru formunu doldurarak katılabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tahtalı Mahallesi’nde 3 kaçak yapı yıkıldı11 Eylül 2025 Perşembe 14:52
  • Bursa'nın kurtuluş gururu11 Eylül 2025 Perşembe 14:50
  • Uluslararası 4. Bursa Gastronomi Festivaline Sayılı Günler Kaldı!11 Eylül 2025 Perşembe 14:38
  • Nilüfer’de mektup kültürü konuşuldu11 Eylül 2025 Perşembe 14:32
  • Nilüfer'de su kesintisi11 Eylül 2025 Perşembe 14:26
  • Çiftçiye destek Bursa'ya ödül getirdi11 Eylül 2025 Perşembe 14:22
  • Şahinkaya’da yeni dönem coşkuyla başladı11 Eylül 2025 Perşembe 13:12
  • Bursa'nın kurtuluş coşkusu10 Eylül 2025 Çarşamba 14:28
  • Şadi Özdemir'den kadınlara çağrı09 Eylül 2025 Salı 18:17
  • BTÜ’de üç yeni lisansüstü programı açıldı09 Eylül 2025 Salı 18:03
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43