• BIST 13312.33
  • Altın 6220.48
  • Dolar 47.5225
  • Euro 54.7366
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C

Bursa’da ağaç katliamı

Bursa’da ağaç katliamı
Bursa'da bir vatandaş kiraladığı ormanda katliam yaptı...

Bursa’da orman kiralayan vatandaş kiraladığı ormandaki ağaçları keserek katliam yaptı.

Bursa haber...       

Nilüfer ilçesine bağlı Atlas köyünde Milli Emlak’tan ormanlık arsa kiralayan Murat Ş, kiraladığı ormanlık alandaki 100 yıllık 100 adet çam ağacını kesti.

Kiraladığı ormandaki tüm ağaçları kesmek isteyen vatandaşa köylüler tepki göstererek izni olmadığı için müdahale ederek kesim durdurttu.

Hemen yetkililere haber veren köylüler köylerindeki orman katliamına tepki gösterdi. Ağaçların kesildiği bölgeye giderek inceleme yapan DOĞADER yöneticileri ise yetkilileri göreve davet etti. Köylüler kalan ağaçların da arsayı kiralayan vatandaş tarafından kesileceği endişesi yaşıyor. 

Kesilen ağaçları yerinde inceleyen DOĞADER Yönetim Kurulu üyesi Murat Demir, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Nilüfer Atlas köyünde orman katliamı yaşandığı ihbarı üzerine bölgeye geldik. Gördük ki Milli Emlak’tan Atlas köyünde arsa kiralayan vatandaş arsadaki 100 yıllık 100 adet çam ağacını kesmiş, muhtemelen buradaki ağaçları keserek buraya bir konteynır yerleştirip bağ evi yapacak. Milli Emlak’a ait buna benzer çok sayıda mülk var. Buraları Milli Emlak kiralayıp gelir elde ediyor. Bu kiralanan alanların vasfının yitirilmemesi lazım, yani burası orman vasfında kiralanıyorsa bu şekilde kullanılmalı. Tarım alanı vasfında kiralanıyorsa bu şekilde kullanılmalı. Kiralandığı alan dışında kullanılmamalı. Burada bir katliam yapılmış. 100 yaşında 100 adet çam ağacı kesilmiş, orman tahrip edilmiş, sağolsun muhtarımız duruma müdahale edip daha fazla ağacın kesilmesini önlemiş ama vatandaş "ben yine keseceğim" demiş. Biz Milli Emlak’a sesleniyoruz, lütfen kiraladığınız yerlerin vasıflarını kontrol edin. Kiraya uygun yerler değilse kiralamayın"  

Daha fazla ağaç katliamının önüne geçen Atlas Köyü Muhtarı Mustafa Bilgiç, "Köyümüzdeki arsayı kiralayan vatandaş burada ağaçları keserken köylüler haber verdi. Hemen yetkili yerleri aradık. Sorduk, "izni var mı" diye. "Bize izni yok" denildi. Biz de halk olarak müdahale ettik. Burada 300 adet çam ağacı var buranın tamamen talan edilmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu. 

TIKLA İZLE:KESİLEN AĞAÇLARIN DRONE GÖRÜNTÜSÜ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43